Πετάνε «αετό» οι αιρετοί της Ξάνθης, την ώρα που ο Λαμπάκης αξιοποιεί 6 εκ. ευρώ της Περιφέρειας για τηλεθέρμανση από την Γεωθερμία.
Στην Ξάνθη τι γίνεται; Που είναι τα μακρόπνοα σχέδια για τηλεθέρμανση; Λόγια, λόγια, λόγια. Χόρτασαν οι Ξανθιώτες και μάταια ψάχνουν κάποιο «πεφωτισμένο» πολιτικό πρόσωπο να τηρήσει αυτά που υπόσχεται.
Αποδεικνύεται τελικά ότι ο νομός Ξάνθης, ίσως ένας από τους ποιο πλούσιους – ευλογημένους – νομούς στην γεωθερμία, μένει αναξιοποίητος γιατί εδώ και δεκαετίες οι αιρετοί της, είτε δούλευαν για “πάρτι” τους, είτε ήταν αδιάφοροι περίμεναν προφανώς το θαύμα να γίνει από μόνο του. Είτε αρέσει στους αιρετούς της Ξάνθης είτε όχι, αποδεικνύεται ότι ο κ. Λαμπάκης δήμαρχος Αλεξανδρούπολης, αξιοποιεί όλες τις δυνατότητες για την αξιοποίηση της γεωθερμίας προς όφελος των δημοτών.
Δυστυχώς οι αιρετοί της Ξάνθης πετάνε «αετό».
Αξιοποίηση του γεωθερμικού πεδίου Αρίστηνου Αλεξανδρούπολης, συνολικού προϋπολογισμού 6,2 εκατομμυρίων ευρώ, μέσω του Επιχειρησιακού Προγράμματος της Περιφέρειας ΑΜΘ 2014-2020
Με απόφαση του Περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης κ. Χρήστου Μέτιου, η αξιοποίηση του γεωθερμικού πεδίου Αρίστηνου Αλεξανδρούπολης, συνολικού προϋπολογισμού 6.262.868,17 ευρώ, εντάχθηκε ως νέα πράξη στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα της Περιφέρειας ΑΜΘ 2014-2020.
Με την ένταξη αυτή, δίνεται η δυνατότητα στον Δήμο Αλεξανδρούπολης να προχωρήσει στην κατασκευή ενός ολοκληρωμένου έργου τηλεθέρμανσης θερμοκηπίων και δημοτικών κτιρίων στους οικισμούς Άνθεια και Αρίστηνο, το οποίο θα χρησιμοποιεί θερμική ενέργεια από το γεωθερμικό πεδίο της περιοχής.
Το έργο θα περιλαμβάνει ένα θερμικό σταθμό 222,5 τετραγωνικών μέτρων και ένα δίκτυο διακίνησης του γεωθερμικού ρευστού συνολικού μήκους 14.300 μέτρων καθώς και δύο γεωτρήσεις βάθους 550 μέτρων για την επανεισαγωγή του γεωθερμικού ρευστού στο γεωθερμικό πεδίο.
Η μέγιστη μεταφερόμενη θερμική ισχύς θα είναι περίπου 10 MW, από τα οποία τα 9 MW θα χρησιμοποιούνται για την τηλεθέρμανση των θερμοκηπίων και το υπόλοιπο 1 MW για την τηλεθέρμανση των δημοτικών κτιρίων.