• 45 γραμμάρια λιαστές ντομάτες σε λάδι
  • 3 κουταλιές σούπας κουκουνάρι
  • 1/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • 2 κουταλιές σούπας ψίχουλα ψωμιού
  • 4 φέτες σολομού
  • ελαιόλαδο
  • 1/2 λεμόνι

Εκτέλεση

  1. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 220 βαθμούς.
  2. Στο μούλτι ρίχνετε τις λιαστές ντομάτες, κουκουνάρι και το αλάτι και ανακατέψτε μέχρι να γίνει ένα ομοιογενές μείγμα. Στη συνέχεια ανακατέψτε με τη ψίχα ψωμιού.
  3. Καλύψτε το πάνω μέρος του σολομού με το ελαιόλαδο.
  4. Χρησιμοποιώντας τα χέρια σας απλώστε το μείγμα λιαστής ντομάτας πάνω από κάθε σολομό και ψήστε για 12-15 λεπτά.
  5. Βγάζετε από το φούρνο, ραντίστε με χυμό λεμονιού και σερβίρετε.