ΑΓΟΡΑ ΧΩΡΙΣ ΜΕΣΑΖΟΝΤΕΣ

12ΜΗΝΗ ΕΓΓΥΗΣΗ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ

ΠΩΛΗΣΗ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ ΙΔΙΩΤΩΝ ΧΩΡΙΣ ΕΠΙΒΑΡΥΝΣΗ, ΑΠΟ ΤΟΝ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΕΚΘΕΣΗΣ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ

ΓΝΩΣΤΗΣ ΤΟΥ ΧΩΡΟΥ ΤΟΝ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ

ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΣΤΑΘΟΥΝ ΧΩΡΙΣ ΕΙΛΙΚΡΙΝΕΙΑ

https://aintin.car.gr/cars/?fbclid=IwAR2hCZzJnlK4y7Gw0zoFJsalIZ7AaltS5QsW3ro-LiLBKTC6SWR-EO4vjJw

Ο Αϊντίν είναι ένας νέος, επιχειρηματίας, εισαγωγέας , έμπορος αυτοκινήτων στην Ξάνθη που παρ’ όλες τις αντιξοότητες, πέτυχε τον σκοπό του και αυτήν την στιγμή η επιχείρηση του, παρά το δύσκολο κλίμα του επιχειρείν που επικρατεί  στην Ξάνθη, πατάει στα πόδια της σε σημείο που να μπορεί να διευκολύνει τους σοβαρούς πελάτες,  ακόμη και με ευκολίες πληρωμής της αγοράς του αυτοκινήτου τους.

Ο Αϊντίν που τελείωσε το νυχτερινό ΤΕΕ γιατί τα πρωινά δούλευε, πέτυχε μετά από πολύ δουλειά, αγώνα και αγωνία το θετικό αποτέλεσμα. Ένας νέος άνθρωπος που μαθήτευσε κοντά σε έμπειρους επαγγελματίες και έμαθε την δουλειά γιατί ήθελε να μάθει. Αυτή την στιγμή, ατενίζει με αισιοδοξία το μέλλον της επιχείρησης του, γιατί οι βάσεις που έβαλε, φέρνουν την υπογραφή του. Νοιώθει περήφανος και όχι άδικα.

Το περιοδικό αγορά … ΖΩ … Ξάνθη, το μοναδικό ίσως περιοδικό στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη που αναδεικνύει τους επαγγελματίες,  βρέθηκε στην επιχείρηση του και συνομίλησε με τον ίδιο.  Κατέγραψε στην συζήτηση που ακολούθησε, τον κόπο και την πολύ δουλειά για να μπορεί σήμερα να έχει μόνο ευχαριστημένους πελάτες, έχοντας σαν αρχή το τρίπτυχο: Ειλικρίνεια, εξυπηρέτηση του πελάτη και στήριξη του μετά την αγορά του αυτοκινήτου. Η εταιρία του έχει την δυνατότητα να εισάγει ο ίδιος αυτοκίνητα από την Ευρώπη Γερμανία, Βέλγιο, Ιταλία, Ολλανδία και Αυστρία, χωρίς να μεσολαβούν άλλοι και δίνει 12μηνη γραπτή εγγύηση για το αυτοκίνητο που αγοράζετε από τον ίδιο.

Επίσης, ένα άλλο, πολύ σημαντικό κομμάτι της δουλειάς του, είναι ότι μπορεί στην έκθεση αυτοκινήτων, να πουλήσει το αυτοκίνητο οποιουδήποτε πολίτη  χωρίς αυτός να επιβαρυνθεί καθόλου.

Ο ίδιος σε αυτό το μέρος της δουλειάς του λέει: «Κάνουμε τις εισαγωγές των αυτοκινήτων από την Ευρώπη όπως Γερμανία, Βέλγιο, Ιταλία, Ολλανδία και Αυστρία, μόνοι μας χωρίς μεσάζοντες, δίνουμε στον πελάτη 12μηνη γραπτή εγγύηση για τον κινητήρα και το σασμάν, δεχόμαστε αλλαγές. Δηλαδή παίρνουμε το παλιό αυτοκίνητο του πελάτη και του  προσφέρουμε καινούριο.

Δεχόμαστε παραγγελίες για πολύτεκνους και ΑΜΕΑ που δεν πληρώνουν τελωνείο. Δεχόμαστε κάθε είδους παραγγελία για κάθε τύπου αυτοκίνητο ακόμη και αν δεν το έχουμε στην έκθεση μας. Δεχόμαστε την πώληση του αυτοκινήτου του πελάτη χωρίς να τον επιβαρύνουμε».

Τον ρωτήσαμε πότε ξεκίνησε την λειτουργία της η επιχείρηση που βρίσκεται στο 2ο χιλιόμετρο Ξάνθης Καβάλας.

ΤΣΙΛΙΓΓΙΡ ΑΪΝΤΙΝ: Τον Μάιο του 2010, μέσα στην οικονομική κρίση,  ξεκίνησε την λειτουργία της  η επιχείρηση μας που βρίσκεται στο 2ο χιλιόμετρο Ξάνθης Καβάλας.

Αγορά … ΖΩ … Ξάνθη: Τι ήταν αυτό που σε έσπρωξε να ασχοληθείς με έναν δύσκολο κλάδο, ο οποίος τα τελευταία χρόνια της κρίσης, περνάει … κρίση.

ΑΪΝΤΙΝ: (χαμογελάει): Είναι μεγάλη ιστορία. Εγώ στο επάγγελμα μου, ήμουν φανοποιός, (βαφέας αυτοκινήτων) από τον Δεκέμβριο του 1999. Δηλαδή ξεκίνησα την επαφή μου με το αυτοκίνητο από τα δεκατέσσερα μου. Κάποια στιγμή, έβγαλα άδεια εξασκήσεως επαγγέλματος. Τελείωσα το νυχτερινό τεχνικό λύκειο ενώ το πρωί δούλευα. Όταν τον Αύγουστο του 2009 μας χτύπησε η οικονομική κρίση, ο εργοδότης μου αναγκάστηκε να με σταματήσει από την δουλειά, αλλά χωρίς να με … σταματήσει.  Εδώ θα πρέπει να του πω ένα μεγάλο ευχαριστώ γιατί συνέχισα στον δικό του επαγγελματικό χώρο, με νόμιμα παραστατικά, να εργάζομαι για μένα και είναι προς τιμήν του που ούτε καν ποσοστό επί της εργασίας μου δέχτηκε σαν ενοίκιο για την επαγγελματική στέγη που μου παραχώρησε. Τον ευχαριστώ για αυτό και για την μεγάλη στήριξη που μου έδωσε να πάω την ζωή μου ένα βήμα παρά πέρα, μέσω της εργασίας. Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα να δέχομαι προτάσεις συνεργασίας από μεγάλες αντιπροσωπείες – κάθετες μονάδες της Ξάνθης – για συνεργασία. Όμως, εγώ είχα συνηθίσει να δουλεύω μόνος. Ήδη απέκτησα των κύκλο των πελατών οι οποίοι ήταν ευχαριστημένοι και με σύστηναν σε νέους πελάτες. Σεβάστηκα όλες τις προτάσεις από αντιπροσωπείες, όμως, εγώ ήθελα η κάθε δουλειά μου, να φέρνει την δική μου υπογραφή και ήθελα ο πελάτης να μένει ικανοποιημένος από εμένα τον ίδιο και όχι απρόσωπα από μία μεγάλη αντιπροσωπεία.

Αγορά … ΖΩ … Ξάνθη: Η συνέχεια ποια ήταν;

ΑΪΝΤΙΝ: Αποφάσισα το Φεβρουάριο του 2010 να πάω στην Γερμανία να αγοράσω φούρνο βαφής αυτοκινήτων με οικονομίες που αποκτήθηκαν με πολύ δουλειά και κόπο. Πήγα στον θείο μου στην Γερμανία που ήταν για πολλά χρόνια έμπορος αυτοκινήτων και τελικά μου βγήκε σε καλό γιατί αυτό που κάνω τώρα με γεμίζει, το αγαπάω και μου αρέσει. Μου αρέσει όταν ο πελάτης φεύγει ευχαριστημένος μέσα από τον περίβολο της έκθεσης  μου. Κάθε αυτοκίνητο που μπαίνει μέσα στην έκθεση μου, το νοιώθω σαν δικό μου παιδί.

Τελικά, πήγα στον θείο μου, ο οποίος επί 25 χρόνια ασχολείται με εμπόριο αυτοκίνητων και μέσα σε 20 μέρες που έμεινα κοντά του, άλλαξα γνώμη. Σαφώς και στην πίεση που δέχτηκα από τον θείο μου για να αλλάξω επαγγελματικό προσανατολισμό, έπαιξε καθοριστικό ρόλο η εμπειρία που απόκτησα όλα τα προηγούμενα χρόνια στο τεχνικό κομμάτι του αυτοκινήτου, κάτι που ο θείος μου αξιολόγησε θετικά και έτσι τον Μάιο του 2010 ξεκίνησα με το εμπόριο των αυτοκινήτων.

Αγορά … ΖΩ Ξάνθη: Μέσα στην κρίση;

ΑΪΝΤΙΝ: Ακριβώς, βάλαμε μπροστά την ειλικρίνεια μας, την αποδέχτηκαν οι πελάτες μας και μας στήριξαν. Υπήρχε έλλειψη ρευστού λόγω των δανείων που δεν δίνονταν από τις τράπεζες για αγορά αυτοκινήτου και η εταιρεία μας δούλεψε με δικά της χρήματα. Για αυτό, είμαστε ίσως η μόνη εταιρεία στην Ξάνθη που όταν η προκαταβολή για αγορά αυτοκινήτου είναι σοβαρή, για τα υπόλοιπα, διευκολύνουμε τον πελάτη με δόσεις.

Αγορά … ΖΩ … Ξάνθη: Το γραφείο σας αναλαμβάνει και τα θέματα γραφειοκρατίας; Όλοι γνωρίζουμε ότι ο εκτελωνισμός ενός εισαγόμενου αυτοκινήτου, είναι μία Οδύσσεια, αφού σκοντάφτει στην κυριολεξία στην γραφειοκρατία.

ΑΪΝΤΙΝ: Σαφώς και αναλαμβάνουμε όλο το γραφειοκρατικό σκέλος εμείς. Άδεια κυκλοφορίας, πινακίδες. Όλα αυτά, τα αναλαμβάνουμε εμείς για λογαριασμό το πελάτη μας. Ο πελάτης παίρνει το αυτοκίνητό του έτοιμο, ακόμη και από πλευράς σέρβις, ασφάλειας και κάρτας καυσαερίων. Παίρνει το κλειδί του αυτοκινήτου του χωρίς επιπλέον επιβαρύνσεις και χωρίς να χάνει τον χρόνο του και να ταλαιπωρείται. Ο πελάτης επιλέγει το αυτοκίνητο που θέλει. Εμείς θα πάμε στην Ευρώπη όπως Βέλγιο, Ολλανδία, Γαλλία, Αυστρία και  Ιταλία

το φέρνουμε, το εκτελωνίζουμε και του το παραδίδουμε.

Αγορά … ΖΩ … Ξάνθη: Πριν ο αγοραστής πάρει το αυτοκίνητο έχει δικαίωμα ελέγχου;

ΑΪΝΤΙΝ: Βεβαίως. Δεχόμαστε κάθε έλεγχο. Ο πελάτης, μπορεί να πάρει το αυτοκίνητο και να το πάει σε όποιο συνεργείο εμπιστεύεται. Το ίδιο ισχύει και στο θέμα του φανοποιού. Μπορεί να κάνει όποιον έλεγχο θέλει.

Αγορά … ΖΩ … Ξάνθη: Αν ένας πολίτης, θέλει απλά να πουλήσει το αυτοκίνητό του, αλλά  δεν έχει την οικονομική δυνατότητα να αγοράσει άλλο από την εταιρεία σας, αναλαμβάνεται να το πουλήσετε; Καταλάβαμε καλά;

ΑΪΝΤΙΝ: Βεβαίως και καταλάβατε καλά. Πουλάμε το αυτοκίνητό του χωρίς να τον επιβαρύνουμε με κανένα κόστος ή ποσοστό. Θέλουμε ευχαριστημένους πελάτες ή μελλοντικούς πελάτες και αυτό τα λέει όλα. Σήμερα, αν δεν στηρίξεις τον πελάτη σου και δεν έχεις καλό όνομα στην αγορά, σβήνεις, με ότι αυτό συνεπάγεται. Όταν πήγα στην εφορία, μέσα στην κρίση για να κάνω έναρξη, με κοίταζαν όλοι περίεργα. Οι επιχειρήσεις κλείνανε η μία πίσω από την άλλη. Εμείς ξεκινήσαμε με 5 αυτοκίνητα και κρατηθήκαμε χάρις στην ξεκάθαρη θέση μας στην αγορά. Σήμερα, όπως βλέπετε, η έκθεση μας είναι γεμάτη.  Αυτοί που έρχονται στην έκθεση μας, ξέρουν ότι έχουν δυνατότητα να επιλέξουν αυτοκίνητο σύμφωνα με τις ανάγκες τους και την οικονομική τους δυνατότητα. Δίνουμε γραπτή εγγύηση και  όλα αυτά, στηρίζουν την προσπάθεια μας να μείνουμε στην αγορά και να έχουμε ικανοποιημένους πελάτες.

Αγορά … ΖΩ… Ξάνθη: Τι είναι αυτό που κρατάει τον κόσμο στο μαγαζί σας;

ΑΪΝΤΙΝ: Η ειλικρίνεια.  Δεν υπάρχει κάτι άλλο. Παίρνεις το αυτοκίνητο και το ελέγχεις όπου θέλεις και παρόλο που ο πελάτης έχει ελέγξει το αυτοκίνητό και το έχει αγοράσει,  εμείς του παρέχουμε 12 μήνες γραπτή εγγύηση, σε ένα μεταχειρισμένο αυτοκίνητο που μπορεί να είναι και δεκαετίας. Εμείς, την εγγύηση την παρέχουμε σε όλα τα αυτοκίνητα. Είμαστε πάντα δίπλα στον πελάτη.  Θα σας δώσω ένα σημερινό παράδειγμα. Με πήρε τηλέφωνο ένας πελάτης που αγόρασε από την δική μας εταιρεία πριν από αρκετά χρόνια ένα αυτοκίνητο. Έμεινε από μπαταρία στους 12 Αποστόλους. Εμείς απλά πήραμε τα καλώδια,  πήγαμε και του δώσαμε ρεύμα για να ξεκινήσει. Έτσι λειτουργούμε. Μετά, ας πάει στο δικό του συνεργείο να επισκευάσει την βλάβη του. Αλλά την ώρα που χρειάζεται μία μικρή βοήθεια για να κινηθεί μέχρι το συνεργείο του την έχει. Δεν υπάρχει περίπτωση να πουλήσουμε σε πελάτη αυτοκίνητο και μετά να κάνουμε ότι δεν τον γνωρίζουμε. Αυτά,  στην δική μας εταιρεία δεν ισχύουν. Θέλουμε τον πελάτη να μείνει για πάντα πελάτης μας σε ότι χρειαστεί. Δηλαδή, τι έγινε που τον εξυπηρετήσαμε; Πεταχτήκαμε 2 λεπτά, τον βάλαμε μπροστά και έφυγε.  Γιατί να περιμένει στο δρόμο όταν εμείς μπορούμε να τον στηρίξουμε;

Αγορά ΖΩ … Ξάνθη: Να γυρίσουμε λίγο στην γραπτή εγγύηση που δίνετε στους πελάτες σας. Πώς στην πράξη στηρίζεται αυτήν την γραπτή εγγύηση;

ΑΪΝΤΙΝ: Με δύο συνεργεία στην Ξάνθη και ένα στην Κομοτηνή, όπου ο πελάτης μας μπορεί να επισκευάσει το αυτοκίνητό του, δεν πληρώνει τίποτε και φεύγει. Εννοείτε ότι πριν κάνει οποιαδήποτε ενέργεια, μόλις πάθει την βλάβη μας ενημερώνει και τον καθοδηγούμε σε ποιο συνεργείο να πάει και αν όντως είναι δική μας ευθύνη,  τότε το επισκευάζουμε χωρίς να επιβαρυνθεί ο πελάτης.

Αγορά … ΖΩ … Ξάνθη: Πώς διασφαλίζεται το γεγονός ότι αναλαμβάνετε την επισκευή στον κινητήρα και το σασμάν για 12 μήνες;

ΑΪΝΤΙΝ: Εννοείτε ότι το ελέγχουμε, για αυτό άλλωστε συνεργαζόμαστε με αυτά τα αξιόπιστα συνεργεία αυτοκινήτων. Παράδειγμα, η ευθύνη μετακυλίεται στον πελάτη μας αν έχει ασυντήρητο το αυτοκίνητό, αν δεν έχει αλλάξει ποτέ τα λάδια, δεν έχει αλλάξει ιμάντα χρονισμού, τότε δεν φταίμε εμείς. Αναλαμβάνει μόνος του την ευθύνη. Το ξαναλέω, αν το αυτοκίνητο που εμείς του παραδώσαμε, ο πελάτης μας το έχει συντηρήσει σωστά και παρουσιάσει βλάβη στον κινητήρα και στο σασμάν, τότε εμείς, αναλαμβάνουμε όλη την ευθύνη ακόμη και αντικατάσταση του κινητήρα. Επίσης, πρέπει να τονίσουμε το γεγονός ότι η εταιρεία μας συνεργάζεται και με δύο φανοποιεία στην Ξάνθη. Γιατί 2 συνεργεία; και δύο φανοποιεία; Αυτή μας η επιλογή έχει το σκεπτικό ως εξής. Αν το ένα συνεργείο ή το φανοποιείο έχει πολύ δουλειά, για να μην καθυστερεί ο πελάτης μας,  επιλέξαμε την συνεργασία μας με δύο συνεργεία αυτοκινήτων και δύο λαμαρινάδικα – φανοποιεία, για την ταχύτερη εξυπηρέτηση του.

Αγορά … ΖΩ … Ξάνθη: Να πούμε δύο κουβέντες για τις εισαγωγές των αυτοκινήτων που κάνετε.

ΑΪΝΤΙΝ: Θεωρώ σημαντικό το γεγονός ότι  κάνω τις εισαγωγές, μόνος. Δεν υπάρχουν μεσίτες. Πάω ο ίδιος και αγοράζω το αυτοκίνητο αφού πρώτα το ελέγξω εξονυχιστικά. Λόγω της εμπειρίας μου, δίνω  μεγάλη προσοχή στην αγορά του αυτοκινήτου για λογαριασμό του πελάτη μου. Το αυτοκίνητο που θα φέρω για τον πελάτη μου, πρέπει να είναι ατρακαριστο. Είμαι της αρχής να μην πουλάω αυτοκίνητο από φωτογραφία. Θα πάω, θα το ελέγξω και θα το φέρω.

Τέλος πρέπει να καταγράψουμε το γεγονός ότι η επιχείρηση του Αϊντίν, στηρίζει διάφορους αθλητικούς και πολιτιστικούς συλλόγους. Για δικούς του λόγους, δεν θέλησε να αναφερθούν οι σύλλογοι, μένοντας στην λογική «κάνε το καλό και ρίξτο στο γιαλό».

 

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΠΑΥΛΙΚΙΑΝΟΣ

sdr

dav