ΠΕΡΙΚΛΗΣ ΓΚΙΑΟΥΡΑΚΗΣ: «ΤΟ ΟΝΕΙΡΟ ΜΑΣ, ΓΙΝΕΤΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ»

Ένας νέος Ξανθιώτης επιχειρηματίας, ο Περικλής Γκιουράκης, ξεκίνησε από ερασιτέχνης ψαράς, δουλεύοντας  παράλληλα σε ψαροταβέρνες και έφτασε να κάνει ένα μαγαζί που όμοιο του στον τομέα του ψαριού δεν υπάρχει στην ευρύτερη περιοχή της Ξάνθης. Κάποια στιγμή, θέλησε να κάνει ένα ιχθυοπωλείο πριν από μερικά χρόνια και το ξεκίνησε στην Δημοτική αγορά το «Κοράλλι». Η αγάπη του για την δουλειά δεν τον άφησε να ησυχάσει. Η προσοχή και η αγάπη του για την δουλειά,  το φρέσκο, προσεγμένο και σε καλές τιμές  ψάρι, εκτιμήθηκε από  τους Ξανθιώτες πελάτες, οι οποίοι τον στήριξαν σε αυτό το ταξίδι.

Το επόμενο βήμα ήταν, παράλληλα με το πρώτο «Κοράλλι», να ξεκινήσει το δεύτερο «Κοράλλι» στην Ανδρέου Δημητρίου, ψήνοντας και μεταφέροντας στα σπίτια τα ψάρια που είχε στο ιχθυοπωλείο. Οι Ξανθιώτες τον στήριξαν και πάλι, δημιουργώντας του όμως την ανάγκη να δώσει κάτι παραπάνω σε αυτούς,  σε αντάλλαγμα αυτής της αγάπης τους και της στήριξης τους.  Έτσι, αποφάσισε να βουτήξει στα «βαθιά» ξεκινώντας το τρίτο «Κοράλλι» στην Δημοκρίτου.  Ένα πολύ μεγάλο ιχθυοπωλείο – εστιατόριο,  με λιχουδιές και ειδικά μαγειρέματα ψαριού. Ο ίδιος λέει ότι επιτέλους το όνειρο έγινε πραγματικότητα και ευχαριστεί τους Ξανθιώτες που εδώ και χρόνια τον στηρίζουν σε κάθε του επαγγελματικό βήμα και δεσμεύεται να κρατήσει και στα τρία μαγαζιά του την ποιότητα, την εξυπηρέτηση και τις προσιτές τιμές σε αντάλλαγμα της στήριξης τους

XanthiTimes.gr: Τι ήταν αυτό που σε «έσπρωξε» να ξεκινήσεις τα επαγγελματικά σου βήματα με τα ψάρια.

ΠΕΡΙΚΛΗΣ ΓΚΙΑΟΥΡΑΚΗΣ: Από μικρός μου άρεζε το ψάρεμα, ήθελα να μάθω πώς τα ψάρια ψαρεύονται, πώς βγαίνουν,  πως μαγειρεύονται και πώς σερβίρονται στον κόσμο. Ξεκίνησα ανοίγοντας το πρώτο ψαράδικο, με σκοπό να μάθω πρώτα όλα τα ψάρια, να μάθω τι θέλει ο κόσμος και κυρίως ήθελα να καταλάβω τι θέλει η νοικοκυρά.  Πόσο κουραστικό είναι για την ίδια, πόσο μυρίζει το σπίτι και όλα αυτά. Σε όλες τις νοικοκυρές αρέσει το ψάρι όμως,   δεν προλαβαίνουν.  Οι ώρες εργασίας πολλές, οι οικογενειακές υποχρεώσεις πολλές και ο χρόνος που έχουν στην διάθεση τους λίγος. Ήθελα να διευκολύνω την κατάσταση των νοικοκυρών και κυρίως των εργαζομένων νοικοκυρών. Το βίωσα με την δική μου οικογένεια.

XanthiTimes.gr: Άρα όλα τα παραπάνω στάθηκαν η αιτία για το επόμενο βήμα σου.

ΠΕΡΙΚΛΗΣ ΓΙΑΟΥΡΑΚΗΣ: Ακριβώς. Μετά το ιχθυοπωλείο στην Δημοτική Αγορά και παράλληλα με αυτό,  άνοιξα το πρώτο ιχθυοπωλείο – ψητοπωλείο στην Ανδρέου Δημητρίου.

XanthiTimes.gr: Με ποια εμπειρία και γνώση. Άλλο να πουλά κανείς ένα φρέσκο ψάρι και άλλο να το στέλνει ψητό στο σπίτι των πελατών του  ή να το σερβίρει ψημένο στο μαγαζί του.

ΠΕΡΙΚΛΗΣ ΓΚΙΑΟΥΡΑΚΗΣ:  Δούλεψα πολλά χρόνια σε ψαροταβέρνα και έτσι αποφάσισα όλα όσα έμαθα αυτά τα χρόνια γύρω από το ψάρι και την μαγειρική του ψαριού, να τα εφαρμόσω στο δικό μου μαγαζί.

Στην συνέχεια, ο Περικλής Γκιουράκης μιλώντας για το νέο μαγαζί,  την «ναυαρχίδα» του μικρού στόλου των καταστημάτων του,   λέει ότι βούτηξε στα βαθιά και δεν έχει άδικο αφού το νέο κατάστημα,  ιχθυοπωλείο και εστιατόριο που σερβίρει ψαρικά μαγειρευτά και ψητά στην Δημοκρίτου,  είναι μεγάλο, όμορφο, ιδανικό για αυτά που θέλει να προσφέρει στους Ξανθιώτες που τόσα χρόνια τον στηρίζουν. Είναι εξοπλισμένο με ότι ποιο σύγχρονο υπάρχει στον χώρο πώλησης ψαρικών και εστίασης και κυρίως με όλους τους όρους υγιεινής που πλέον επιβάλλονται από την πολιτεία. Ο ίδιος λέει:  «Τώρα το όνειρό μου γίνεται πραγματικότητα.  Μπαίνουμε σε ένα μεγάλο μαγαζί σε μία προσπάθεια να δώσουμε κάτι διαφορετικό στον κόσμο, όπως πίτσα με ψάρι, διαφορετικά θαλασσινά πιάτα τα οποία δεν υπάρχουν στο άλλο μαγαζί. Δημιουργήσαμε αυτό το μεγάλο μαγαζί για να κάνουμε την γαστρονομική γκάμα που δεν μπορούσαμε στο άλλο λόγω χώρου και εξοπλισμού. Παράδειγμα στο άλλο μαγαζί δεν είχαμε την δυνατότητα και τον εξοπλισμό λόγω έλλειψης χώρου να κάνουμε κεφτεδάκι σαρδέλα, σουπιά και ιδιαίτερα μαγειρευτά φαγητά…

XanthiTimes.gr: Ας αφήσουμε στους Ξανθιώτες που θα έρθουν να δοκιμάσουν τις εκπλήξεις που τους ετοιμάζεις και να ευχηθούμε καλές δουλειές.

ΠΕΡΙΚΛΗΣ ΓΚΙΟΥΡΑΚΗΣ: Και εγώ ευχαριστώ για τις ευχές σας όπως επίσης θα πρέπει να ευχαριστήσω εγώ και η οικογένεια μου, τους φίλους Ξανθιώτες και Ξανθιώτισσες που όλα αυτά τα χρόνια με στηρίζουν και  δεσμεύομαι να φανώ αντάξιος της εμπιστοσύνης και της στήριξης τους.