Διαδικασία
Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνετε το ελαιόλαδο, ρίχνετε τα κρεμμυδάκια και το κρεμμύδι και σοτάρετε σε μέτρια θερμοκρασία για 2-3 λεπτά. Κατόπιν, βάζετε τις αγκινάρες και τις σοτάρετε ελαφρά.
Προσθέτετε τον αρακά και τα καρότα και ανακατεύετε. Συμπληρώνετε νεράκι μέχρι να σκεπαστούν τα υλικά. Αλατοπιπερώνετε και αφήνετε τα λαχανικά να βράσουν για 30 λεπτά περίπου.
Κατόπιν, βγάζετε με προσοχή τις αγκινάρες και τις ακουμπάτε σε πιατέλα. Συμπληρώνετε δύο νεροπότηρα νερό και ρίχνετε μέσα το ρύζι. Ανακατεύετε, περιμένετε να πάρει βράση, χαμηλώνετε τη φωτιά και αφήνετε το φαγητό να μαγειρευτεί μέχρι το ρύζι να απορροφήσει τα υγρά της κατσαρόλας.
Το αφήνετε να κρυώσει ελαφρώς και το βάζετε σε στρογγυλή φόρμα. Την αναποδογυρίζετε σε μεγάλη πιατέλα, πασπαλίζετε το ρύζι με το μάραθο και διακοσμείτε γύρω γύρω με τις αγκινάρες. Το σερβίρετε χλιαρό.