Διαδικασία
Σοτάρετε στο λάδι τα κρεμμύδια για περίπου 10 λεπτά σε σιγανή φωτιά, μέχρι να πάρουν χρυσαφί χρώμα. Προσθέτετε το σκόρδο και το σοτάρετε μέχρι να μαλακώσει λίγο. Ρίχνετε τα ρεβίθια, το ζωμό ή νερό και το πετιμέζι. Αλατοπιπερώνετε. Σκεπάζετε το φαγητό και αφήνετε να σιγοβράσει για 20 λεπτά.
Ανακατεύετε το μπαχάρι, το θυμάρι, τη ρίγανη και τη μαντζουράνα και τα προσθέτετε στο φαγητό. Αφήνετε να βράσουν για 5 λεπτά.
Προσθέτετε το κουσκούς στα ρεβίθια, αφήνετε να βράσει για 3 λεπτά, προσθέτετε το λεμόνι, ανακατεύετε και σβήνετε τη φωτιά. Τοποθετείτε χαρτί κουζίνας ή πετσέτα πάνω από την κατσαρόλα και κλείνετε με το καπάκι. Αφήνετε για 15-20 λεπτά μέχρι να φουσκώσει το κουσκούς.
Ανακατεύετε το φαγητό με πιρούνι για να ξεχωρίσει το κουσκούς και να γίνει σπυρωτό. Το φαγητό σερβίρεται ζεστό ή κρύο.
Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος – Food styling: Tina Webb