Το Σάββατο το απόγευμα πραγματοποιήθηκε η προγραμματισμένη συνάντηση των υποψηφίων δημοτικών συμβούλων της παράταξης “Νέα Ξάνθη” με επικεφαλής τον υποψήφιο δήμαρχο Ξάνθης Πασχάλη Λύρατζη που διεκδικεί με αξιώσεις τον δήμο Ξάνθης.

Τα μέλη της παράταξης του, νέα παιδιά, με διάθεση για δουλειά έτοιμα από “χθες” να αποδείξουν στους Ξανθιώτες πώς μπορούν και θέλουν να κάνουν την Ξάνθη ποιο ανθρώπινη, ποιο εξυπηρετική, πιο όμορφη, χωρίς τυμπανοκρουσίες και μεγάλα λόγια.

Αυτή την στιγμή είναι ίσως η μόνη δημοτική παράταξη, από όλες τις παρατάξεις που διεκδικούν των δήμο Ξάνθης   που αρχηγός της  εμπνέει τα μέλη της και είναι λογικό, αφού ο ίδιος ο Πασχάλης Λύρατζης, λέει την σκάφη σκάφη και τα σύκα σύκα.

Σύμφωνα με πληροφορίες εκ των “έσω”, ο υποψήφιος δήμαρχος Ξάνθης Π. Λύρατζης, εξήγησε το μέχρις στιγμής διαμορφωμένο πρόγραμμα που είναι κοστολογημένο μέχρι κεραίας και δέχθηκε εισηγήσεις από συμβούλους που γνωρίζουν εξειδικευμένα αντικείμενα που μπορούν να στηρίξουν την πόλι  προκειμένου να γίνουν τροποποιήσεις στο πρόγραμμα. Οι εισηγήσεις τέθηκαν υπόψη όλων των υποψηφίων συμβούλων, οι οποίοι εξέφρασαν την άποψη τους και προστέθηκαν ή αφαιρέθηκαν μετά από ψηφοφορία . Το πρόγραμμα της παράταξης θα ανακοινωθεί ολοκληρωμένο και κοστολογημένο μετά την παρουσίαση του συνδυασμού.

Πρέπει να διευκρινισθεί ότι οι υποψήφιοι σύμβουλοι επιστήμονες και μη,  όταν παρουσιάζουν μία εισήγηση στον Πασχάλη Λύρατζη, θα πρέπει να την έχουν κοστολογήσει καθώς επίσης και από που θα βρεθούν τα κονδύλια για να υποστηριχθεί η δράση και να μπει στις προγραμματικές δηλώσεις της παράταξης.

Είναι γεγονός ότι τα μέλη της παράταξης Π. Λύρατζη είναι άνθρωποι του μόχθου, της εργασίας, της επιστήμης. Είναι άνθρωποι που γνωρίζουν τι σημαίνει προκοπή και τι σημαίνει ανεργία.

Είναι άνθρωποι που δεν θα κουραστούν να στηρίζουν τους συμπολίτες τους εκλεγούν δεν εκλεγούν  και ιδιαίτερα τους Ξανθιώτες του αστικού ιστού  που βιώνουν μέρα με την μέρα την αδιαφορία της μέχρι σήμερα διοίκησης για πράγματα μικρά, απλά καθημερινά.

Ο Πασχάλης Λύρατζης, σύμφωνα με τα λεγόμενα του, προτίμησε να στελεχώσει τον συνδυασμό του με ανθρώπους της καθημερινότητας παρά βαρύγδουπα ονόματα – δοκιμασμένα- της τοπικής πολιτικής σκηνής,  που είναι καλοί στο να δημιουργούν θόρυβο αλλά εκ του αποτελέσματος χωρίς ουσία και που νοιάζονται μόνο για την εκλογή τους και όχι για την Ξάνθη.