Πρόσωπα, λόγια και … έργα

Γράφει ο Αλέξανδρος Παυλικιάνος

ΣΚΥΛΑΔΙΚΑ

Σκυλάδικα η όχι, η πλατεία της Ξάνθης γέμισε από κόσμο και αν το ζητούμενο δεν είναι αυτό τότε τι είναι;

Η αγωνία των υποψηφίων δημάρχων κορυφώνεται όσο πλησιάζουμε στις εκλογές και οι υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι ποτέ δεν είναι «σιγουράκια». Οι προτάσεις των υποψηφίων δημάρχων προς τους υποψηφίου δημοτικούς συμβούλους πολλές καθώς και οι υποσχέσεις για αξιώματα.

Όμως θα πρέπει να πούμε ότι τα αξιώματα και οι θέσεις είναι συγκεκριμένες και οι δημοτικοί σύμβουλοι πάρα πολλοί. Ποιος θα πρωτογίνει αντιδήμαρχος;

Θ. ΚΡΙΤΣΙΝΗΣ Τ. ΑΜΑΞΑΣ

Μαθαίνουμε ότι ο Θ. Κριτσίνης μετά την ανακοίνωση των ονομάτων των υποψηφίων του βαδίζει σταθερά προς το δημαρχιακό μέγαρο.

Όμως μία υποψηφιότητα από τον συνδυασμό του όμως ξεχωρίζει και είναι ο Τάκης ο Αμαξάς από τα Πλαστήρια (Ν. Κεσσάνη). Γνωστός επαγγελματίας με πολλαπλά αντικείμενα στέκετε επάξια στο πλευρό του Θανάση Κριτσίνη. Είναι βέβαιο ότι οι συντοπίτες του θα τον στηρίξουν και σε αυτές τις εκλογές όπως τον στηρίζουν τόσα χρόνια που ανακατεύετε στην τοπική πολιτική σκηνή του δήμου Αβδήρων.

Καλή δύναμη Τάκη. Είμαστε βέβαιοι ότι ο ευθύς και μπεσαλής σου λόγος θα είναι αυτός που για μία ακόμη φορά οι συγχωριανοί σου θα στηρίξουν.

Γ. ΤΣΙΤΙΡΙΔΗΣ

Να μείνουμε στον δήμο Αβδήρων αφού και ο Γ. Τσιτιρίδης είναι μέσα στο παιγνίδι και σαφώς δεν θα είναι εύκολος αντίπαλος και απότι μαθαίνουμε στους περισσότερους οικισμούς κρατά τους αντιπροσώπους του.

Εκτιμούμαι ότι στο νήμα θα φτάσουν Γ. Τσιτιρίδης και Θ. Κριτσίνης.

Θ. ΜΙΧΟΓΛΟΥ

Ο Θωμάς Μίχογλου φαίνεται ότι έχει δέσει και αυτός τον κεντρικό κορμό του ψηφοδελτίου του παρόλες τις διαρροές που είχε η παράταξη του.

Ν. ΚΙΑΤΙΠΗΣ

Τέλος αποφασισμένος ο Ν. Κιατίπης να χτυπηθεί μέχρις εσχάτων με τον Θ. Μίχογλου στην διεκδίκηση της δημαρχίας.

ΙΟΡΔΑΝΗΣ ΧΑΤΖΗΕΥΦΡΑΙΜΙΔΗΣ

Και μην ξεχνάτε ότι στις 2 Μαρτίου το Ι.Θ.Τ.Π. θα φιλοξενήσει την έκθεση ζωγραφικής του δημοτικού συμβούλου Ιορδάνη Χατζηευφραιμίδη για ιερό σκοπό. Όλα τα χρήματα θα διατεθούν για την ενίσχυση συλλόγων της Ξάνθης που προσφέρουν την στήριξη τους στους συνανθρώπους μας.

Αξίζει η προσπάθεια στήριξης των συνανθρώπων μας μέσω της καλλιτεχνικής προσφοράς του Ιορδάνη Χατζηευφραιμίδη.

ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΠΟΥΤΟΣ

Φήμες τον θέλουν στον συνδυασμό του Μ. Τσέπελη. Ανεξάρτητα από το ποια θα είναι η απόφαση του ένα είναι βέβαιο. Ο Γ. Μπούτος θα παλεύει για την πόλη πέρα και έξω από τον επικεφαλής. Είναι από τους ανθρώπους που έχει στο DNA την προσφορά στα κοινά. Στηρίξτε τον.

ΙΠΠΟΚΡΑΤΗΣ ΚΑΜΑΡΙΔΗΣ

Το παρήγορο είναι ότι θα συμμετέχει στο επόμενο δημοτικό συμβούλιο ο Ιπποκράτης Καμαρίδης ανεξαρτήτως συνδυασμού. Σαφώς και θα τηρεί την παραταξιακή δεοντολογία, όμως δεν έχει πρόβλημα να καυτηριάσει αν κάτι δεν πηγαίνει καλά ακόμη και τον … εαυτό του ανεξάρτητα αν συμμετέχει στην διοίκηση.

Ναι η Ξάνθη χρειάζεται ανθρώπους σαν τον γιατρό που το μέλημά τους είναι η αλήθεια όποια και αν είναι αυτή.

ΙΑΣΜΟΣ

Τελικά δύο χριστιανικοί και δύο μειονοτικοί οι συνδυασμοί στον Ίασμο.

Δεν είναι ικανοποιημένος ο κ. Χατζηθεοδώρου από το καρναβάλι της Ξάνθης αλλά δεν μας είπε αν λόγω … προοδευτικότητας την καρναβαλική παρέλαση την κάνει «παρέλαση του παραδείσου» και ο νοών νοείτω.

 

2