Κοτόπουλο με μπάμιες

Διαχρονική κι αγαπημένη συνταγή

Υλικά για 4 άτομα

  • 4 φιλέτα κοτόπουλου
  • 4 κουταλιές ελαιόλαδο
  • ½ φλιτζανάκι ξίδι
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 2 πατάτες
  • 1 κιλό μπάμιες
  • 1 κιλό ντομάτες τριμμένες
  • 1 κουταλιά ντοματοπελτέ
  • 1 κουταλάκι ζάχαρη
  • 1 ½ – 2 φλ. νερό βραστό
  • αλάτι
  • πιπέρι

Εκτέλεση

  1. Αρχικά, ξεπλένετε τις μπάμιες, τις στραγγίζετε και ρίχνετε ξίδι. Τις αφήνετε για ½ ώρα περίπου.
  2. Τις καθαρίζετε στη συνέχεια, αφαιρώντας με μικρό κοφτερό μαχαίρι το περίβλημα που έχουν στο κεφαλάκι τους, χωρίς να το αφαιρέσετε ολόκληρο.
  3. Ξεφλουδίζετε τις πατάτες, τις ξεπλένετε και τις κόβετε κατά μήκος σε φέτες 2 εκ.
  4. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180°C. Χτυπάτε έπειτα τα φιλέτα κοτόπουλου με το ειδικό σφυράκι ή με τον πλάστη, τα αλατοπιπερώνετε και τα βάζετε σε ένα βαθύ πυρίμαχο σκεύος.
  5. Από πάνω βάζετε τις πατάτες, αλατοπιπερώνετε και προσθέτετε τις μπάμιες.
  6. Ύστερα, βάζετε τις ντομάτες σε ένα μπολ προσθέτετε το κρεμμύδι, τον ντοματοπελτέ, τη ζάχαρη, το ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι.
  7. Ανακατεύετε καλά τα υλικά και τα ρίχνετε πάνω από τις μπάμιες.
  8. Προσθέτετε το νερό, σκεπάζετε το σκεύος με το καπάκι του ή με αλουμινόχαρτο και ψήνετε στο προθερμασμένο φούρνο για 40 λεπτά.
  9. Αφαιρείτε το αλουμινόχαρτο και συνεχίζετε το ψήσιμο για ακόμη 10-15 λεπτά μέχρι να εξατμιστούν τα υγρά και να ψηθεί το φαγητό.