Γιάννης Μπουτος: Ο τουρισμός της ΑΜΘ περνάει μέσα από την τοπική γαστρονομία

Απαντώντας στα ερωτήματα της XanthiTimes.gr o Περιφερειακός Σύμβουλος της ΑΜΘ Γιάννης Μπούτος αναφορικά με την γαστρονομική έκθεση στο Ευρωκοινοβούλιο αναφέρει: «Ήταν μια εκδήλωση η οποία είχε συζητηθεί σε προηγούμενη επίσκεψη εργασίας που είχα στις Βρυξέλλες. Ήταν μια ιδέα δική μου, πάνω σε ένα πρότζεκτ με το οποίο έχει ασχοληθεί ο κ. Κουλογλου επανειλημμένα από την αρχή της θητείας του στο ευρωκοινοβούλιο. Δηλαδή η γνωστοποιήσει και η προωθήσει τον ελληνικών προϊόντων στις Βρυξέλλες. Ζήτησα από τον ίδιο να είμαστε η μόνη Περιφέρεια σε αυτή την εκδήλωση, ενώ σε όλες τις προηγούμενες ήταν όλες οι περιφέρειες μαζί και εφ όσον το δέχτηκε ξεκινήσαμε τον σχεδιασμό της όλης εκδήλωσης».

Συνεχίζοντας ο Γιάννης Μπούτος αναφέρει ότι στηρίχθηκε αμέριστα από τον εντεταλμένο σύμβουλο Νίκο Ευφραιμίδη και τις υπηρεσίες της Περιφέρειας:

«Σε συνεργασία με τις υπηρεσίες της Περιφέρειας και την πολύτιμη στήριξη και βοήθεια του εντεταλμένου σύμβουλου για θέματα εκθέσεων της Περιφέρειας και πρώην Αντιπεριφερειάρχη αγροτικής οικονομίας  Νίκο Ευφραιμιδη, κατορθώσαμε να συλλέξουμε τοπικά προϊόντα από όλο σχεδόν το εύρος της Περιφέρειας μας, που προς τιμή τους, όλοι οι παραγωγοί, παραχώρησαν δωρεάν για το σκοπό τις εκδήλωσης, όπως κρασιά, γλυκά, αλλαντικά, αλίπαστα και άλλα».

Ακολούθως ο Γιάννης Μπούτος έκανε αναφορά για τον σκοπό της όλης εκδήλωσης όπου όπως σημείωσε έγινε προσπάθεια εν όψη της τουριστικής περιόδου η επισκεψιμότητα από τους Ευρωπαίους να συνδυαστεί με την  γαστρονομία και τις γεύσεις της Περιφέρειας ΑΜΘ

«Σκοπός της όλης εκδήλωσης ήταν η γνωστοποίηση της Περιφέρειας μας σαν ένας τουριστικός -πολιτισμικός- αρχαιολογικός προορισμός εν όψη της θερινής περιόδου και όλο αυτό να δεθεί με την γαστρονομία της περιοχής μας έτσι ώστε να γίνουν γνωστά σε ένα ευρύ κοινό η κουλτούρα ο πολιτισμός και η γαστρονομία μας. Επιλέχθηκε από τον κ Κουλογλου ο γνωστός και πολλές φορές βραβευμένος ΣΕΦ Μακρυγιαννακης Μάνος, ο οποίος με την σειρά του κάλεσε μαζί του έναν επίσης καταξιωμένο ΣΕΦ τον κ Φωτιάδη Νίκο πρόεδρο τις Μπριγάδας. Ο κ Μακρυγιαννακης δραστηριοποιείτε επαγγελματικά στις Βρυξέλλες και με τον οποίο έχει κάνει πολλές εκδηλώσεις ο κ Κουλογλου. Από την πλευρά μας είχαμε ένα νέο ΣΕΦ τον κ Παπαμιχαήλ Γεώργιο και ευχαριστώ την διευθύντρια του ΟΑΕΔ Ξάνθης κ Δημούδη Χρυσούλα, η οποία μας βοήθησε προς αυτή την κατεύθυνση. Όλοι οι σεφ μαζί με τους βοηθούς τους έδωσαν τον καλύτερο τους εαυτό για να έχουμε ένα εξαιρετικό αποτέλεσμα ως προς την παρασκευή τον εδεσμάτων αλλά και την άρτια παρουσίαση τους στο εστιατόριο των ευρωβουλευτών στο κτήριο του ευρωκοινοβουλίου.

Η προσέλευση ήταν μεγαλύτερη από αυτή που αναμέναμε και η εκδήλωση είχε τεράστια επιτυχία. Το ενδιαφέρον όλων ήταν τεράστιο για όλα σχεδόν τα προϊόντα και τις γεύσεις που δοκίμασαν αλλά και για τα κρασιά μας όπως και τα ούζα μας . Επενδύουμε σαν Περιφέρεια στην εξωστρέφεια και στο άνοιγμα νέων αγορών προς την Ευρώπη αλλά και γενικότερα ήταν ένα βήμα προς αυτή την κατεύθυνση και θα έχει συνέχεια ώστε όλο αυτό να έχει πολλαπλά και αθροιστικά αποτελέσματα για τα προϊόντα μας αλλά και για τους πολίτες μας. Ευχαριστώ τον περιφερειάρχη Χρήστο Μέτιο για την βοήθεια και την εμπιστοσύνη στο πρόσωπο μου, τον κ Ευφραιμιδη Νίκο για όλη την στήριξη και την συλλογή των προϊόντων, τους περιφερειακούς συμβούλους Ταρκαν Μουλτατζα και Ζιμπιδη Γιώργο, τους υπαλλήλους της Περιφέρειας Μπογιατζή Οδυσσέα και Εξακοίδου Εύη, τους ΣΕΦ και τους βοηθούς τους, τον ευρωβουλευτή Κουλογλου Στέλιο, ιδιαίτερα όλους τους παραγωγούς που μας έδωσαν και μας εμπιστεύτηκαν τα προϊόντα τους ώστε να τα γνωστοποιήσουμε στο ευρωκοινοβούλιο».