ΝΕΝΑ ΙΣΜΥΡΝΟΓΛΟΥ
- 4 κολιοί των 300 γρ. περίπου o καθένας, καθαρισμένοι
- 4 μεγάλα μανιτάρια πορτομπέλο ή 300 γρ. μανιτάρια της αρεσκείας μας, σκουπισμένα με νοτισμένη πετσέτα και κομμένα στα 4 (αν χρησιμοποιήσουμε μικρά μανιτάρια, τα αφήνουμε ολόκληρα)
- αλάτι
Για τη σάλτσα μουστάρδας
- 2 σκελίδες σκόρδου, καθαρισμένες και κομμένες σε λεπτές φέτες
- 1½ κουτ. γλυκού ρίγανη ξερή, τριμμένη
- 50 ml μουστάρδα πικάντικη
- 4 κουτ. σούπας χυμός λεμονιού (ή όσο λεμόνι μάς αρέσει)
- 1/8 κουτ. γλυκού μπούκοβο, καυτερό
- 2 κουτ. γλυκού μπούκοβο, γλυκό
- 70 ml ελαιόλαδο αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Διαδικασία
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 220° C. Αλατίζουμε τα ψάρια, τα βάζουμε σε μέτριο ταψί και απλώνουμε τριγύρω τους τα μανιτάρια.
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε όλα τα υλικά της σάλτσας και περιχύνουμε ομοιόμορφα τα ψάρια και τα μανιτάρια.
Βάζουμε στο φούρνο και ψήνουμε για 15 λεπτά, μέχρι να γίνουν τα ψάρια, αλλά να μη στεγνώσουν.
Σερβίρουμε με δροσερή πράσινη σαλάτα με ελιές και πιπεριές τουρσί. Στο ποτήρι μας ένα πλούσιο πλην φρέσκο και χωρίς βαρέλι Chardonnay θα τα καταφέρει μια χαρά.
Περισσότερες συνταγές στο www.gastronomos.gr