Υλικά για 2 άτομα

  • 1 μεγάλη λιβανέζικη πίτα κομμένη σε μπουκιές
  • 2 φλ. τρυφερά μαρουλόφυλλα σε λωρίδες
  • 1 φλ. φύλλα γλιστρίδας
  • 1 φλ. ντοματίνια κομμένα στα δύο ή μικρά φετάκια ντομάτας
  • 2 αγγουράκια ξεφλουδισμένα κομμένα σε τέταρτα κατά μήκος και σε φετάκια
  • 1 μικρό κρεμμύδι νέας εσοδείας ή κόκκινο κρεμμύδι σε λεπτά φετάκια
  • 1 ½ κουταλιά ψιλοκομμένα φύλλα δυόσμου
  • 1 κουταλιά ψιλοκομμένο μαϊντανό
  • ½ φλ. χοντροτριμμένη ξηρή αναρή (είδος μυζήθρας)
  • ½ κοφτό κουταλάκι κοπανισμένο σουμάκι (μπαχαρικό) και επιπλέον για γαρνίρισμα

Για το ντρέσινγκ

  • 3 κουταλιές χυμό λεμονιού
  • 1/4 κουταλάκι κοπανισμένο σουμάκι
  • 1/4 φλ. ελαιόλαδο
  • αλάτι
  • πιπέρι

Εκτέλεση

  1. Βάζετε σε ένα τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, μπόλικο λάδι για τηγάνισμα (να έχει βάθος 2 δάχτυλα). Όταν ζεσταθεί καλά, ρίχνετε μέσα τμηματικά τα κομμάτια της πίτας, χωρίς να το παραγεμίσετε.
  2. Τα τηγανίζετε γυρίζοντάς τα μια φορά, μέχρι να ροδίσουν καλά για 1 περίπου λεπτό.
  3. Τα βγάζετε, τα τοποθετείτε πάνω σε απορροφητικό χαρτί για να στραγγίσουν και τα αφήνετε να κρυώσουν εντελώς.
  4. Ετοιμάζετε το ντρέσινγκ. Βάζετε το λεμόνι, το ελαιόλαδο, το σουμάκι, αλάτι και πιπέρι σε ένα βαζάκι με καπάκι, το κλείνετε και το κουνάτε με δύναμη μέχρι να ομογενοποιηθούν.
  5. Βάζετε σε ένα μεγάλο μπολ το μαρούλι, τη γλιστρίδα, τις ντομάτες, τα αγγουράκια, το κρεμμύδι, το δυόσμο, το μαϊντανό, την αναρή και το σουμάκι και τα μισά κομμάτια της πίτας, περιχύνετε τη σαλάτα με το ντρέσινγκ και την ανακατεύετε.
  6. Σκορπίζετε πάνω τα υπόλοιπα κομμάτια της πίτας, τα πασπαλίζετε με λίγο επιπλέον σουμάκι και σερβίρετε τη σαλάτα αμέσως.