Ένα πανέμορφο 8ήμερα ταξίδι αναψυχής στην Χίο οργανώνει το μέλος της ΕΑΑΣ Ξάνθης Ανδριώτης Αργύρης με αρχηγό – ξεναγό-  τον ίδιο και … όσοι πιστοί προσέλθετε

 

Αγαπητοί συνάδελφοι και φίλοι

Κατόπιν πολλών επιθυμιών να πραγματοποιήσουμε ένα ταξίδι αναψυχής στην ιδιαίτερη πατρίδα μου, στο νησί της μαστίχας, την μυροβόλο Χίο, έφθασε η στιγμή που η επιθυμία μπορεί να γίνει πραγματικότητα.

Σχεδίασα, σε συνεργασία με φορείς του  νησιού και του Τουριστικού Γραφείου του ΚΤΕΛ Ξάνθης μία πενθήμερη εκδρομή (4 διανυκτερεύσεις στη Χίο) που θα πραγματοποιηθεί από 19 μέχρι 26  Ιουνίου 2018.

 

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΡΟΜΗΣ :

  • 1η ημέρα (19 Ιουνίου) : Αναχώρηση από Ξάνθη για Καβάλα. Με ταχύπλοο πλοίο μέσω Λήμνου – Μυτιλήνης φθάνουμε στη Χίο. Διανυκτέρευση.
  • 2η – 3η – 4η – 5η -6η -7η ημέρα (20 μέχρι 25 Ιουνίου) : Επίσκεψη σε όλα τα αξιοθέατα του νησιού, ιστορικά και τουριστικά. Νέα Μονή, το ιστορικό μοναστήρι με ψηφιδωτά εφάμιλλα αυτών της Αγίας Σοφίας και εκεί που έλαβε χώρα η σφαγή της Χίου. Ανάβατος, ο Μυστράς του Αιγαίου. Αγία Μαρκέλλα και το θαυματουργό αγίασμά της, η Χιοπολίτισσα Αγία. Μαστιχοχώρια, εκεί που καλλιεργείται και παράγεται η μοναδική στον κόσμο μαστίχα. Θα επισκεφθούμε το νεόδμητο Μουσείο Μαστίχας και θα παρακολουθήσουμε τα στάδια παραγωγή της. Θα επισκεφθούμε αγρούς με μαστιχόδενδρα και θα γνωρίσουμε τον τρόπο καλλιέργειας της. Μεσαιωνικά χωριά, τα περίφημα καστροχώρια. Πυργί, το ζωγραφιστό χωριό με τα μοναδικά «ξυστά». Μεστά, με την μεγάλη εκκλησία των Ταξιαρχών, Ολύμποι,  με το σπήλαιο. Λαγκάδα, το γραφικό ψαροχώρι. Καρδάμυλα, το χωριό των καπεταναίων. Ομηρούπολη με την Δασκαλόπετρα  του μεγάλου επικού ποιητή, του Ομήρου Ξενάγηση στην πόλη και επίσκεψη  όλων των ενδιαφερόντων σημείων (Βιβλιοθήκη Κοραή με τις σπάνιες εκδόσεις και τις μοναδικές φωτογραφίες από τις μεγάλες και ιστορικές οικογένειες του νησιού, Ομήρειο Πνευματικό Κέντρο, Ναυτικό μουσείο, Κάστρο κλπ.). Θα κολυμπήσουμε στις μοναδικές δαντελένιες παραλίες (μαύρα βόλια, Κώμη, Ναγός, Γιόσωνας, Καρφάς). Θα γλεντήσουμε στα ΚΑΑΥ με ορχήστρα που θα μας παραχωρήσει ο Στρατός. Θα ψωνίσουμε τα μοναδικά προϊόντα που παράγει το νησί. Γενικά θα χορτάσουμε όλες τις αισθήσεις μας.
  • 8η ημέρα (26 Ιουνίου) : Αναχώρηση από Χίο με ταχύπλοο πλοίο και μέσω Μυτιλήνης – Λήμνου φθάνουμε στην Καβάλα.
  • Καβάλα – Ξάνθη. Τέλος εκδρομής

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Υπάρχει η δυνατότητα, για όσους το επιθυμούν, μονοήμερης εκδρομής στην Τουρκία και επίσκεψη ΣΜΥΡΝΗΣ και ΤΣΕΣΜΕ.

ΚΟΣΤΟΣ :

Τιμή κατ’ άτομο σε δίκλινο δωμάτιο, 300 €. Σε μονόκλινο δωμάτιο 420 € και σε τετράκλινο δωμάτιο 280 €.

Περιλαμβάνει :

  • Μεταφορά με πολυτελές λεωφορείο. Διαθέτει δωρεάν WiFi
  • Εισιτήρια πλοίων. ΟΧΙ καμπίνα.
  • Διαμονή στο πολυτελές ξενοδοχείο «Erytha resort» 4* που βρίσκεται στην τοποθεσία Καρφάς, την πλέον τουριστική και πολυσύχναστη περιοχή του νησιού, σε απόσταση 6 χλμ από την πόλη της Χίου. ( erytha.gr/el )
  • Πρωινό.
  • Ασφάλεια Αστικής ευθύνη.
  • Αρχηγό εκδρομής – Ξεναγός (Αργύριος Ανδριώτης)

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΠΡΟΘΕΣΗΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ. Από όσους και όσες επιθυμούν, γίνονται δεκτές από τώρα:

  • Αργύριος Ανδριώτης. Τηλέφωνα : 6944141420 – 2541068993. E-mail argy17@otenet.gr
  • Μέσω του Παραρτήματος της ΕΑΑΣ Ξάνθης.
  • Στο Γραφείο τουρισμού του ΚΤΕΛ Ξάνθης. Μιχαήλ Βόγδου 8. Τηλέφωνα 2541084688. E-mail tours@ktelxanthis.gr

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ :

Προκαταβολή : 50 € το άτομο μέχρι 30 Μαρτίου 2018. Με την προκαταβολή κατοχυρώνεται η συμμετοχή.

Ολική εξόφληση : Μέχρι 25 Μαΐου 2018.

Τρόποι πληρωμής :

  • Κατευθείαν στο Γραφείο τουρισμού ΚΤΕΛ Ξάνθης ή στο Παράρτημα της ΕΑΑΣ Ξάνθης.
  • Κατάθεση στον τραπεζικό λογαριασμό στην ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ στο όνομα ΥΠΕΡΑΣΤΙΚΟ ΚΤΕΛ ΝΟΜΟΥ ΞΑΝΘΗΣ, ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΕ, με στοιχεία
  1. Αριθμός λογαριασμού: 5352-072927-542
  2. ΙΒΑΝ: GR27 0172 3520 0053 5207 2927 542
  3. Απαραίτητα θα γράφεται ονοματεπώνυμο και αιτιολογία «για εκδρομή στη Χίο»
  4. Ενημέρωση του Αργυρίου Ανδριώτη, τηλεφωνικά ή με μήνυμα

Με εκτίμηση

Αργύριος Ανδριώτης