Συστατικά
- 200γρ. βούτυρο ΝΟΥΝΟΥ
- 10 ντομάτες ώριμες
- 10 πιπεριές πράσινες
- 500γρ. ρύζι γλασσέ
- 3 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
- 5 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
- 10 φύλλα δυόσμου ψιλοκομμένα
- ½ μαϊντανό ψιλοκομμένο
- 10 φύλλα βασιλικού ψιλοκομμένα
- Αλάτι-πιπέρι
- 200ml. ελαιόλαδο και έξτρα για το πασπάλισμα
- 800γρ. χυμό ντομάτας
Ξεπλένουμε τις ντομάτες και τις πιπεριές, με τη βοήθεια ενός μαχαιριού κόβουμε τα κοτσάνια τους από τις βάσεις. Τα κοτσάνια τα αφήνουμε στην άκρη για να σκεπάσουμε στη συνέχεια τις ντομάτες και τις πιπεριές.
Με ένα κουτάλι καθαρίζουμε τη σάρκα από τις ντομάτες και τα σπόρια από τις πιπεριές. Τα ρίχνουμε στο μούλτι και χτυπάμε μέχρι να διαλυθούν τελείως. Μόλις πολτοποιήσουμε τα λαχανικά τα αδειάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ και αφήνουμε στην άκρη.
Έπειτα κόβουμε λίγο από τη κάτω μεριά των λαχανικών για να μπορέσουν να σταθούν και τα τοποθετούμε σε ένα μεγάλο ταψί του φούρνου.
Στη συνέχεια προσθέτουμε στο μπολ με τις χτυπημένες ντομάτες και πιπεριές 6-7κ.σ. ελαιόλαδο, τα κρεμμύδια, τα σκόρδα, το ρύζι, το χυμό ντομάτας, αλάτι, πιπέρι, τα φρέσκα ψιλοκομμένα μυρωδικά και ανακατεύουμε με τη κουτάλα.
Γεμίζουμε τα λαχανικά μας βάζοντας στο πάτο του καθενός λίγο βούτυρο ΝΟΥΝΟΥ και το μείγμα ρυζιού, ότι γέμιση περισσέψει τη βάζουμε μέσα στο ταψί διάσπαρτα.
Σκεπάζουμε τα λαχανικά μας με τα κοτσάνια τους, πασπαλίζουμε με ελαιόλαδο και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς στον αέρα για 1-1,5 ώρα περίπου.