Ηχηρό μήνυμα στο δήμαρχο από τους συμβούλους του
Τελικά το καζάνι που έβραζε εδώ και καιρό στην παράταξη Δημαρχόπουλου, «έσκασε» στην κρισιμότερη στιγμή της χρονιάς που πέρασε και κατά την διάρκεια της συζήτησης ενός υπό – προϋπολογισμού του προϋπολογισμού, όπως χαρακτήρισε την διαδικασία ψήφισης των δημοτικών τελών ο ίδιος ο δήμαρχος. Από εδώ και πέρα πλέον και οι δύο πλευρές, αυτή του δημάρχου και αυτή των συμβούλων «ανταρτών» της παράταξης «Δήμος Πρότυπο», θα πρέπει να ξεκαθαρίσουν την θέση τους.
Αν αυτό που έγινε αφορούσε την Εθνική κυβέρνηση, σήμερα φυσιολογικά θα έπρεπε να είχαν προκηρυχτεί εκλογές.
Όταν η κυβέρνηση χάσει την δεδηλωμένη, τότε η Χώρα οδηγείται σε εκλογές. Φυσιολογικά αφού στην θεωρία τουλάχιστον, έχουμε σχεδόν τον ίδιο εκλογικό νόμο με αυτόν που ισχύει στην Εθνική κυβέρνηση και αν χαρακτηρίσουμε την αυτοδιοίκηση σαν μία μικρή τοπική κυβέρνηση, ο δήμαρχος θα έπρεπε να είχε παραιτηθεί και να πάει ο δήμος σε εκλογές από την στιγμή που χάθηκε η δεδηλωμένη.
Στην ουσία οι Κυριακίδης, Τσέπελης, Μούρκας, Μπογιάρ, Πυρνάρη, Αγκόρτσας και Τριανταφυλλίδης, ο καθένας για τους δικούς του λόγους, είπαν όχι στον δήμαρχο.
Αν θέλει κάποιος να εκτιμήσει τους λόγους που οι δημοτικοί σύμβουλοι του δημάρχου Ξάνθης είπαν όχι, αυτοί συνοψίζονται στον εξής έναν. Ο Δήμαρχος Ξάνθης διοικεί τον δήμο με έναν στενό πυρήνα συνεργατών χωρίς να υπολογίζει – τουλάχιστον αυτό αιωρείται στον αέρα της πόλης – όλους τους συμβούλους της παράταξης του, και αυτό προκαλεί ρήξεις και φυσικά αντιπαλότητες στους κόλπους της παράταξης, πράγμα που κάνει από δω και πέρα πλέον, δύσκολη την κοινή πορεία της δημοτικής παράταξης «Ξάνθη Δήμος Πρότυπο».
Ο μεν δήμαρχος, σύμφωνα πάντοτε με το παρασκήνιο, κατηγορεί τους «στασιαστές» λέγοντας ότι θέλουν να τον «ρίξουν» και άρα θα πρέπει να αμυνθεί, ενώ οι σύμβουλοι του λένε ότι ασκεί εξουσία με την δύναμη ενός ανδρός, δηλαδή του εαυτού του.
Ποιος από τις δύο πλευρές θα βάλει νερό στο κρασί του για να κρατήσει την παράταξη ενωμένη και να πορευτεί μέχρι τις ερχόμενες εκλογές είναι θέμα διαχείρισης και πολιτικών συμφωνιών.
Τελικά, μαζί με την δεδηλωμένη της διοικούσας παράταξης, χάθηκε η εμπιστοσύνη και από τις δύο πλευρές. Η κοινή πορεία της παράταξης έφτασε σε σταυροδρόμι και το όραμα πήγε περίπατο.
Άρα, ξένοι στο ίδιο Σώμα.