Κάθε Δευτέρα η Ιωάννα Σταμούλου μάς δίνει ιδέες για να φτιάξουμε το διατροφικό πρόγραμμα της εβδομάδας, που έρχεται, με τους καλύτερους και πιο υγιεινούς συνδυασμούς.
Μ.Δευτέρα 10/4
Η Μεγάλη Εβδομάδα ξεκινά νόστιμα μα νηστίσιμα με σελινόριζα και ρέβα αλα πολίτα.
Μ.Τρίτη 11/4
Κριθαράκι σκέτο γλύκισμα σήμερα με πράσο, ντομάτα και δαμάσκηνα.
Μ.Τετάρτη 12/4
Σκορδομακάρονα σήμερα, αλλά χωρίς την ξινομυζήθρα. Αν θέλετε μπορείτε να τηγανίσετε ψίχουλα μπαγιάτικου ψωμιού και να πασπαλίσετε με αυτά τα μακαρόνια σας όταν τα σερβίρετε σαν να ήταν τυρί.
Μ.Πέμπτη 13/4
Φακές μαγειρεμένες με λαχανικά σε μια πικάντικη παραλλαγή σήμερα.
Μ.Παρασκευή 14/4
Το έθιμο θέλει το φαγητό της Μ.Παρασκευής να είναι αλάδωτο. Η σημερινή πρόταση λοιπόν περιλαμβάνει ταχινόσουπα με δύο εκδοχές.
Μ. Σάββατο 15/4
Από το τραπέζι της Ανάστασης δεν λείπει η μαγειρίτσα.
Μια κλασσική πατατοσαλάτα στην οποία μπορείτε να προσθέσετε και μερικά από τα σπασμένα αβγά της βραδιάς.
Μια πίτα με τυρί και φρέσκα αρώματα.
Κυριακή του Πάσχα 16/4
Αν δεν σουβλίσετε βάλτε το στο φούρνο. σας προτείνω την συνταγή της Ελένης Ψυχούλη για αρνάκι στη γάστρα με μπόλικα λαχανικά
ή το κλασικό με τις πατάτες και το δεντρολίβανο.
Και από σαλάτα μια με βρασμένα αβγά, αγκινάρες και αρακά.
Κανταΐφι με 3 τυριά αντί για πίτα
Κι από γλυκό, Μελόπιτα Σίφνου