Υλικά για 4 άτομα

  • 4 φιλέτα από στήθος κοτόπουλου
  • 4 φέτες χοιρινό ζαμπόν βραστό,
  • 4 φέτες γραβιέρα κομμένη σε φέτες
  • αλάτι
  • πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Για το πανάρισμα

  • 2 – 3 κουτ. σούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 2 αβγά ελαφρώς χτυπημένα
  • 1 φλιτζάνι φρυγανιά τριμμένη
  • ½ φλιτζάνι ελαιόλαδο

Εκτέλεση

  1. Χαράζετε βαθιά τα φιλέτα κοτόπουλου με ένα κοφτερό μαχαίρι χωρίς δόντια, χωρίς να το κόψετε στα δύο.
  2. Τα τοποθετείτε ανάμεσα σε δυο μεγάλα κομμάτια λαδόκολλας και τα χτυπάτε καλά με ένα βαρύ και χοντρό πλάστη, μέχρι να λεπτύνουν και να πλατύνουν.
  3. Πασπαλίζετε κάθε φιλέτο με αλάτι και πιπέρι και επάνω στο καθένα απλώνετε από μία φέτα τυρί και μία φέτα ζαμπόν.
  4. Ξανακλείνετε κάθε φιλέτο, πιέζοντας καλά και στερεώνετε τις άκρες με οδοντογλυφίδες, για να μην βγουν έξω οι φέτες της γέμισης.
  5. Αλευρώνετε καλά τα φιλέτα και τα τινάζετε για να φύγει η περιττή ποσότητα.
  6. Τα βουτάτε πρώτα στο χτυπημένο αβγό, καλύπτοντας τα και από τις δύο πλευρές και στη συνέχεια τα πανάρετε στην τριμμένη φρυγανιά.
  7. Τα απλώνετε σε μεγάλη πιατέλα, σε μονή στρώση, πιέζετε καλά τις άκρες τους για να κολλήσουν όσο γίνεται, τα σκεπάζετε με διάφανη μεμβράνη και τα βάζετε στο ψυγείο για 30 λεπτά.
  8. Σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά.
  9. Αφαιρείτε τις οδοντογλυφίδες και τηγανίζετε τα φιλέτα ανά δύο, για 3-4 λεπτά από κάθε πλευρά, μέχρι να χρυσίσει η κρούστα τους και να ψηθεί καλά το ψαχνό.
  10. Για να δείτε αν είναι έτοιμα τα φιλέτα, κόβετε ένα κομμάτι και ελέγχετε το εσωτερικό.
  11. Πρέπει να είναι τελείως λευκό, δίχως ίχνος από κοκκινωπά ή ροζέ σημεία, αλλιώς τηγανίζετε για λίγο ακόμα.
  12. Τα στραγγίζετε σε απορροφητικό χαρτί και τα σερβίρετε αν θέλετε με πουρέ πατάτας.