Σήμερα το κρεοπωλείο πρατήριο πουλερικών ΠΕΡΙ … ΚΟΤΑΣ, μας δίνει μια ακόμη συνταγή για το πώς να μαγειρέψουμε κεφτεδάκια … κοτόπουλο. Ο Β. Βασιλείου πιστός στην δέσμευση του που λέει ότι μέσα από τις σελίδες της XanthiTimes.gr και του Αγορά … ζω Ξάνθη θα παρουσιάζει κάθε φορά και μία νέα συνταγή από το Περί … Κότας, παρουσιάζει την συνταγή κεφτεδάκια κοτόπουλο. Για να είμαστε ειλικρινής δεν το σκεφτήκαμε ποτέ ότι θα μπορούσαμε να φάμε κεφτεδάκια κοτόπουλο.

Υλικά Συνταγής

 

1 κιλό κοτόπουλο, 4 αυγά, 1 φλ. τυρί τύπου Σαν Μιχάλη τριμμένο (ή παρμεζάνα), 1 φλ. μαϊντανό ψιλοκομμένο, 3 φέτες μπέικον, 1 καρότο τριμμένο, 2 σκ. Σκόρδο, αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο, ελαιόλαδο για το τηγάνισμα

Για το πανάρισμα

Αλεύρι, αυγά, φρυγανιά τριμμένη

 

Εκτέλεση

Ξεκινάμε τα κεφτεδάκια κοτόπουλο, βράζοντας πρώτα το κοτόπουλο. Το αφήνουμε να κρυώσει, το ξεκοκαλίζουμε, πετάμε την πέτσα, το κόβουμε σε πολύ μικρά κομματάκια και το λιώνουμε στο μπλέντερ.

Ανακατεύουμε το κοτόπουλο, το τυρί, τα αυγά, το μαϊντανό, το μπέικον (που το έχουμε προηγουμένως περάσει λίγο στο τηγάνι), το καρότο και το σκόρδο λιωμένο και προσθέτουμε αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

Ζυμώνουμε καλά όλα αυτά τα υλικά, μέχρι να γίνουν ένα ωραίο μείγμα. Πλάθουμε σε μεγάλους μακρόστενους κεφτέδες (σαν σουτζουκάκια).

Περνάμε τα κεφτεδάκια από αλεύρι, χτυπημένο αυγό και φρυγανιά και τους αφήνουμε στο ψυγείο για λίγη ώρα ώστε να σταθεροποιηθεί το πανάρισμα.

Μετά, τους τηγανίζουμε σε καυτό ελαιόλαδο και τους στραγγίζουμε σε απορροφητικό χαρτί.

Το κοτόπουλο και τα εξαιρετικά μπαχαρικά που το συνοδεύουν θα το βρείτε στο Περί … Κότας Ηρώων 105-107 και στο τηλέφωνο 2541 0 69123.

Ο Β. Βασιλείου μαζί με το προσωπικό είναι εκεί κάθε ημέρα όπου εκτός από τα ολόφρεσκα κοτόπουλα, ολόκληρα ή τεμαχισμένα, παναρισμένα με η χωρίς μπαχάρια να σας πούνε τα μυστικά για το μαγείρεμα που θα καταπλήξουν εσάς και την οικογένεια σας. ΚΑΛΗ ΣΑΣ ΟΡΕΞΗ