Μακεδονικό και τα λάθη της Ε.Ε. και του Τσίπρα

 

Του Αλέξανδρου Παυλικιάνου

 

Δυστυχώς η Ε.Ε. και η Ελλάδα, βιάστηκαν να θεωρήσουν έγκυρο ο δημοψήφισμα στα Σκόπια και οι δύο (Ε.Ε. και Ελλάδα) ετοιμάζονται για τα επόμενα λάθη και δεν πήραν χαμπάρι ότι τους πολίτες των Σκοπίων ελέγχουν οι Εθνικιστές. Απόδειξη ότι πήγε να ψηφίσει σε ένα δημοψήφισμα που τους ρωτούσε αν θέλουν να μπούνε στην Ε.Ε. μόλις το 25% άρα οι υπόλοιποι ελέγχονται από το VMRO.

Το λάθος της Ε.Ε. έχει να κάνει με το γεγονός ενώ τα μέλη της είναι έτοιμα να την διαμελίσουν, βλέπε Brexit, Ιταλία με την οικονομία και κράτη όπως Αυστρία, Ουγγαρία κ.α.  αναφορικά με το μεταναστευτικό, βάζουν σε δοκιμασία την ένωση, άρα ουδείς γνωρίζει αν την επαύριον θα υπάρχει Ε.Ε. Παρόλα αυτά η Ε.Ε.  προσπαθεί να διευρυνθεί βάζοντας νέα μέλη όπως τα Σκόπια όπου στην ουσία δεν θέλουν να μπούνε.

Το άλλο κομμάτι έχει να κάνει με τον Εθνικισμό όπου στα Σκόπια είναι υπέρμετρος.

Το χειρότερο που έχει σχέση με την Ελλάδα είναι ότι η επόμενη κυβέρνηση που θα είναι VMRO ένα καθαρά Εθνικιστικό και με πρόσημο τον αλυτρωτισμό, μπορεί να φαντασθεί ο καθένας τι άλλο θα ζητήσουν με εφαλτήριο αυτά που απερίσκεπτα τους έδωσε ο Τσίπρας και η παρέα του;

Αυτοί δηλαδή που τα θέλουν όλα σε βάρος της Ελλάδος.