Ο Ανέστης Αντωνιάδης σχολιάζει στο facebook την επαφή του με τους εκκολαπτόμενους μπολσεβίκους, όπως λέει χαρακτηριστικά,  που με την θεωρεία τους , στην προσπάθεια τους να αναρριχηθούν στην εξουσία, χωρίζουν την κοινωνία σε εργάτες και αφεντικά κλείνοντας τα μάτια και τα αυτιά στην πραγματικότητα. Αυταπάτες τύπου Τσίπρα λοιπόν και το ΚΚΕ. Ποιο συγκεκριμένα αναφέρει:

“Χθες το βράδυ είμαι έξω από το κατάστημα με τον “υπάλληλο” μου, στη Παύλου Μελά και κάνοντας τσιγάρο συζητούσαμε τι λάθη κάνουμε, πως θα τα διορθώσουμε, που πάμε καλά, γενικώς ένα πλάνο με έντονη αυτοκριτική για να κλείσει καλά η χρονιά. Μας διακόπτει ένα ζευγάρι φοιτητών, μας λέει γεια σας, είμαστε από την ΚΝΕ. “Πάρτε το φυλλάδιο μας και εάν μπορείτε να συνεισφέρετε στον αγώνα, υπέρ της εργατικής τάξης, ενάντια στα αφεντικά και την αστική τάξη”. Τα κοιτάω ευγενικά και εγώ και ο Δημήτρης και τα λέμε “να στε καλά παιδιά, καλές γιορτές” και γελούσαμε. Κακώς όμως, κάκιστα. Έπρεπε να τους αρπάξω αυτούς τους εκκολαπτόμενους μπολσεβίκους και να τους έβαζα στην θέση τους.

Πρώτον με προσβάλλετε γιατί και αστός είμαι και τυγχάνει να είμαι αφεντικό. Αν και στο ιδιωτικό τομέα δεν υπάρχουν αφεντικά, μόνο ηγέτες που εμπνέουν τους συνεργάτες υπαλλήλους να πάνε την δουλειά μπροστά. 

Δεύτερον, εδώ βλέπετε την εργατική τάξη, Δημήτρης, με την αστική τάξη, εμένα, να συζητάμε πως μπορούμε να παράξουμε περισσότερο, για να συνεχίσουμε να έχουμε τις δουλειές μας και οι δυο.

Τρίτον, δεν θέλω να συνεισφέρω ούτε σεντς, γιατί δεν τυγχάνει να γνωρίζω ούτε ένα φτωχό ψηφοφόρο του ΚΚΕ και τέταρτον  και τελευταίο εάν έμπαινα σπίτι σας, σας έβριζα και έσπερνα διχόνοια και τοξικότητα, εσύ αγαπητή μου κορασίδα και εσύ αγαπητέ μου νεανία, πως θα αντιδρούσατε;
Αλλά γιορτές έχουμε, ας μην τα αποπάρουμε τα παιδιά”.