Η Ιατρική Ακριβείας, η αντιμετώπιση του φαινομένου της μικροβιακής ανθεκτικότητας, αλλά και τα drones που συμβάλουν στην αναδάσωση του πλανήτη, συζητήθηκαν στην τελευταία εκδήλωση της Εβδομάδας Καινοτομίας, που συνδιοργάνωσαν για πρώτη φορά στην Αθήνα, η βρετανική πρεσβεία και το Βρετανικό Συμβούλιο (British Council) και ολοκληρώθηκε σήμερα με επιτυχία.
Η τρίτη και τελευταία εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στον Κόμβο Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας της Τεχνόπολης του Δήμου Αθηναίων, με μια σειρά παρουσιάσεων και συζητήσεων που αφορούσαν στην ελληνοβρετανική συνεργασία στους τομείς της έρευνας, τεχνολογίας, επιστημών, έξυπνης ανάπτυξης και επιχειρηματικότητας.
Την έναρξη των εργασιών της εκδήλωσης σήμανε η πρέσβειρα της Μ. Βρετανίας στη χώρα μας, Κέιτ Σμιθ, η οποία επεσήμανε ότι η συνεργασία μεταξύ των δύο χωρών στους τομείς της έρευνας, τεχνολογίας και καινοτομίας, θα επιφέρει τεράστια οφέλη και στις δύο πλευρές, αφού θα παράσχει τη δυνατότητα σε ερευνητές και επιστήμονες να αναπτύξουν τις ικανότητές τους στο έπακρο.
Η κ. Σμιθ επισήμανε επίσης, ότι ο λόγος που το ανώτατο εκπαιδευτικό σύστημα της Βρετανίας είναι τόσο καλό, είναι επειδή υπάρχουν πολλοί Έλληνες, αφού περίπου 3.000 Έλληνες καθηγητές, ερευνητές και λέκτορες εργάζονται σε πανεπιστήμια της χώρας αυτής.
Στη συνέχεια, τον λόγο πήραν ο ειδικός σύμβουλος του γενικού γραμματέα Έρευνας και Τεχνολογίας, Σωτήρης Παυλέας και ο ειδικός σύμβουλος του αναπληρωτή υπουργού Έρευνας και Καινοτομίας, Νεκτάριος Νασίκας, οι οποίοι αναφέρθηκαν στις προσπάθειες της κυβέρνησης για την ενίσχυση και την προώθηση της έρευνας και της καινοτομίας στη χώρα μας, καθώς και στις δράσεις που έχουν αναληφθεί, προκειμένου να αναβαθμιστεί το ερευνητικό και επιστημονικό δυναμικό στην Ελλάδα, ώστε να σταματήσει η μονόπλευρή φυγή Ελλήνων επιστημόνων και ερευνητών σε χώρες του εξωτερικού.