Και όμως είναι αλήθεια. Ενώ στην Έδεσσα η κάθε οικοδομή πηγαίνει στην ιδιωτική εταιρεία περισυλλογής των απορριμάτων και παίρνει έναν κάδο ανακύκλωσης που την υποχρέωση μεταφοράς από την οικοδομή όταν γεμίσει την έχει έχει η ιδιωτική εταιρεία αποκομιδής των απορριμάτων.
Με αυτή την κίνηση και δεν είναι οι δρόμοι γεμάτοι κάδους που τις περισσότερες φορές είναι επικίνδυνοι γιατί “βγάζουν” ποδάρια και περπατούν με αποτέλεσμα να βρίσκονται πάω στο δρόμο ή στην καλλίτερη περίπτωση σε επικίνδυνες στροφές που εμποδίζουν τους οδηγούς.
Οι κάτοικοι της οικοδομής δεν βάζουν οτιδήποτε άλλο εκτός από ανακυκλώσιμα υλικά γιατί έχουν τον κάδο μέσα στο σπίτι τους και σε αντίθετη συμπεριφορά θα τους επισκέπτονταν δυσάρεστες οσμές. Άρα προσέχουν τι βάζουν.
Σε αντίθεση με τον δικό μας δήμο, όπου όχι μόνο δεν έχουμε κάδους ανακύκλωσης και αν είχαμε έβρισκε κανένας μέσα μη ανακυκλώσιμα υλικά, όχι μόνο οι κάδοι ανακύκλωσης “έβγαζαν” ποδάρια και πότε βρίσκονταν από την μία πλευρά του δρόμου, πότε από την άλλη και πότε στην μέση δρόμου. Ενώ τώρα τους μάζεψε ο δήμος Ξάνθης και ησυχάσαμε.
Αλήθεια κύριε Φερντούν που πήγαν οι κάδοι ανακύκλωσης από την γειτονιά μας; Πάνω που είχε μάθει η γειτονιά τι βάζουμε στους κάδους ανακύκλωσης και τι όχι, αυτοί εξαφανίστηκαν.
Η ουσία είναι όταν η αποκομιδή είναι σε ιδιωτικά χερια όπως στην Έδεσσα τα πράγματα είναι ποιο απλά και ο καθένας πλέον μπορεί υπεύθυνα να διαχειριστή τα ανακυκλώσιμα απορρίμματα μέσα στο σπίτι του. Εύγε στον δήμο Έδεσσας.