Υλικά για 4 άτομα
Για τη γέμιση
- 2-3 μάτσα σπανάκι
- 1 κρεμμύδι, λεπτοκομμένο
- 1 κ.σ. ελαιόλαδο
- φέτα, τριμμένη
- 1/2 φλ παρμεζάνα, τριμμένη
- 225 γρ ρικότα
- 1/2 κ.γ. μοσχοκάρυδο, τριμμένο
- αλάτι
- μαύρο πιπέρι, φρεσκοτριμμένο
- 1 αβγό, ελαφρά χτυπημένο
Για τις κρέπες
- 125 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1 πρέζα αλάτι
- 2 αβγά
- 1 1/4 φλ γάλα
- 3 κ.σ. βούτυρο, λιωμένο
- βούτυρο ή λάδι για τηγάνι
Εκτέλεση
Για τη γέμιση
- Πλένουμε το σπανάκι, αφαιρούμε τα κοτσάνια και το χοντροκόβουμε.
- Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι.
- Προσθέτουμε το σπανάκι και συνεχίζουμε το σοτάρισμα σε μέτρια φωτιά μέχρι να τραβήξει τα υγρά του.
- Βάζουμε το σπανάκι και το κρεμμύδι σε ένα μπολ μαζί με τη φέτα, τη ρικότα και την παρμεζάνα και ανακατεύουμε καλά.
- Προσθέτουμε το μοσχοκάρυδο, το αλάτι και το πιπέρι.
- Προσθέτουμε το ελαφρά χτυπημένο αβγό και αφήνουμε στην άκρη.
Για τις κρέπες
- Κοσκινίζουμε το αλεύρι και το αλάτι σε ένα μπολ. Προσθέτουμε τα αβγά και λίγο γάλα και χτυπάμε καλά.
- Ρίχνουμε και το υπόλοιπο γάλα και, τέλος, το λιωμένο βούτυρο. Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε λίγο βούτυρο ή λάδι.
- Βάζουμε 3-4 κ.σ. μείγμα κρέπας και ψήνουμε για 1 λεπτό. Τη γυρνάμε από την άλλη για 1/2 λεπτό.
- Αφαιρούμε από το τηγάνι και τοποθετούμε σε μια λαδόκολλα.
- Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία μέχρι να χρησιμοποιήσουμε όλο το μείγμα.
- Όσες κρέπες αφαιρούμε από το τηγάνι, τοποθετούμε τη μία πάνω στην άλλη με λαδόκολλα αναμεταξύ τους.
- Τοποθετούμε μείγμα σπανάκι στο κέντρο κάθε κρέπας.
- Τη διπλώνουμε «πακέτο» και τη βάζουμε σε ένα βουτυρωμένο πυρίμαχο σκεύος.
- Το μείγμα θα φτάσει για 8 κρέπες. Ψήνουμε σε μέτρια θερμοκρασία στο φούρνο για 15-20 λεπτά.