Υλικά (για 2 άτομα)

  • 2 μπριζόλες χοιρινές από σπάλα με το κόκαλο, πάχους 1,5 εκ. και βάρους περίπου 180 γρ. η καθεμία, καλά στεγνωμένες
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι, σε μέτρια καρέ
  • 5 πιπεριές Φλωρίνης, σε ροδέλες 1 εκ.
  • 5 πιπεριές κέρατο, σε ροδέλες 1 εκ.
  • 80 – 100 γρ. φασολάκια, καθαρισμένα και κομμένα σε κομματάκια 2 εκ.
  • 2 μέτρια κολοκυθάκια, σε λεπτές ροδέλες
  • 1 μεγάλη μελιτζάνα, σε κυβάκια 2 εκ.
  • 1 μεγάλη ντομάτα, σε λεπτές φέτες
  • τα φύλλα από 1 ματσάκι μαϊντανό, ψιλοκομμένα
  • τα φύλλα από 3 κλωναράκια φρέσκια ρίγανη, ψιλοκομμένα, ή 1 κουτ. γλυκού ξερή, κοπανισμένη
  • 4 κουτ. σούπας ελαιόλαδο

Διαδικασία

Βάζουμε τα κυβάκια μελιτζάνας σε ένα σουρωτήρι, τα αλατίζουμε και τα αφήνουμε στην άκρη για 30 λεπτά να ξεπικρίσουν. Μετά τα ξεπλένουμε και τα στεγνώνουμε πολύ καλά με πετσετούλα. Βάζουμε στη φωτιά ένα ευρύχωρο αντικολλητικό τηγάνι ή μια φαρδιά πλασοτέ κατσαρόλα και το αφήνουμε να ζεσταθεί.

Προσθέτουμε τις 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο και βάζουμε τις μπριζόλες. Τις σοτάρουμε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά για περίπου 3 – 4 λεπτά, μέχρι να αρχίσουν να ροδίζουν. Προσθέτουμε γύρω-γύρω όλα τα λαχανικά και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε το μαϊντανό, το υπόλοιπο λάδι και 2 – 3 κουτ. σούπας νερό.

Ανακατεύουμε προσεκτικά τα λαχανικά και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για περίπου 5 λεπτά, μέχρι να αρχίσουν να μαραίνονται τα λαχανικά. Τότε γυρίζουμε τις μπριζόλες, αλατοπιπερώνουμε το φαγητό και ρίχνουμε πάνω στο κρέας τη ρίγανη.

Ψήνουμε για περίπου 5 – 6 λεπτά ακόμη. Τα λαχανικά μένουν τραγανά, σαν να έχουν ψηθεί στον ατμό, και παίρνουν όλη τη γεύση από το ζουμί του κρέατος.

Σερβίρισμα: Σερβίρουμε τις μπριζόλες και δίπλα τα λαχανικά.

Περισσότερες συνταγές στο www.gastronomos.gr