Α. Γεωργιάδης: Ηχηρό μήνυμα προς την Άγκυρα και το Τουρκικό Προξενείο της Κομοτηνής

ΟΙ ΜΟΥΦΤΗΔΕΣ ΕΠΙΛΕΓΟΝΤΑΙ ΑΠΌ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΕΙΑ

Σ. Δημοσχάκης: Το κράτος των Αθηνών πρέπει να προσέξει ιδιαίτερα την Θράκη

 

Στην Ξάνθη βρέθηκε κλιμάκιο της ΝΔ με επικεφαλής τον αντιπρόεδρο του κόμματος Άδωνη Γεωργιάδη όπου πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Τετάρτης στο ΕΒΕ πολιτική εκδήλωση παρουσία στελεχών και κόσμου της ΝΔ. Νωρίτερα το κλιμάκιο παραχώρησε συνέντευξη τύπου στα τοπικά μέσα ενημέρωσης.

Συνόδευαν τον αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης ο Βουλευτής Έβρου Δημοσχάκης Αναστάσιος και ο Βουλευτής Πρέβεζας Γιαννάκης Στέργιος στο πλαίσιο της  3ης συνεχόμενης χρονιάς, που η ΝΔ συγκροτεί ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα δράσεων, εκδηλώσεων κι επισκέψεων με ευρύτερη θεματολογία, από τις 3 έως και τις 14 Σεπτεμβρίου, στη Β. Ελλάδα στα πλαίσια της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης. 

edf

Ο πρόεδρος της ΝΟΔΕ Ν. Κετίπης ενημέρωσε τους δημοσιογράφους ότι από νωρίς το πρωί της Τετάρτης το κλιμάκιο επισκέφθηκε φορείς και παραγωγικές μονάδες της Ξάνθης όπου τα αποτελέσματα της επίσκεψης θα μεταφερθούν στον πρόεδρο του κόμματος Κ. Μητσοτάκη προκειμένου οι λύσεις να μπούνε στο κυβερνητικό πρόγραμμα.

Τον λόγο πήρε ο Α. Δημοσχάκης ο οποίος ανέφερε ότι η περιοδεία ήταν εποικοδομητική και ήταν σημαντικά τα συμπεράσματα. Καταγράφηκαν παράπονα και προβληματισμοί όπου ο πρόεδρος στην ΔΕΘ θα εκφράσει την συνισταμένη των πολιτικών που θα ακολουθηθεί ως αξιωματική αντιπολίτευση και στο μέλλων ως κυβέρνηση. Ανέφερε ότι η Θράκη αξίζει ιδιαίτερης προσοχής από το κράτος των Αθηνών. Ανέφερε ότι είναι συχνή η συνεργασία του με τον αντιπρόεδρο όπου του μεταφέρει τα προβλήματα της Θράκης και αναζητούνται λύσεις. Εξέφρασε την αισιοδοξία και την ελπίδα του ότι η ΝΔ βαδίζει προς την κυβέρνηση με την στήριξη των πολιτών.

Ο κ. Γιαννακης στην συνέχεια ανέφερε ότι ήταν φοιτητής στην Ξάνθη και την οποία και αγάπησε. Δεσμεύθηκε ότι την επομένη της ανάληψης της διακυβέρνησης, θα κάνουν σε συνεργασία με τη τοπική αυτοδιοίκηση καλλίτερο αυτόν τον τόπο. Διαβεβαίωσε πώς όλα όσα καταγράφηκαν στην περιοδεία τους στον νομό Ξάνθης, θα μεταφερθούν στον πρόεδρο του κόμματος βέβαιος ότι πολλά από αυτά που τα γνωρίζει ο Άδωνης Γεωργιάδης θα βρουν την λύση τους.

dav

Ακολούθως τον λόγο πήρε ο κ. Μακάριος Λαζαρίδης επικοινωνιολόγος του προέδρου ο οποίος καλησπέρισε του δημοσιογράφους και ανέφερε ότι η Ξάνθη έχει ισχυρά πλεονεκτήματα και έναν πολύ ισχυρό πρωτογενή τομέα και ότι   ο πρόεδρος είναι αποφασισμένος να στηρίξει. Επανέλαβε την δέσμευση του κόμματος για μείωση φόρων και ασφαλιστικών εισφορών για μείωση δαπανών και επενδύσεις. Έκανε αναφορά στην παρουσίαση του σχεδίου από τον Κ. Μητσοτάκη ύψους 100 δις ευρώ μέσα σε 7 χρόνια και 120.000 θέσεις εργασίας.

Εξέφρασε την πεποίθηση του ότι οι επερχόμενες εκλογές θα καταντήσουν την παρούσα κυβέρνηση και η ΝΔ θα αναλάβει τα ηνία της Χώρας και αυτή, θα επανέλθει στην κανονικότητα.

Τέλος ο Άδωνης Γεωργιάδης πρόσθεσε ότι η συνάντηση αυτή δεν είναι εθιμοτυπικού χαρακτήρα και ότι οι βουλευτές της ΝΔ κάνουνσυχνά ταξίδια στην επικράτεια και καταγράφουν τον παλμό του κόσμου, σημειώνοντας ότι έχουν καλή συνεργασία με τον Περιφερειάρχη Χ. Μέτιο και προσπαθούν να επιλύσουν προβλήματα στην Θράκη η οποία ενδιαφέρει όπως τόνισε, ιδιαίτερα την ΝΔ.

dav

Απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου ανέφερε ότι δεν υπάρχει εξειδικευμένο σχέδιο ανάπτυξης για την Θράκη και ο λόγος είναι ότι η φιλοδοξία του προέδρου του κόμματος είναι να αναταχθεί όλη η Ελλάδα. Σημειώνοντας ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην ΔΕΘ θα είναι πολύ ξεκάθαρος στα θέματα της ανάπτυξης της Χώρας. Θα αναφερθεί για τα βήματα που θα γίνουν, πότε και πώς. Όσο για την Θράκη όταν την επισκεφτεί πολύ σύντομα,  θα ακουστεί το ειδικό πρόγραμμα για την Θράκη.

Ο κ. Γωργιάδης ανέφερε ότι σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα θα ανακοινωθούν από την ΝΔ τα χρίσματα που θα δοθούν στους περιφερειάρχες. Αρχικά για τους Περιφερειάρχες και μετά για τους δήμους λέγοντας ότι πολύ σύντομα θα ανακοινωθούν από τον ίδιο τον πρόεδρο του κόμματος. Κάνοντας αναφορά στον Περιφερειάρχη Χ. Μέτιο, είπε ότι κλήθηκε να αναλάβει την περιφέρεια μετά την εκδημία του αειμνήστου Γ. Παυλίδη και το κόμμα θα αποφασίσει κεντρικά για όλους τους Περιφερειάρχες.

dav

XanthiTimes.gr: Κύριε Γεωργιάδη υπάρχει διάχυτη η αίσθηση ότι η ΝΔ δεν έχει ξεκάθαρη θέση στο Σκοπιανό και στο θέμα των μουφτήδων στην Ξάνθη.

Α. Γεωργιάδης: «Όσο αφορά το Σκοπιανό, η θέση της ΝΔ είναι απολύτως ξεκάθαρη. Δεν θα κυρώσουμε την συμφωνία των Πρεσπών. Κάναμε πρόταση δυσπιστίας πριν έρθει η συνάντηση στις Πρέσπες γιατί προειδοποιήσαμε ότι αυτή η υπογραφή θα έχει νομικές κυρώσεις για την Χώρα και ζητήσαμε εκλογές πριν την κύρωση με δεδομένη την θέση μας ότι δεν θα την κυρώσουμε. Αν ο κ. Τσίπρας βρει 151 βουλευτές, τότε πράγματι η Ελλάδα θα υποστεί μία πολύ μεγάλη ήτα κατά την δική μας γνώμη. Πέραν αυτού, η υπογραφή, δεν θα πούμε ψέματα στον Ελληνικό λαό, είναι δύσκολο να ακυρωθεί. Για αυτό πρέπει να γίνουν εκλογές πριν. Είμαστε ξεκάθαρη δεν θα κυρώσουμε αυτην την συμφωνία. Πάμε τώρα στους μουφτήδες Πρώτα απ’ όλα το καθεστώς  ισονομίας και ισοπολιτείας Χριστιανών και Μουσουλμάνων Ελλήνων πολιτών, καθιερώθηκε ήδη απόλυτα από τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη αείμνηστο πρωθυπουργό της Χώρας την δεκαετία του 90. Η ΝΔ δεν αποδέχεται καμία παρέμβαση άλλης χώρας στα εσωτερικά της Χώρας. Το προξενείο έχει ρόλο να κάνει την δουλειά του ως προξενείο και τίποτε περισσότερο από αυτό. Οποιαδήποτε περαιτέρω παρέμβαση πέραν των καθηκόντων που έχει ένα οποιοδήποτε Προξενείο, σε μία οποιαδήποτε χώρα, δεν μπορεί να γίνει ανεκτό τελεία και παύλα. Αυτή είναι η θέση της ΝΔ

XanthiTimes,gr: Στο θέμα των μουφτήδων;

Άδωνης Γεωργιάδης: Μα δεν έχει ξεκαθαρίσει ακόμη την θέση της η Κυβέρνηση. Η θέση μας είναι επιλογή μουφτή με τρόπο που θα είναι στην διακριτή ευχέρεια στα χέρια της ελληνικής πολιτείας και κανενός άλλου.

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΠΑΥΛΙΚΙΑΝΟΣ

dav

dav

dav

dav

dav

dav