Υλικά για 4 άτομα
- 4 φιλέτα από στήθος κοτόπουλου
- 4 φέτες χοιρινό ζαμπόν βραστό,
- 4 φέτες γραβιέρα κομμένη σε φέτες
- αλάτι
- πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Για το πανάρισμα
- 2 – 3 κουτ. σούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 2 αβγά ελαφρώς χτυπημένα
- 1 φλιτζάνι φρυγανιά τριμμένη
- ½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
Εκτέλεση
- Χαράζετε βαθιά τα φιλέτα κοτόπουλου με ένα κοφτερό μαχαίρι χωρίς δόντια, χωρίς να το κόψετε στα δύο.
- Τα τοποθετείτε ανάμεσα σε δυο μεγάλα κομμάτια λαδόκολλας και τα χτυπάτε καλά με ένα βαρύ και χοντρό πλάστη, μέχρι να λεπτύνουν και να πλατύνουν.
- Πασπαλίζετε κάθε φιλέτο με αλάτι και πιπέρι και επάνω στο καθένα απλώνετε από μία φέτα τυρί και μία φέτα ζαμπόν.
- Ξανακλείνετε κάθε φιλέτο, πιέζοντας καλά και στερεώνετε τις άκρες με οδοντογλυφίδες, για να μην βγουν έξω οι φέτες της γέμισης.
- Αλευρώνετε καλά τα φιλέτα και τα τινάζετε για να φύγει η περιττή ποσότητα.
- Τα βουτάτε πρώτα στο χτυπημένο αβγό, καλύπτοντας τα και από τις δύο πλευρές και στη συνέχεια τα πανάρετε στην τριμμένη φρυγανιά.
- Τα απλώνετε σε μεγάλη πιατέλα, σε μονή στρώση, πιέζετε καλά τις άκρες τους για να κολλήσουν όσο γίνεται, τα σκεπάζετε με διάφανη μεμβράνη και τα βάζετε στο ψυγείο για 30 λεπτά.
- Σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά.
- Αφαιρείτε τις οδοντογλυφίδες και τηγανίζετε τα φιλέτα ανά δύο, για 3-4 λεπτά από κάθε πλευρά, μέχρι να χρυσίσει η κρούστα τους και να ψηθεί καλά το ψαχνό.
- Για να δείτε αν είναι έτοιμα τα φιλέτα, κόβετε ένα κομμάτι και ελέγχετε το εσωτερικό.
- Πρέπει να είναι τελείως λευκό, δίχως ίχνος από κοκκινωπά ή ροζέ σημεία, αλλιώς τηγανίζετε για λίγο ακόμα.
- Τα στραγγίζετε σε απορροφητικό χαρτί και τα σερβίρετε αν θέλετε με πουρέ πατάτας.