Αλέξης Τσίπρας και Πάνος Καμμένος φαίνονται απολύτως αποφασισμένοι να διαλύσουν κάθε ίχνος θεσμού και αξιών που έχουν απομείνει σε αυτό τον τόπο – Μετά την ψήφιση του νομοσχεδίου για την αλλαγή φύλου, πάνε ακόμα πιο μακριά τη βαλίτσα προωθώντας ειδική ρύθμιση για αλλαγή φύλου και σε ανήλικα 15χρονα!
Η αλλαγή φύλου δεν φαίνεται να δημιουργεί εστία ρήξης μεταξύ των κυβερνητικών εταίρων ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ ενώ προς την ίδια κατεύθυνση οδεύει – προς ώρας – και το ζήτημα της νέας ρύθμισης για τις αποφάσεις του ευρωδικαστηρίου και της «Τουρκικής Ένωσης Ξάνθης».
Γίνεται πλέον αντιληπτό ότι δεν πρόκειται για τυχαία γεγονότα, αλλά για ένα οργανωμένο σχέδιο διάλυσης όλων των εθνολογικών χαρακτηριστικών που επί σειρά αιώνων κρατούν ζωντανό αυτό το λαό στη ροή της Ιστορίας.
Διαβάστε εδώ: Όλα για την καρέκλα – Οι ΑΝ.ΕΛ του Πάνου Καμμένου ψηφίζουν «ΝΑΙ» στην αλλαγή φύλου!!!
Την απόφαση της κυβέρνησης ανακοίνωσε ο αρμόδιος υπουργός Δικαιοσύνης Σταύρος Κοντονής, στη συνεδρίαση της αρμόδιας κοινοβουλευτικής επιτροπής.
Όπως ανέφερε, προϋποθέσεις θα είναι να υπάρχει η βούληση των παιδιών, η σύμφωνη γνώμη των γονέων και η γνωμοδότηση επιστημονικής επιτροπής και διευκρίνισε ότι η επιστημονική επιτροπή θα λειτουργήσει εντός των δομών του νοσοκομείου Παίδων «Αγλαΐα Κυριακού».
Οργή στην κοινωνία
Είναι προφανές ότι οι παραπάνω διατάξεις θα προκαλέσουν θύελλα αντιδράσεων στην ελληνική κοινωνία.
Τον κίνδυνο καταστρατήγησης και δόλιας χρήσης των διατάξεων του νομοσχεδίου για την μεταβολή φύλου επισήμανε η εκπρόσωπος της Εταιρείας Οικογενειακού Δικαίου, Ιωάννα Κονδύλη, υποστηρίζοντας πως οι προωθούμενες ρυθμίσεις ανοίγουν «κερκόπορτα» για νομιμοποίηση γάμου ή υιοθεσίας από ομόφυλα ζευγάρια.
«Απαγορεύεται ο γάμος μεταξύ προσώπων του ιδίου φύλου, τώρα μπορεί να αλλάξει και να γίνει αυτός ο γάμος και μετά από αυτό το γάμο να ανοίξει ο δρόμος για την υιοθεσία από ομόφυλα ζευγάρια, ο οποίος επίσης απαγορεύεται από την ισχύουσα νομοθεσία. Δεν κρίνω, αν είναι καλή ή κακή νομοθεσία, όμως είναι η ισχύουσα νομοθεσία» ισχυρίστηκε η κυρία Κονδύλη για να προσθέσει: «Υπάρχει υποχρέωση για στράτευση, σκεφτείτε κάποιος νεαρός, ο οποίος στα 19 κάνει δήλωση “γυναίκα” για να αποφύγει τη στράτευση και στα 29 επιστρέφει. Το ίδιο πράγμα είναι και η επιστράτευση». Η ίδια αναφέρθηκε δε και σε περιπτώσεις αποφυγής προστίμων λέγοντας: «Αναφέρθηκε το ΑΜΚΑ και το ΑΦΜ. Να σας πω ότι δεν μπορεί να ταυτιστεί το πρόσωπο, διότι όταν βγάζουμε μια διαταγή πληρωμής, ότι ένα πρόσωπο οφείλει ένα ποσό, χρειάζεται να γίνει αναγκαστική εκτέλεση, κατάσχεση δηλαδή, εκεί θα πρέπει να το βρούμε. Έχουμε, λοιπόν, το όνομά του, που είναι πια διαφορετικό, το φύλο του που είναι διαφορετικό, αν αλλάξει η διεύθυνση κατοικίας, για το επίπεδο του ιδιωτικού δικαίου των συναλλασσομένων απλών ανθρώπων, είναι κάτι πάρα πολύ δύσκολο. Τώρα, εάν κάποιος καταφέρει να ποινικοποιήσει μια υπόθεση αυτό είναι κάτι διαφορετικό». «Επίσης υπάρχουν τα των αθλητών ή στις γυναικείες φυλακές κάποιος που θα αλλάξει, γιατί μπορεί να νομίζει ότι θα μπορεί να περνάει καλύτερα. Μπορεί να σκεφτεί κανείς πάρα πολλές καταστρατηγήσεις και στο χώρο του ποινικού δικαίου. Κάποιος που έχει καταδικασθεί για ένα έγκλημα και μετά λέει, τώρα είμαι ένας άλλος άνθρωπος, έχω μια άλλη προσωπικότητα, ζητώ να γίνει επανάληψη της δίκης, γιατί δεν μου αναγνωρίστηκε κάποιο ελαφρυντικό» ανέφερε σε άλλο σημείο.
Ψηφίστηκε επί της αρχής με «Ναι» και από ΑΝΕΛ
Το επίμαχο νομοσχέδιο για τη νομική αναγνώριση ταυτότητας φύλου ψηφίστηκε επί της αρχής στην Επιτροπή Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης.
Τελικά, υπέρ του νομοσχεδίου τάχθηκαν ΣΥΡΙΖΑ, Δημοκρατική Συμπαράταξη, ΑΝΕΛ και Ποτάμι, ενώ η ΝΔ επιφυλάχθηκε για την Ολομέλεια. Επιφυλάξεις εξέφρασε και η Ένωση Κεντρώων, ενώ Χρυσή Αυγή και ΚΚΕ καταψήφισαν.