Υλικά:
2 μεγάλες πατάτες
1 πορτοκαλί γλυκοπατάτα
1 κ.τ.σ φρέσκο μαϊντανό
3 κ.τ.σ ελαιόλαδο
χυμό από μισό λεμόνι
αλάτι και πιπέρι
για το τηγάνισμα:
1/2 κούπα φρυγανιά τριμμένη και λάδι ηλιέλαιο
Εκτέλεση:
Βράστε τις πατάτες σας ολόκληρες(όχι να τις λιώσετε).
Σουρώστε τις και με ένα πιρούνι πιέστε τις σε ένα μπολ. Προσθέστε τον μαϊντανό, το λάδι, το αλάτι και το πιπέρι και το χυμό λεμονιού. Ζυμώστε με τα χέρια σας και πλάστε μπάλες.
Πανάρετε τις με τη φρυγανιά και τηγανίστε τις.
Τα μικρά σας θα ξετρελαθούν.
Έxtra tip: Αν δεν νηστεύετε μπορείτε να προσθέσετε και 4-5 κ.τ.σ φέτα τριμμένη και να παναρετε με αυγό.