Σαφώς και η δικαιολογία του Δήμου Ξάνθης δεν στέκεται, σαφώς και η επιλογή του προσώπου έγινε από τον ίδιο τον δήμο με άρωμα πολιτικής σκοπιμότητας που στόχο έχει τους ψήφους του Δροσερού.
Για την ιστορία. Προσελήφθη από τον Δήμο Ξάνθης στην κρίσιμη ειδικότητα του διαμεσολαβητή στο ιατροκοινωνικό κέντρο του Δροσερού, ένας συνδημότης μας που η καταγωγή του είναι από το Δροσερό (Σημειωτέον ότι δεν γνωρίζουμε ποιος είναι), υποχρεωτικής εκπαίδευσης (γνώσεις δημοτικού) με μισθό μικτά 1250 ευρώ, την στιγμή που υπάρχουν συνδημότες μας πτυχιούχοι, με ντοκτορά και μεταπτυχιακά που είναι άνεργοι και αυτό ήταν το αντικείμενο της συζήτησης στο Δημοτικό Συμβούλιο. Δηλαδή η έγκριση της πρότασης της υπηρεσίας για την πρόσληψη του συγκεκριμένου συμπολίτη μας από το Δροσερό για αυτήν την κρίσιμη ειδικότητα του Διαμεσολαβητή. Εννοείτε ότι η αρνητική στάση της αντιπολίτευσης ήταν σύσσωμη και εύλογη, όταν ο γιατρός που υπηρετούσε στο συγκεκριμένο ιατροκοινωνικό κέντρο δεν ξεπερνούσε καθαρά τα 500 ευρώ τον μήνα.
Η δικαιολογία ότι αυτά προβλέπει το πρόγραμμα, σίγουρα είναι αστεία και όσο και αν τον πολιτικό προσωπικό προσπαθεί να ρίξει την ευθύνη της επιλογής στους υπηρεσιακούς παράγοντες, πέφτει στο κενό. Κανένας Ξανθιώτης δεν πιστεύει τις αιτιάσεις της συμπολίτευσης ότι ένας υπάλληλος του δήμου – έστω και αν η αμοιβή του καταβάλετε από πρόγραμμα της Περιφέρειας – είναι από το Δροσερό, είναι του δημοτικού η πρόσληψή του δεν έχει χροιά ψηφοθηρίας. Η πρόσληψη του εν λόγου συνδημότη μας είναι ηλίου φαεινότερο που αποσκοπεί.
Κανένας δεν είπε να μην πάρει μεροκάματο ο κάθε ένας και η τοποθέτηση του κ. Κολάρου ισοπεδωτική και στην λογική της αριστεράς, που θέλει χωρίς αξιοκρατία όλοι να αμείβονται το ίδιο. Σαφώς και κάποιος που επένδυσε στην επιστημοσύνη του, δεν θα δεχόταν αυτήν την ισοπεδωτική λογική όταν επιστήμονες αμείβονται με 400 ευρώ τον μήνα.
Καλά είναι τα πολιτικά παιγνίδια της Δημοτικής Αρχής αλλά ας μην θυσιάζονται οι κόποι, οι θυσίες, τα πτυχία και η επιστημοσύνη των νέων Ξανθιωτών στην ψηφοθηρία.