Υλικά για 4 άτομα

  • ½ κιλό λαζάνια
  • 500 γρ. μπολονέζ
  • 200 γρ. ζωμό μοσχάρι
  • 1 λίτρο μπεσαμέλ
  • 200 γρ. παρμεζάνα τριμμένη
  • Για τη μπεσαμέλ
  • 100 γρ. αλεύρι
  • 100 γρ. βούτυρο
  • 1 λίτρο κρέμα γάλακτος
  • 1 λίτρο γάλα
  • 1 κρόκο αυγού
  • 50 γρ. παρμεζάνα τριμμένη
  • 1 πρέζα μοσχοκάρυδο
  • Αλάτι
  • Πιπέρι

Εκτέλεση

  1.  Σε μία κατσαρόλα ζεσταίνουμε σε μέτρια φωτιά το γάλα και σε μία άλλη λιώνουμε το βούτυρο και το ανακατεύουμε με το αλεύρι.
  2. Μόλις αρχίσει να αποκτά χρυσό χρώμα, ρίχνουμε όλο το γάλα (να βράζει).
  3. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και ανακατεύουμε πολύ καλά.
  4. Βράζουμε για 5 λεπτά.
  5. Αποσύρουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε την τριμμένη παρμεζάνα, τον κρόκο, το μοσχοκάρυδο, αλάτι και πιπέρι.
  6. Ανακατεύουμε καλά και έτοιμη η μπεσαμέλ.
  7. Βράζουμε τα λαζάνια, τα περνάμε σε νερό παγωμένο και τα βάζουμε σε μία πετσέτα να στραγγίξουν.
  8. Βουτυρώνουμε ένα ταψί, ανακατεύουμε την μπεσαμέλ με την μπολονέζ και κάνουμε μία λεπτή στρώση από τη σάλτσα μας στο ταψί.
  9. Τοποθετούμε από πάνω τα λαζάνια, ύστερα τη σάλτσα και τέλος το τυρί παρμεζάνα.
  10. Επαναλαμβάνουμε 4 φορές, ώστε να τελειώσουμε με τη στρώση παρμεζάνας.
  11. Ψήνουμε στον φούρνο στους 160° – 170° για 45 λεπτά και είναι έτοιμα.