Μεγάλες ποσότητες νερού απελευθερώθηκαν από τα φράγματα της Βουλγαρίας και κατευθύνονται στην Ελλάδα

Κάθε χρόνο τα ίδια με την Βουλγαρία απελευθέρωσε μεγάλες πος΄τητες νερού κινδυνεύει με υπερχύληση ο Έβρος, ο Άρδας και η Τούντζα θετοντας έτσι σε επιφυλακή την Πολιτική Προστασία του Έβρου οι οποία βεβαίως και θα επισυμάνει το γεγονός υπενθυμίζοντας βεβαια ότι πρέπει να παρθούν γεναίες αποφάσεις για τα αντιπλημμυρικά έργα στον Έβρο.

Οι ποσότητες νερού που θα έρθουν από την Βουλγαρία είναι πολύ μεγάλες  και θα αγγίξουν τα 700 κ.μ./δλτ σε διάστημα 3 ημερών δηλαδή από 1-3 Δεκεμβρίου και εφ όσον αυτές οι ποσότητες προστεθούν στις ήδη υπάρχουσες είναι βεβαιο ότι θα ξεπεραστεί το φράγμα των 1000 κ.μ./δλτ όπου και αρχίζουν τα πλημυρικά φαινόμενα.

Για μία ακόμη φορά επισημαίνεται το γεγονός ότι η Βουλγαρία ενημέρωσε την Ελλάδα καθηστερημένα εφ όσον δηλαδή γέμισε τα δικά της φράγματα και μετά κάτι που δεν συνάδει με σχέσεις καλής γειτονίας όπου βεβαια κάτι αντίστοιχο συμβαίνει με την Τουρκία. Δηλαδή για μία ακόμη φορά η άμεση ενημέρωση «πήγε περίπατο» και είναι απορίας άξιο τι κάνει η διπλωματία στην Ελλάδα και εννοείτε οι τοπικοί παράγοντες που απλά όταν έρχονται οι επίσημοι Βούλκγαροι προσκεκλημένοι φωτογραφίζονται παρέα και θέματα ζωτικής σημασίας μένουν εκτός κάδρου.

Όσο για την θέση των ειδικών ότι τον Έβρο ποταμό θα πρέπει τα τρία κράτη – Ελλάδα – Τουρκία και Βουλγαρία να τα βλέπουμε, λενε οι ειδικοί ως ενιαίο θέμα, λησμονόντας βεβαια ότι μόνο η Ελλάδα λόγω ανικανότητας να προστατεύσει τους πολίτες της από πλημηρικά φαινόμενα αντιμετωπίζει δημοκρατικά το θέμα.