Μερίδες:4
Χρόνος προετοιμασίας:15′
Χρόνος μαγειρέματος:40′
Έτοιμο σε:55′
Ιωάννα Σταμούλου
ΣΥΝΤΑΓΗ ΑΠΟ:

Υλικά

  • 4 λαβράκια καθαρισμένα (350γρ. το καθένα, ζητήστε από τον ψαρά σας να τα καθαρίσει)
  • 1 μαραθόριζα σε φέτες
  • 2 γλυκοπατάτες, σε λεπτές φέτες
  • 2 πατάτες, σε λεπτές φέτες
  • 2 κολοκύθια σε φέτες
  • 1 ματσάκι μαϊντανό (μόνο τα φυλλαράκια)
  • 1-2 λεμόνια
  • ελαιόλαδο
  • αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Διαδικασία
Προθερμαίνετε το φούρνο ατμού Electrolux EOB9956XAX στους 200οC. Γιατί φούρνο ατμού; Το μαγείρεμα στον ατμό είναι υγιεινό και διατηρεί τις θρεπτικές ουσίες των τροφών. Με το φούρνο ατμού μπορείτε, επίσης, να συνδυάσετε τις λειτουργίες του φούρνου με τον ατμό και τα αποτελέσματα να είναι πεντανόστιμα και λαχταριστά! Για παράδειγμα ο συνδυασμός  λειτουργίας θερμού αέρα με τον ατμό, δίνει γεύματα ζουμερά στο εσωτερικό τους και με μια υπέροχη κρούστα εξωτερικά.

Ξεπλένετε και στεγνώνετε τα ψάρια με χαρτί κουζίνας. Τα αλατίζετε καλά μέσα κι έξω και βάζετε στην κοιλίτσα τους από ένα κλαδάκι μαϊντανό και μία δύο φέτες λεμονιού.

Ετοιμάζετε ένα μαϊντανόλαδο: Χτυπάτε στο μπλέντερ τον μαϊντανό με το ελαιόλαδο, το ξύσμα από το δεύτερο λεμόνι και το χυμό του. Αλατοπιπερώνετε τα λαχανικά σε ένα μπολ, τα περιχύνετε με μαϊντανόλαδο και τα ανακατεύετε καλά.

Κόβετε τέσσερα μεγάλα κομμάτια λαδόκολλας σε τετράγωνο σχήμα και μοιράζετε πάνω τους σε στρώσεις το μίγμα των λαχανικών, δημιουργώντας ένα είδος στρώματος. Εκεί πάνω τοποθετείτε από ένα ψάρι. Περιχύνετε το κάθε ψάρι με λίγο ελαιόλαδο.

Διπλώνετε τις λαδόκολλες σε πακέτα κλείνοντας μέσα τους τα λαχανικά και τα ψάρια. Αραδιάζετε τα πακέτα σε ταψί και τα ψήνετε στον φούρνο για 40 λεπτά. Να επισημάνουμε ότι ο φούρνος ατμού Electrolux EOB9956XAX κάνει την καθημερινότητά σας ακόμη πιο εύκολη! Διαθέτει έγχρωμη οθόνη χειρισμού και μενού συνταγών VarioGuide, δίνοντας σας πρόσβαση σε ένα ευρύ φάσμα 220 συνταγών! Επιλέξτε τη συνταγή που επιθυμείτε και ο φούρνος θα σας δώσει οδηγίες για την εκτέλεση και θα ρυθμίσει αυτόματα τη λειτουργία θέρμανσης, τη θερμοκρασία και το χρόνο.

Σερβίρετε τα ψάρια αμέσως μόλις τα βγάλετε από τον φούρνο, ένα πακέτο σε κάθε πιάτο, με τη λαδόκολλα μισάνοιχτη. Διακοσμείτε με φέτες λεμονιού.