ΙΠΠΟΚΡΑΤΗΣ ΚΑΜΑΡΙΔΗΣ: «Στην Τουρκία σέβονται και τιμούν τους ήρωες τους. Εδώ ζητάτε να τους γκρεμίσουμε»
Όλοι πλέον γνωρίζουν ότι με την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ κάποιοι για να τύχουν κάποιας αναγνώρισης θα πρέπει να «αριστερίσουν».
Άλλοι λίγο άλλοι πολύ.
Αυτό το έργο παίχτηκε την Τετάρτη στην συνεδρίαση του δημοτικού Συμβουλίου κατά την διάρκεια της συζήτησης για την τοποθέτηση του αγάλματος του Κ. Καραμανλή στην κεντρική πλατεία, (Δημοκρατίας) όπως τονίζει ο κ. Κολάρος.
Εν αρχή σε ηπιότερο και μη επιθετικό αλλά μαχητικό τρόπο, ο κ. Ξυνίδης και Ανταμπούφης ρώτησαν και ξαναρώτησαν για το τυπικό μέρος της υπόθεσης κατά την διάρκεια της συζήτησης και λήψης απόφασης στην ΕΠΖ (Επιτροπή Ποιότητας και Ζωής) για την τοποθέτηση τους αγάλματος ή της προτομής με σημείο αναφοράς, αν η Τοπική Κοινότητα συζήτησε και εισηγήθηκε για το θέμα.
Η Κ. Γκιρτζίκη ως πρόεδρος της επιτροπής ανέφερε ότι ήρθε η πρόεδρος και μετέφερε την άποψη της πλειοψηφίας που η απόφαση της ήταν καταφατική αλλά το πρακτικό της απόφασης δεν μπήκε στην εισήγηση του θέματος διότι την προηγουμένη ήταν η συνεδρίαση της ΕΠΖ και δεν έγινε η απομαγνητοφ΄ψνηση και η συγγραφή των πρακτικών. Στην εισήγηση μπήκαν τα πρόχεορα πρακτικά που αποδέχτηκαν όλοι.
Οι Ξυνίδης και ο Ανταμπούφης το «κατάπιαν» με δυσκολία γιατί σκοπός τους ήταν απλά να κάνουν «ντόρο», ενώ ο κ. Ανταμπούφης με πολύ μεγάλη προσοχή απέφυγε να κάνει αναφορά στην επιστολή που κοινοποίησε τον προηγούμενο χρόνο από την συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου που έκανε αναφορά για το ξύπνημα της μνήμης μίσους μεταξύ αριστερών και δεξιών και που φυσικά έτυχε σφοδρής κριτικής και από τους δεξιούς αλλά και από τους αριστερούς, όπου προκειμένου ο κ. Ανταμπούφης να μείνει στην επιφάνεια γιατί γνωρίζει από πρώτο χέρι ότι οι «σύντροφοι» του στον ΣΥΡΙΖΑ θα τον κλαδέψουν στις επόμενες εκλογές, δεν διστάζει να ξυπνήσει ακόμη και μνήμες μίσους. Σημασία έχει ότι κατά την διάρκεια της συζήτησης, δεν έγινε από τον ίδιο καμία αναφορά για την επιστολή μίσους που ο ίδιος κοινοποίησε στα τοπικά μέσα ενημέρωσης και παρότι του δόθηκαν οι εξηγήσεις σχετικά με το διαδικαστικό πολύ πριν την συζήτηση στο δημοτικό συμβούλιο, έριξε μερικές κορώνες αριστεροσίνης και μετά σιώπησε.
Για την ανακοίνωση μίσους ούτε κουβέντα.
Μάθημα «αριστεροσίνης» είχαμε και από τον κ. Ξυνίδη: «Είναι λάθος ο τρόπος η πόλη να μπει σε αυτήν την λογική. Συμφωνώ με την επιστολή του κ. Ανταμπούφη. Θα γεμίσουμε αγάλματα ανάλογα με την πλειοψηφία και όχι μεγάλα σε μέγεθος αγάλματα».
Εκείνο που προκάλεσε αρνητική αίσθηση στους παρόντες συμβούλους ήταν όταν Ανταμπούφης και Ξυνίδης προσπάθησαν να παρουσιάσουν ως ευκαιριακό τον σύλλογο πολιτών που ιδρύθηκε με σκοπό την ανάδειξη της ιστορίας του Εθνάρχη και βομβάρδισαν στην κυριολεξία με ερωτήσεις που είχαν σκοπό να απαξιώσουν το όλο εγχείρημα, τον εκπρόσωπο του νεοσύστατου Συλλόγου τον Γιάννη Χριστίδη.
Ο πρώην δημοτικός σύμβουλος Γιάννης Χριστίδης απάντησε σε όλες τις ερωτήσεις που δέχτηκε με αποτέλεσμα να προκαλέσει αμηχανία στους ερωτόντες.
Η κα Μιχαλοπούλο: «Συμφωνούμε και προτείνουμε να μπούνε αγάλματα Θρακιωτών που προσέφεραν στον τόπο και τον πολιτισμό».
Ιπποκράτης Καμαρίδης: «Στην Τουρκία τιμούν τους ήρωες τους αλλά εδώ, να μην μπούμε καν σε αυτήν την διαδικασία. Αν δεν ήταν ο Καραμανλής ο κ. Κολάρος δεν θα ήταν παρόντας και όλα αυτά είναι προφάσεις εν αμαρτίες».
Το θέμα πέρασε με πλειοψηφία και στον απόηχο της «περίεργης» τοποθέτησης του κ. Τσεγγελίδη ο οποίος εξέφρασε την αντίθεση του.
Δεν γνωρίζουμε αν η αριστεροσύνη του κ. Ξυνίδη και Ανταμπούφη άγγιξε τον κ. Τσεγγελίδη και προφανώς λησμονεί από πού που προέρχεται και με τίνος την σημαία ανακατεύτηκε στα κοινά και φυσικά ανταμείφθηκε πλουσιοπάροχα από αυτήν του την πολιτική «προσφορά».
Βέβαια εκείνο που δεν ξεκαθαρίστηκε είναι το μέγεθος του αγάλματος και θα συμφωνήσουμε στο σημείο που γίνεται αναφορά από τον κ. Ξυνίδη στο μέγεθος της προτομής. Με δεδομένο ότι θα τοποθετηθεί, αν καταλάβαμε καλά, η προτομή στην μικρή πλατεία επί της Βόγδου δίπλα στην Του Θεούς Σοφίας και την πιάτσα των ταξί, καλό είναι να είναι προτομή και όχι τεραστίων διαστάσεων άγαλμα πράγμα που σημείωσε και ορθώς ο κ. Ξυνίδης.
Δεν χρειάζονται αγάλματα φαραωνικού τύπου σε εκείνο ειδικά το σημείο.
Όσο για το άγαλμα του Βενιζέλου και το μέγεθος του που καυτηριάστηκε από τους «προοδευτικούς» οι δημότες ουδέποτε αναφέρθηκαν αρνητικά ως προς το μέγεθός του αλλά στο σημείο που βρίσκεται δεν χαλάει την αισθητική.