Δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι στην Ξάνθη και στους όμορους νομούς, οτιδήποτε έχει να κάνει με επισκευή σε δασικά μηχανήματα, μοτοποδήλατα, μηχανές, χλοοκοπτικά, κλαδευτικά, σκαπτικά μηχανήματα κήπου και αγρών να μην περάσουν από τα χέρια του μιας και η 40χρονη πορεία του στα τεχνικά θέματα είναι η σφραγίδα και το σήμα κατατεθέν της επιχείρησης του.

Σίμος Σαρρίδης ο άνθρωπος για τις δύσκολες μηχανικές επεμβάσεις στην Ξάνθη και τους διπλανούς νομούς.

Ο επαγγελματικός του χώρος, είναι η σφραγίδα και η προμετωπίδα του παζαριού της Ξάνθης.

Ο ίδιος, «παλιά καραβάνα» στα τεχνικά θέματα, δεν θα αφήσει μηχάνημα να φύγει από το μαγαζί του που να μην το επισκευάσει.

Όπως λέει ο ίδιος, το 1980, ξεκίνησε την λειτουργία του καταστήματος του στην Παναγή Τσαλδάρη 79Α.  και αυτό το μαγαζί στην Π. Τσαλδάρη, στο παζάρι, έχει συναισθηματική αξία, γιατί εκεί έγιναν τα πρώτα βήματα της επαγγελματικής του δραστηριότητας με αντικείμενο το συνεργείο, τα δασικά μηχανήματα, τα μοτοποδήλατα, τα γεωργικά μηχανήματα και παράλληλα την εμπορία ανταλλακτικών και τις αντιπροσωπίες. «Έχουμε την καλύτερη εταιρεία στον κόσμο την STIHL και  εκεί στηρίζεται όλη η επιχείρηση και φυσικά, στην τέχνη που αποκτήθηκε με σεμινάρια και την εμπειρία που αποκτήσαμε μετά από 40 χρόνια δουλειάς»

Ο Σίμος, τελείωσε στα νεότερα του χρόνια, τεχνική σχολή στην Γερμανία, επέστρεψε στην Ξάνθη, εργάσθηκε κοντά σε άλλους παλαιότερους επαγγελματίες, αποκτώντας πολύτιμη πείρα πάνω στα τεχνικά θέματα και παρακολουθώντας παράλληλα σεμινάρια των εταιρειών δασικών μηχανημάτων, δρομολόγησε έτσι, το επαγγελματικό του μέλλον.

Με την εκπλήρωση των στρατιωτικών του υποχρεώσεων και έχοντας αποκτήσει πολύτιμη πείρα, ξεκίνησε την δική του επιχείρηση στο σημείο που βρίσκεται και τώρα, δηλαδή στην Παναγή Τσαλδάρη 79Α.

Η αύξηση όμως του κύκλου των εργασιών και της εμπιστοσύνης που του έδειξαν οι πελάτες και οι μεγάλες εταιρείες, τον υποχρέωσαν να ανοίξει και την μεγάλη έκθεση – αντιπροσωπεία – στην Λεωφόρο Στρατού 11.