ΒΟΛΕΣ ΜΙΧΑΗΛΙΔΗΣ ΚΑΤΑ ΤΣΟΜΠΑΝΟΠΟΥΛΟΥ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΛΗΜΥΡΕΣ ΤΗΣ ΧΡΥΣΟΥΠΟΛΗΣ

Ανοχύρωτη πόλη η Χρυσούπολη και ο κάμπος αναφέρει στην ανακοίνωση του ο πρώην δήμαρχος δήμου Νέστου Σάββας Μιχαηλίδης αφήνοντας ξεκάθαρα αιχμές κατά του δημάρχου Κ. Τσομπανόπουλου ο οποίος σύμφωνα με την καταγγελία δέν μερίμνησε για να θωρακιστεί ο δήμος Νέστου κατά των πλημμυρών.
‘’ ΑΝΑΖΗΤΗΤΑΙ Η ΣΟΒΑΡΟΤΗΣ ‘’ Η πρόσφατη θεομηνία που πέρασε άφησε πίσω της σοβαρές υλικές απώλειες για τους κατοίκους του δήμου Νέστου. Πέρα από της ζημιές που προκλήθηκαν στα πλημμυρισμένα σπίτια και υπόγεια στην Χρυσούπολη και στα χωριά του κάμπου και των γιακάδων, μεγάλες απώλειες αποτελούν το ζωικό και φυτικό κεφάλαιο που χάθηκε και δύσκολα θα αναπληρώσουν οι αγρότες και κτηνοτρόφοι της περιοχής μας. Η σφοδρή νεροποντή πέραν από το προφανές ζήτημα των κατεστραμμένων περιουσιών ανέδειξε και άλλα ζητήματα που έχουν άμεση σχέση μεταξύ τους. Η αντιπλημμυρική θωράκιση, η συντήρηση των υπαρχόντων υποδομών, όπως καθαρισμός φρεατίων απορροής όμβριων, καθαρισμός περιμετρικών τάφρων αποστράγγισης γύρω από την πόλη και τα Χωριά και ο προγραμματισμός νέων σχεδίων βελτίωσης των υφισταμένων υποδομών, η ανάληψη πρωτοβουλιών για την σύνταξη μελετών και την διεκδίκηση υλοποίησης αναγκαίων έργων με υπάρχουσες έτοιμες μελέτες όπως π.χ, η επισκευή και συντήρηση της κεντρικής προσαγωγού προϋπολογισμού 10 εκ.€ (η οποία μεταφέρει 900 κυβικά το λεπτό και τυχόν σπάσιμο των καταπονημένων τοιχωμάτων θα έχει μεγαλύτερες καταστροφικές συνέπειες για τον τόπο μας ) φάνηκαν να είναι άγνωστες πράξεις για την σημερινή δημοτική αρχή η οποία ΔΕΝ ΕΚΑΝΕ ΤΙΠΟΤΕ ΑΠΟ ΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΤΕΣΣΕΡΑ ΧΡΟΝΙΑ , αλλά αντίθετα, ‘’συνελήφθη κοιμώμενη’’ καθώς όπως ανακοίνωσε και στο δελτίο τύπου που εξέδωσε: ‘’τον ξύπνησαν η ώρα τρεις’’ όπως όμως φάνηκε από την συνέχεια μάλλον ακόμη βρίσκεται σε ‘’ύπνωση’’.
Η ανικανότητα στην διαχείριση της έκτακτης ανάγκης και ο πανικός που κατέλαβαν τον επικεφαλής της διοίκησης είναι άλλη μία αποκάλυψη των αρνητικών πολιτικών προτερημάτων που (εκτός από την Ανικανότητα την Αδιαφορία την Αλαζονεία τώρα και της Ύπνωσης) τον χαρακτηρίζουν.
Σεβόμενοι τους πληγέντες συνδημότες μας δεν θα αναφερθούμε σε λεπτομέρειες που όλοι όσοι αντιμετώπισαν προβλήματα εκείνες της ημέρες άλλοι λίγο άλλοι περισσότερο είχαν την ατυχία να ζήσουν, την αδυναμία να επικοινωνήσουν με κάποιον υπεύθυνο στον δήμο, που την ώρα της κρίσης ανακοίνωνε στον τύπο το τηλέφωνο επικοινωνίας 22210 συμπληρώνοντας στην ανακοίνωση το αμίμητο ‘’κατά της εργάσιμες ημέρες και ώρες’’ αλλά σίγουρα δεν πέρασε απαρατήρητο ότι δήμαρχος και δημοτική ομάδα ήταν ΑΦΑΝΤΟΙ και αντί να προβληματιστούν από την άποψη που σχημάτισε η κοινωνία, στο πρόσφατο συμβούλιο με ένα ρεσιτάλ υποκρισίας που περνά τα όρια και της ‘’ασέβειας’’ προς τους πληγέντες από την πρόσφατη θεομηνία δημότες, ο επικεφαλής της συμπολίτευσης και δήμαρχος Νέστου κ. Τσομπανόπουλος συνεχάρη τους ‘’ ήρωες’’ συνεργάτες του που αντιμετώπισαν την κρίση. Στην ίδια λογική του παραλόγου, αναφέρθηκε στον επιμερισμό των ευθυνών όπου κατά την άποψη του υπαίτιοι για την αρνητική εξέλιξη είναι : Ο Περιφερειάρχης και ο Αντιπεριφερειάρχης, οι Τ.Ο.Ε.Β και η Αντιπολίτευση καθώς και όλοι σχεδόν οι εμπλεκόμενοι εκτός από τον ίδιο και τους συνεργάτες του που έπρεπε να αναλάβουν την ευθύνη, αποδεικνύοντας για ακόμη μια φορά ότι, ‘’το θράσος είναι το όπλο των δειλών’’ .
Τέλος τον πληροφορούμε ότι την ευθύνη των αποστραγγιστικών αυλάκων την έχει ο δήμος με νόμο που υποχρέωσε τους Νομάρχες το 2008 να μεταφέρουν τους τίτλους από της ζώνες έργων όλης της αγροτικής οδοποιίας στους δήμους και τα αποστραγγιστικά είναι μέσα στις ζώνες έργου. Ο δήμος έχει την απόλυτη ευθύνη της διαχείρισης τους, όπως και της αγροτικής οδοποιίας, εκτός από της τάφρους Τ1,Τ2,Τ3 που ανήκουν στο Ελληνικό δημόσιο και για τον λόγο αυτό συνεργαζόμενος στο παρελθόν με τους Τ.Ο.Ε.Β προμηθεύτηκε το 2006 και παραχώρησε ηλεκτρικές αντλίες που τοποθετήθηκαν για την αποστράγγιση και την αποφυγή πλυμυρικών φαινομένων. Το μέγεθος της καταστροφής εν μέσω οικονομικής κρίσης είναι πολύ σοβαρή υπόθεση και απαιτεί σωστούς χειρισμούς, σοβαρότητα και υπευθυνότητα από την διοίκηση και όχι ανταλλαγή απρεπών χαρακτηρισμών και υπονοούμενων μεταξύ του δημάρχου και κ. Αμπεριάδη που δέχτηκε πυρά και ανταπέδωσε, (αναδεικνύοντας το πλαίσιο σύγκλησης των απόψεων που είχε προεκλογικά με τον κ.Τσομπανόπουλο) με αποτέλεσμα η κατάσταση να ξεφύγει ώστε να ‘’ ΑΝΑΖΗΤΗΤΑΙ Η ΣΟΒΑΡΟΤΗΣ’’ που έχει χαθεί από καιρό.