Υλικά για 4 άτομα
- ½ κιλό λαζάνια
- 500 γρ. μπολονέζ
- 200 γρ. ζωμό μοσχάρι
- 1 λίτρο μπεσαμέλ
- 200 γρ. παρμεζάνα τριμμένη
- Για τη μπεσαμέλ
- 100 γρ. αλεύρι
- 100 γρ. βούτυρο
- 1 λίτρο κρέμα γάλακτος
- 1 λίτρο γάλα
- 1 κρόκο αυγού
- 50 γρ. παρμεζάνα τριμμένη
- 1 πρέζα μοσχοκάρυδο
- Αλάτι
- Πιπέρι
Εκτέλεση
- Σε μία κατσαρόλα ζεσταίνουμε σε μέτρια φωτιά το γάλα και σε μία άλλη λιώνουμε το βούτυρο και το ανακατεύουμε με το αλεύρι.
- Μόλις αρχίσει να αποκτά χρυσό χρώμα, ρίχνουμε όλο το γάλα (να βράζει).
- Χαμηλώνουμε τη φωτιά και ανακατεύουμε πολύ καλά.
- Βράζουμε για 5 λεπτά.
- Αποσύρουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε την τριμμένη παρμεζάνα, τον κρόκο, το μοσχοκάρυδο, αλάτι και πιπέρι.
- Ανακατεύουμε καλά και έτοιμη η μπεσαμέλ.
- Βράζουμε τα λαζάνια, τα περνάμε σε νερό παγωμένο και τα βάζουμε σε μία πετσέτα να στραγγίξουν.
- Βουτυρώνουμε ένα ταψί, ανακατεύουμε την μπεσαμέλ με την μπολονέζ και κάνουμε μία λεπτή στρώση από τη σάλτσα μας στο ταψί.
- Τοποθετούμε από πάνω τα λαζάνια, ύστερα τη σάλτσα και τέλος το τυρί παρμεζάνα.
- Επαναλαμβάνουμε 4 φορές, ώστε να τελειώσουμε με τη στρώση παρμεζάνας.
- Ψήνουμε στον φούρνο στους 160° – 170° για 45 λεπτά και είναι έτοιμα.