Οι Έλληνες δεν θέλουν τέτοιο “διάλογο” κ. Κουίκ
Εκφραστής της πολιτικής Τσίπρα Τέρενς Κουίκ, μιλώντας στην σύνοδο του ΟΑΣΕ για το Ρωσοουκρανικό πρόβλημα, αναφέρθηκε στην αξία του διαλόγου μεταξύ των εμπλεκομένων, λησμονώντας ότι η δική του κυβέρνηση ξέχασε τον διάλογο με την Ελληνική κοινωνία. Τελικά τι πρέπει να πει κάποιος για να παραμείνει στην καρέκλα; Δυστυχώς για τον τόπο, μπορεί στην εξωτερική πολιτική η κυβέρνηση Τσιπρα να μιλάει για διάλογο, ξέχασε να τον κάνει με τους Έλληνες. Μάλιστα για να τονίσει την αξία του διαλόγου ανέφερε αυτόν με την ΦΥΡΟΜ που κατέληξε σε μία προδοτική συμφωνία για την Χώρα μας και αυτό ο κ. Κουίκ το θεωρεί επιτυχία. Το χειρότερο όμως όλων είναι ότι ο κ. Κουίκ επιμένει στην πολιτική των ανοιχτών συνόρων στο θέμα της παράνομης μετανάστευσης.
Ακολουθεί η δήλωση του.
Ο Υφυπουργός Εξωτερικών κ. Τέρενς Κουίκ, προσερχόμενος στην Υπουργική Σύνοδο του ΟΑΣΕ που πραγματοποιείται στο Μιλάνο, με βασικό θέμα συζήτησης τη νέα ένταση Ρωσίας – Ουκρανίας, έκανε την εξής δήλωση:
«Η Ελλάδα έχει αποδώσει στο διεθνές λεξιλόγιο μία πολύτιμη λέξη. Διάλογος. Dialogue. Αυτές τις μέρες και ειδικότερα σήμερα, που συγκεντρωνόμαστε οι Υπουργοί του ΟΑΣΕ, είναι για μιά ακόμη φορά χρήσιμο να τη θυμόμαστε ως εργαλείο της αποστολής μας».
Στη παρέμβασή του στη Σύνοδο του Μιλάνου, ο ΥΦΥΠΕΞ επισημαίνει ότι με το διάλογο έφτασαν Ελλάδα και ΦΥΡΟΜ στη συμφωνία των Πρεσπών που μένει να επικυρωθεί από τα δύο Κοινοβούλια.
Επίσης, γίνεται ιδιαίτερη αναφορά στο θέμα του τράφικιγκ ως μία σοβαρή παράμετρο του μεταναστευτικού – προσφυγικού προβλήματος, δίνοντας έμφαση στα χιλιάδες ασυνόδευτα παιδιά που «χάνονται» στην ευρωπαϊκή ήπειρο.
«Η Ελλάδα δείχνει μια μεγάλη ευαισθησία σε αυτό το πεδίο, όπως και για το τράφικιγκ γυναικών, ακολουθώντας όλες τις οδηγίες των Διεθνών Οργανισμών και φυσικά εναρμονισμένη στο εθνικό, το ευρωπαϊκό και το διεθνές Δίκαιο», αναφέρει ο κ. Κουίκ. Και πρόσθεσε:
«Πάντως, όσοι μιλούν για το μεταναστευτικό – ελάχιστοι για το προσφυγικό – θα πρέπει επιτέλους να αναλογισθούν ότι η Ελλάδα είναι τα σύνορα της Ευρώπης. Χρειαζόμαστε τη μέγιστη στήριξη της ευρωπαϊκής οικογένειας. Εμεις χτίζουμε γεφυρες με την ανθρωπιά και την αλληλεγγύη. Δεν σηκώνουμε τείχη και φράχτες».