Μετά την εβδομάδα Τσάμπιονς Λίγκ, ένα Σάββατο χωρίς εντάσεις, αλλά με ωραία πραγματικές, συνηθισμένα, αναμένεται!

Τυπικό Σάββατο μας έρχεται με παιχνίδια στα μεγάλα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα και ματς του Ολυμπιακού και ΠΑΟΚ στο εγχώριο πρωτάθλημα. Γενικά, σπουδαίο ντεμπού δεν υπάρχει στην Ευρώπη, αλλά τα δυνατά παιχνίδια “δίνουν και παίρνουν”.

Προγνωστικά Στοιχήματος

Στην Ελληνική Σούπερλιγκ έχουμε εντός έδρας παιχνίδια για το Ολυμπιακό και το ΠΑΟΚ. Οι δυο διεκδικητές του τίτλου θέλουν να ξεπεράσουν τη γκρίνια, με αποτέλεσμα τα τελευταία αποτελέσματα και μια ευρεία εντός έδρας νίκη είναι το κατάλληλο «φάρμακο» για τους φίλους. Οι πρωταθλητές υποδέχονται την Αστέρα Τρίπολης (20:30), ενώ ο “δικέφαλος” παίζει με τον Παναιτωλικό στην Τούμπα (18:15). Λίγο πριν, ο Λεβαδειακός φιλοξενεί την Ξάνθη (16:00) σ ‘ένα κλειστό μάτς!

Στον ευρωπαϊκό χάρτη ξεκινάμε την περιήγησή μας από τα Βρετανικά γήπεδα. Αγωνιστική στο Πρέμιερ Λιγκ με έξι παιχνίδια. Ντερμπι δεν έχουμε, αλλά μερικά πολύ Challenging (που λένε και οι Μπερμιχαμιώτες – ανταγωνιστικά που λέμε και μεις εδώ) παιχνίδια, τα έχουμε. Η πόλη πηγαίνει στην έδρα της Βουτόρντ και του Μάρκου Σίλβα. Τρομάει ο Πορτογάλος, πρώτος προπονητής του Ολυμπιακού, στους πρώτους αγώνες. Η Λίβερπουλ μετά από ακόμη μια ευρωπαϊκή αποτυχία παίζει με τη Μπέρνλι. Η Τότεναμ υποδέχεται τη Σουόνσι.

Στη Γερμανία, έχουμε το δυναμικό της Λειψίας με την Γκλάνταμπαχ. Δύο ομάδες που αναμένεται να διεκδικήσουν ένα εισιτήριο για το Τσάμπιονς Λιγκ μέχρι το τέλος. Η Μπάγερ μετά την ήττα από την Χόφενχαμ παίζει με την Μαντζέτ. Τον δυσκολεύει δυο χρόνια τώρα, αλλά φέτος χρειάζεται μια μεγάλη νίκη για να διώξει τα “σύννεφα” πάνω από το “Αλιάνζ Αρίνα”. Συνολικά πέντε ματς.

Στη Γαλλία έχουμε επίσης πέντε ματς. Ωραίο παιχνίδι αναμένεται στο Γκίκγκασμπ – Λιλ. Μπιλίσα, γρήγορο ποδόσφαιρο, ικανότατοι και ανερχόμενοι ποδοσφαιριστές και στις δύο πλευρές. Ωραία πράγματα. Το Μονακό μετά τα “ντόρτια” από την Νις παίζει με το Στρασβούργο. Καλά τους έκατσε.

Στην Ισπανία, η Μπαρτσελόνα πάει στο Μαδρίτη. Παίζει με την «τρίτη» ομάδα της πόλης, την Χετάφε. Αναμένεται εύκολη απόγευμα. Υπάρχει και προϊστορία με κάτι “εξάρες”. Τοπικός ντερμπι έχουμε επίσης, μεταξύ Λεβάντε και Βαλένθια, πριν το μεσημέρι (14:00). Θα κρίνει πολύ το μάτς, ειδικά για την Βαλένθια που ψάχνει την επανεκκίνηση φέτος. Συνολικά τέσσερα μάτς.

Κλείνουμε με την Ιταλία. Οι Ιντερ, Φιορεντίνα και Ρόμα έχουν αγώνα. Όχι μεταξύ τους. Η Ίντερ πάει στην Κροτόνε, η Φιορεντίνα παίζει με τη Μπολόνια και τη Ρόμα με την Βερόνα. Τρία ματς, τρία αγαπημένα. Αυτά.