ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΠΑΥΛΙΚΙΑΝΟΣ

Και αυτή τη φορά δεν αποφεύχθηκαν εντάσεις στο δημοτικό συμβούλιο Ξάνθης της Τρίτης για θέματα ήσσονος σημασίας.

Η αντιπολίτευση πλέον συνεχίζει να ασκεί έντονη κρητική στην δημοτική αρχή επί παντός επιστητού και αναζητά απαντήσεις.

Θέματα καθημερινότητας ήρθαν στο προσκήνιο από την αντιπολίτευση όπως οι διαγραμμίσεις των διαβάσεων των πεζών, των τυφλών,  και φυσικά η σήμανση και η είσοδος οχημάτων στην παλιά πόλη μη μονίμων κατοίκων.

Οι απαντήσεις του Δημάρχου απαντώντας στις ερωτήσεις των συμβούλων της αντιπολίτευσης ήταν ότι για τις διαγραμμίσεις είναι στην διαδικασία απόκτησης του ειδικού χρώματος και είναι θέμα μικρού χρόνου να γίνει η παρέμβαση.

Επί μακρών συζητήθηκε το θέμα της παλιάς πόλης όπου ομολογουμένως ο δήμαρχος κούρασε το Σώμα στην προσπάθεια του να εξηγήσει γιατί δεν αλλάζουν κάποιες ταμπέλες και γιατί δεν υλοποιήθηκε, θέμα που τέθηκε από τον Ν. Ανταμπούφη ΣΥΡΙΖΑ, σε εφαρμογή η απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου σχετικά με την κυκλοφοριακή μελέτη της παλιάς πόλης που ψηφίστηκε πριν από 2 χρόνια.

Όπως ανέφερε ο δήμαρχος Χ. Δημαρχόπουλος η υλοποίηση της παρουσιάζει δυσκολίες όπως η αστυνόμευση της όλης προσπάθειας προστασίας της από την κυκλοφορία με βάση τις παρεμβάσεις που προβλέπονται από την κυκλοφοριακή μελέτη, σημειώνοντας ότι οι υπηρεσίες του δήμου καταγράφουν τους μόνιμους κατοίκους. Θα πραγματοποιηθεί ο διαγωνισμός για την προμήθεια σκάνερ τα ποία θα καταγράφουν την είσοδο και την έξοδο από την παλιά πόλη των αυτοκινήτων για να καταλήξει λέγοντας ότι ίσως τον Σεπτέμβριο να είναι έτοιμο.  Φαίνεται ότι αυτά που είπε ο δήμαρχος δεν έπεισαν τον Ν. Ανταμπούφη ο οποίος είπε ότι το ερώτημα του που θέλει απάντηση  ήταν, πόσο δύσκολο είναι για την δημοτική αρχή να αλλάξει μερικές πινακίδες του ΚΟΚ για να διευκολυνθεί η όλη κυκλοφοριακή κατάσταση στην παλιά πόλη.

Στην ερώτηση του Μ. Φανουράκη αν ο δήμαρχος προσπαθεί εν κρυπτό να φτιάξει, λίγο πριν τις εκλογές,  τον κανονισμό λειτουργίας του δήμου, ο δήμαρχος απάντησε λέγοντας ότι είναι δουλειά της Διεύθυνσης Προγραμματισμού του δήμου και όταν αυτή ολοκληρωθεί θα περάσει από Δημοτικό Συμβούλιο για έγκριση.

Έκπληξη από Λύρατζη

Πρέπει να τονισθεί η στάση του Π. Λύρατζη τον πρόεδρο  του Κέντρου Πολιτισμού και ένα από τα «δεξιά» χέρια του δημάρχου, ο οποίος σε μερικά από τα θέματα ψήφισε λευκό με την αιτιολογία ότι οι εισηγήσεις που έρχονται με ευθύνη του προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου στο Σώμα, είναι ελλιπέστατες και στις περισσότερες περιπτώσεις μπερδεύουν τους συμβούλους παρά βοηθούν στην όλη διαδικασία κάτι που δεν εντοπίστηκε για πρώτη φορά από τον Πασχάλη Λύρατζη. Σε πολλές συνεδριάσεις, σημείωνε το γεγονός ότι κάτι δεν πάει καλά με τις εισηγήσεις. Με την στάση του Πασχάλη Λύρατζη, ως προς την επισήμανση συμφωνεί το μεγαλύτερο κομμάτι του Σώματος.

 

Ιπποκράτης Καμαρίδης: Επί Βουλγάρικης κατοχής είχαμε κολυμβητήριο και με αυτήν την δημοτική αρχή όχι.

 

Φωτιές και αντιπαραθέσεις προκάλεσε το εντός ημερησίας διάταξης θέμα σχετικά με το κολυμβητήριο και την παραλαβή της ηλεκτρομηχανολογικής μελέτης, πράγμα που στην κοινή γνώμη «προωθήθηκε» στην λογική ότι μπαίνουν μπουλντόζες και ξεκινούν οι παρεμβάσεις και είναι θέμα πολύ λίγου χρόνου να δοθεί προς χρήση στου δημότες όμως, όπως  ανέφερε η κ. Μανά, το προς συζήτηση θέμα δεν σημαίνει ότι σταματά εδώ η Οδύσσεια του κολυμβητηρίου.

Ο Μ. Φανουράκης έθεσε θέμα μιας και η υπόθεση βρίσκεται στην φάση της μελετητικής διαδικασίας να γίνει κάτι ανάλογο με την μελέτη του σκέπαστρου κάτι που όπως είπε η κ. Μανά έχει ελεγχθεί και δεν συντρέχει λόγος.

Τι θέλει να πει ο Ποιητής Τσέπελης;

Βέβαια προκάλεσε τον σχολιασμό από όλες τις πτέρυγες  του συμβουλίου η ερώτηση του Μ. Τσέπελη προς την κ. Μανά που άφησε πολλά ερωτηματικά να αιωρούνται στην ατμόσφαιρα, στην λογική ότι υπήρχε κάτι … που έπρπε να δεί ο δήμος. Έχει ιδιαίτερη σημασία η «αθώα» του παρέμβαση γιατι επί σειρά ετών με την προηγούμενη διοίκηση Μ. Στυλιανίδη ήταν Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών. «Μήπως υπάρχει κάποια μελετητική εκκρεμότητα και θα την βρούμε μπροστά μας»; Ρώτησε και μία μια δόση «αφέλειας».

Σαφέστατα και η ερώτηση προς τον δήμαρχο μέσω της κ. Μανάς, Διευθύντριας των Τεχνικών Υπηρεσιών τονίσθηκε έντονα από την πλευρά του και εμπεριείχε «χροιά» πονηριάς, θέλοντας να πει εμμέσως πλην σαφώς ότι δεν πρέπει να ξεχαστεί κάτι … το οποίο θα καθυστερήσει την όλη διαδικασία της έναρξης λειτουργίας του κολυμβητηρίου ή υπονοούσε κάτι που πολλοί αγνοούν αλλά υπάρχει στον σχεδιασμό της δημοτικής αρχής. Στην ερώτηση μας, ο κ. Τσέπελης  απλά είπε ότι ήταν πολλά χρόνια στις Τεχνικές Υπηρεσίες και ξέρει πώς λειτουργούν.

Τι θέλει ακριβώς να πει ο ποιητής; Δηλαδή πώς λειτουργούν οι Τεχνικές Υπηρεσίες κύριε Τσέπελη; Γιατί δεν μιλάτε ξεκάθαρα; Αφήνουν κάποιον «λαγό» στον όλο σχεδιασμό λειτουργίας του κολυμβητηρίου;

Θα πρέπει να συγχαρούμε το Σώμα που στο αίτημα ενός επαγγελματία συνδημότη μας ο οποίος ζήτησε είσοδο – έξοδο για το όχημα της εταιρείας του στον επαγγελματικό του χώρο, αυτό ανταποκρίθηκε όπως και στο αίτημα για μείωση σε ποσοστό κατά 20% του ενοικίου σε επαγγελματίες στην δημοτική αγορά για ένα συν ένα χρόνο με την προϋπόθεση ότι αν αλλάξουν τα πράγματα στο οικονομικό περιβάλλον της Ελλάδος, θα επανέλθει το ενοίκιο τους στα παλιά επίπεδα.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ

edh

edh

edh

edh

edh

edh

edh

edh

edh

edh

edh

edh

rpt

edh

edh