Burger γαλοπούλας για 4 άτομα

(χρόνος προετοιμασίας 50΄λεπτά)

Υλικά:

– 450 γρμ φιλέτο γαλοπούλας
– 1 κουταλάκι του γλυκού σόγια
– 150 γρμ φρυγανιά
– 1 κουταλάκι του γλυκού Worcestershiresauce
– ½ κρεμμύδι ψιλοκομμένο
– 1 σκελίδα σκόρδο πολτοποιημένο
– 1 αυγό

Για το στήσιμο του Burger:

– 4 ψωμάκια χάμπουργκερ της επιλογή σας
– 200γρμ creamcheese
– 4 φέτες μπέικον
– 4 ροδέλες κρεμμυδιού
– ½ ρόδι (τα σπόρια)
– 4 φύλλα σγουρό μαρούλι
– 4 φέτες τυρί cheddar

Οδηγίες:

Κόβουμε την γαλοπούλα με μαχαίρι σε πολύ μικρά κομμάτια (να έχει την μορφή πατέ) Σε ένα μεγάλο γυάλινο μπολ, ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί.

Πλάθουμε το μείγμα σε κιμά.

Ψήνουμε τα μπιφτέκια σε σχάρα η σε τηγάνι για 3 έως 4 λεπτά ανά πλευρά.

Ψήνουμε τις φέτες μπέικον στο τηγάνι.

Ζεσταίνουμε τα ψωμάκια στο φούρνο εως ότου φρυγανίσουν.

Αλείφουμε τα ψωμάκια εσωτερικά με το creamcheese και ρίχνουμε το ρόδι (σπόρια). Προσθέτουμε το σγουρό μαρούλι, τις ροδέλες κρεμμυδιού, τοποθετούμε το μπιφτέκι γαλοπούλας, το τυρί cheddar το μπέικον και κλείνουμε το burger.