Με τρόμο βλέπουν το μέλλον τους οι πάσχοντες από λευχαιμία αφού σύμφωνα

με την επιστολή του του κ. Κοτσανίδη καθηγητού του ΔΠΘ αιματολογίας το τμήμα κινδυνεύει να κλείσει αφήνοντας τους πάσχοντες στο έλεος της … ασθένειας τους λόγω απόσπασης ιατρού από το τμήμα.

Ο κ. Κοτσανίδης κρούει τον κώδωνα του κινδύνου. Ακούει η 4η ΥΠΕ;

Για πρώτη φορά μετά από 31 συναπτά έτη λειτουργίας της, η Αιματολογική κλινική του ΠΓΝΑ, η μοναδική Αιματολογική κλινική σε ολόκληρη την περιφέρεια Αν. Μακεδονίας Θράκης, κινδυνεύει να κλείσει, θέτοντας σε κίνδυνο τις ζωές χιλιάδων συνανθρώπων μας με λευχαιμία και άλλους αιματολογικούς καρκίνους.

 

Εκεί οδηγεί η αιφνίδια απόσπαση της μίας από τους μόλις δύο επιμελητές ειδικούς Αιματολόγους της κλινικής χωρίς να αντικατασταθεί, από τον διοικητή της 4ης ΥΠΕ. Η εν λόγω ιατρός μετακινήθηκε στο ΑΝΘ Θεαγένειο Θεσσαλονίκης καταμεσής της Μεγάλης Εβδομάδας, αφήνοντας ακάλυπτη την Αιματολογική κλινική και έκθετους τους χιλιάδες ασθενείς της. Η μετακίνηση της εν λόγω γιατρού έγινε εντελώς απροειδοποίητα και χωρίς να προηγηθεί καμία συνεννόηση με τον διευθυντή της Αιματολογικής κλινικής.  Μάλιστα η εν λόγω γιατρός είχε ήδη ενταχθεί κανονικά στο πρόγραμμα εφημεριών και εξωτερικών ιατρείων της κλινικής για το μήνα Απρίλιο, με αποτέλεσμα να η αιφνιδιαστική της απόσπαση να δημιουργεί άμεσο και επείγον πρόβλημα. Η δε αιτιολόγηση της μετακίνησης, κατά τον διοικητή της 4ης ΥΠΕ, ήταν οι «υπηρεσιακές ανάγκες» του ΑΝΘ «Θεαγενείου», οι οποίες όμως, όχι απλά δε τεκμηριώνονται, αλλά ούτε καν αναφέρονται στο έγγραφό του.

 

Σημειώνεται πως εδώ και 2 χρόνια ο διευθυντής της Αιματολογικής κλινικής έχει επανειλημμένα ενημερώσει εγγράφως τόσο τη διοίκηση του ΠΓΝΑ, όσο και τον διοικητή της 4ης ΥΠΕ για τους κινδύνους που εγκυμονεί η σοβαρή υποστελέχωση της κλινικής για τους πολυάριθμους ασθενείς της περιφέρειας, πολλοί από τους οποίους πάσχουν από βαριούς αιματολογικούς καρκίνους. Αντί όμως της τόσο αναγκαίας πρόσληψης ειδικών Αιματολόγων στη μοναδική Αιματολογική κλινική μιας ολόκληρης περιφέρειας, ο διοικητής της ΥΠΕ την «επιβραβεύει», αποδεκατίζοντας ακόμα περισσότερο το προσωπικό της και οδηγώντας σε θεραπευτικό αδιέξοδο  τους πολυάριθμους τωρινούς και μελλοντικούς ασθενείς της, οι οποίοι στην περίπτωση κλεισίματος της κλινικής θα πρέπει να μετακινούνται στη Θεσσαλονίκη για χημειοθεραπείες!

 

Μήπως στα μάτια της 4η ΥΠΕ το τριτοβάθμιο νοσοκομείο του τόπου μας μετρά λιγότερο και από ένα απλό παράρτημα αυτών της Θεσσαλονίκης;