Κοτόπουλο με μπάμιες
Διαχρονική κι αγαπημένη συνταγή
Υλικά για 4 άτομα
- 4 φιλέτα κοτόπουλου
- 4 κουταλιές ελαιόλαδο
- ½ φλιτζανάκι ξίδι
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 2 πατάτες
- 1 κιλό μπάμιες
- 1 κιλό ντομάτες τριμμένες
- 1 κουταλιά ντοματοπελτέ
- 1 κουταλάκι ζάχαρη
- 1 ½ – 2 φλ. νερό βραστό
- αλάτι
- πιπέρι
Εκτέλεση
- Αρχικά, ξεπλένετε τις μπάμιες, τις στραγγίζετε και ρίχνετε ξίδι. Τις αφήνετε για ½ ώρα περίπου.
- Τις καθαρίζετε στη συνέχεια, αφαιρώντας με μικρό κοφτερό μαχαίρι το περίβλημα που έχουν στο κεφαλάκι τους, χωρίς να το αφαιρέσετε ολόκληρο.
- Ξεφλουδίζετε τις πατάτες, τις ξεπλένετε και τις κόβετε κατά μήκος σε φέτες 2 εκ.
- Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180°C. Χτυπάτε έπειτα τα φιλέτα κοτόπουλου με το ειδικό σφυράκι ή με τον πλάστη, τα αλατοπιπερώνετε και τα βάζετε σε ένα βαθύ πυρίμαχο σκεύος.
- Από πάνω βάζετε τις πατάτες, αλατοπιπερώνετε και προσθέτετε τις μπάμιες.
- Ύστερα, βάζετε τις ντομάτες σε ένα μπολ προσθέτετε το κρεμμύδι, τον ντοματοπελτέ, τη ζάχαρη, το ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι.
- Ανακατεύετε καλά τα υλικά και τα ρίχνετε πάνω από τις μπάμιες.
- Προσθέτετε το νερό, σκεπάζετε το σκεύος με το καπάκι του ή με αλουμινόχαρτο και ψήνετε στο προθερμασμένο φούρνο για 40 λεπτά.
- Αφαιρείτε το αλουμινόχαρτο και συνεχίζετε το ψήσιμο για ακόμη 10-15 λεπτά μέχρι να εξατμιστούν τα υγρά και να ψηθεί το φαγητό.