Με το βλέμμα στραμμένο στην εικόνα του Πολιούχου Αγίου της πόλης  οι Ξανθιώτες και την εσωτερική τους γαλήνη αφημένη στην ορθοδοξία,  πλήθος κόσμου παρέστη στην λιτανεία το βράδυ της Δευτέρας προς τιμήν του Τιμίου Προδρόμου.

Η Εκκλησία μας τίμησε στις 29 Αυγούστου την εορτή της αποτομής της Τιμίας Κεφαλής του Τιμίου Προδρόμουκαι η πόλη της Ξάνθης πανηγυρίσε την μνήμη του μάρτυρος της αληθείας, του πολιούχου και προστάτη της, που αναδείχθηκε μέγας ενώπιον του Κυρίου.

Επίκεντρο του εορτασμού ο Ιερός Μητροπολιτικός Ναός του Τιμίου Προδρόμου, στον οποίο θα τελέσθηκαν οι Ιερές Ακολουθίες σύμφωνα με το παρακάτω πρόγραμμα:

Την Δευτέρα 28 Αυγούστου στις 19:00 Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός , στις 20:00 Εκκίνηση της λιτάνευσης της εικόνας του Τιμίου Προδρόμου και στις 21:00αρτοκλασία και εκφώνηση του πανηγυρικού λόγου της εορτής στην κεντρική πλατεία.

Την Πέμπτη 29 Αυγούστου από τις 07:00 θα τελέσθηκε ο Όρθρος και η πολυαρχιερατική θεία Λειτουργία.

Τις λατρευτικές εκδηλώσεις για τον πολιούχο της πόλης θα τίμησαν με την παρουσία τους οι Μητροπολίτες:  Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος, Τριφυλίας και Ολυμπίας κ. Χρυσόστομος, Παροναξίας κ. Καλλίνικος, Μαρωνείας και Κομοτηνής κ. Παντελεήμων.