Ο ΤΑΡ υλοποιεί κοινωνική και περιβαλλοντική επένδυση για Άτομα με Αναπηρία στα Άβδηρα

 

Άβδηρα, Ελλάδα. Ο Διαδριατικός Αγωγός Φυσικού Αερίου (TAP AG) ανακοινώνει ότι τη Δευτέρα 19 Ιουνίου 2017 παραδόθηκε και τέθηκε σε λειτουργία ειδική ράμπα SEATRAC, για την πρόσβαση ατόμων με αναπηρία (ΑμεΑ) στην παραλία Αβδήρων της περιφερειακής ενότητας Ξάνθης. Ο ΤΑΡ δώρισε επίσης στο Δήμο Αβδήρων μηχάνημα καθαρισμού ακτών. Η πρωτοβουλία αυτή ανέρχεται σε συνολικό ύψος €100.000 κι εντάσσεται στο πρόγραμμα των κοινωνικών και περιβαλλοντικών επενδύσεων του ΤΑΡ στην περιοχή.

 

Την εκδήλωση παράδοσης της ειδικής ράμπας τίμησαν με την παρουσία τους ο Δήμαρχος Αβδήρων, κ. Γιώργος Τσιτιρίδης, καθώς και εκπρόσωποι τοπικών συλλόγων ΑμεΑ, όπως η Περιφερειακή Ομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης· το Παράρτημα Ατόμων με Αναπηρία Ξάνθης· ο Σύλλογος Ατόμων με Αναπηρία Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας· το Εργαστήρι Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης (ΕΕΕΕΚ) Γενισέας-Ξάνθης· και ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων ΕΕΕΕΚ Γενισέας-Ξάνθης.

 

Ο μηχανισμός SEATRAC τοποθετήθηκε στη θέση «Λεύκιππος» της παραλίας Αβδήρων, κοντά στη Γενισέα όπου  εδρεύει το Εργαστήρι Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης για ΑμεΑ, επιτρέποντας στα άτομα με κινητικές δυσκολίες να απολαμβάνουν αυτόνομα το μπάνιο τους στη θάλασσα. Για την υποστήριξη της εγκατάστασης, κατασκευάστηκαν επίσης ένας ξύλινος διάδρομος πρόσβασης, αποδυτήρια και ντουζιέρα.

 

Παραλαμβάνοντας τη δωρεά, ο Δήμαρχος Αβδήρων, κ. Γιώργος Τσιτιρίδης, ευχαρίστησε τον ΤΑΡ που ανταποκρίθηκε στο αίτημα του Δήμου και υλοποίησε μία τόσο αναγκαία κοινωνική και περιβαλλοντική πρωτοβουλία. «Μία πρωτοβουλία που διευκολύνει τους συμπολίτες μας με αναπηρία από το Δήμο Αβδήρων και τους όμορους δήμους να χαίρονται όπως όλοι μας τη θάλασσα στην όμορφη αυτή παραλία, στης οποίας την τουριστική αναβάθμιση ο ΤΑΡ συμβάλλει επίσης με τη δωρεά σχετικού μηχανήματος καθαρισμού ακτών», όπως δήλωσε.

 

Η συγκεκριμένη δωρεά αποτελεί μέρος της εθελοντικής δέσμευσης του ΤΑΡ για κοινωνικές και περιβαλλοντικές επενδύσεις συνολικού ύψους €32 εκατ. προς όφελος των κοινοτήτων κατά μήκος της όδευσης του αγωγού.

 

Από πλευράς του, ο Υπεύθυνος Τοπικών Κοινωνιών του ΤΑΡ για την Ανατολική Μακεδονία και Θράκη, κ. Σπύρος Νάκος, εξέφρασε τη χαρά του για την εξαιρετική συνεργασία του ΤΑΡ με το Δήμο Αβδήρων και το Δίκτυο Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Αρωγής που ανέλαβε την υλοποίηση του έργου. «Πρόκειται για μία επένδυση που βελτιώνει σημαντικά την ποιότητα ζωής για τους κατοίκους και την περιβαλλοντική διαχείριση του ξεχωριστού φυσικού τοπίου της περιοχής», συμπλήρωσε.

 

ΤΕΛΟΣ ΔΕΛΤΙΟΥ ΤΥΠΟΥ

Σχετικά με τον Διαδριατικό Αγωγό Φυσικού Αερίου (TAP)

Ο αγωγός TAP θα μεταφέρει φυσικό αέριο από το γιγαντιαίο κοίτασμα Shah Deniz II του Αζερμπαϊτζάν προς την Ευρώπη. Ο μήκους περίπου 878 χλμ. αγωγός θα συνδεθεί με τον αγωγό Trans Anatolian Pipeline (TANAP) στους Κήπους, στα ελληνοτουρκικά σύνορα, και θα διασχίζει την Ελλάδα, την Αλβανία και την Αδριατική θάλασσα, προτού εξέλθει στην ξηρά στη Nότιo Ιταλία.

Η όδευση του TAP μπορεί να διευκολύνει την προμήθεια φυσικού αερίου σε αρκετές χώρες της Νοτιοανατολικής Ευρώπης, συμπεριλαμβανομένης της Βουλγαρίας, της Αλβανίας, της Βοσνίας-Ερζεγοβίνης, του Μαυροβουνίου, της Κροατίας κ.ά. Η προσγειάλωση του TAP στις ακτές της Ιταλίας παρέχει πολλαπλές δυνατότητες για περαιτέρω μεταφορά φυσικού αερίου της Κασπίας, σε μερικές από τις μεγαλύτερες ευρωπαϊκές αγορές, όπως είναι η Γερμανία, η Γαλλία, το Ηνωμένο Βασίλειο, η Ελβετία και η Αυστρία.

Ο TAP θα προωθήσει την οικονομική ανάπτυξη και τη δημιουργία θέσεων εργασίας κατά μήκος της διαδρομής του αγωγού και θα αποτελέσει σημαντική πηγή άμεσων ξένων επενδύσεων. Με τις πρώτες πωλήσεις αερίου προς τη Γεωργία και την Τουρκία να προβλέπονται για τα τέλη του 2018, οι πρώτες παραδόσεις στην Ευρώπη θα ακολουθήσουν γύρω στις αρχές του 2020.

Στο μετοχικό κεφάλαιο του ΤΑΡ μετέχουν οι εταιρείες: BP (20%), SOCAR (20%), Snam (20%), Fluxys (19%), Enagás (16%) και Axpo (5%).

Για ερωτήσεις από εκπροσώπους ΜΜΕ: media_gr@tap-ag.com

Περισσότερες πληροφορίες για τον TAPwww.tap-ag.gr | www.twitter.com/tap_pipeline