Σε όλες σχεδόν τις πολιτιστικές εκδηλώσεις του δήμου Ξάνθης το δίδυμο Καμαρίδης – Κολάρος είναι παρόντες. Αν και ιδεολογικά στον πολιτικό πεδίο δεν συμφωνούν, με δεδομένο ότι ο Ι. Καμαρίδης επικεφαλής της παράταξης Ξάνθη Σταυρούπολη Νέα Εποχή προέρχεται από τον δεξιό χώρο και ο Γ. Κολλάρος επικεφαλής της δημοτικής παράταξης του ΚΚΕ, στηρίζουν με πάθος όλες τις πολιτιστικές δραστηριότητες του δήμου Ξάνθης.

Είναι άξιο αναφοράς ότι ο Ιπποκράτης Καμαρίδης συμμετέχει στο ΔΣ του Κέντρου Πολιτισμού όπου τον πρόεδρο του Πασχάλη Λύρατζη έχει στηρίξει άπειρες φορές όπως και ο Π. Λύρατζης ακούει τις προτάσεις του. Ο Ι. Καμαρίδης γκρινιάζει λίγο παραπάνω στα  κοστολόγια των εκδηλώσεων, άλλωστε είναι στην αντιπολίτευση, όμως η διαφορά είναι ότι έχει να προτείνει και λύσεις για τα πολιτιστικά δρώμενα στην Ξάνθη.

Στις συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου οι δύο άνδρες στηρίζουν τον πολιτισμό στην Ξάνθη και το αποτέλεσμα  καταγράφετε στις αντιδράσεις των Ξανθιωτών που απολαμβάνουν τις εκδηλώσεις.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τα κοστολόγια στις πολιτιστικές εκδηλώσεις με την διοίκηση Λύρατζη και τι παρεμβάσεις Καμαρίδη έχουν μειωθεί αισθητά.

Επίσης αξίζει να σημειωθεί ότι ο Π. Λύρατζης είναι τυχερός που στο διοικητικό συμβούλιο του κέντρου πολιτισμού στηρίζεται από ανθρώπους της αντιπολίτευσης που διαθέτουν ευαισθησία στον πολιτισμό.

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΠΑΥΛΙΚΙΑΝΟΣ