Κυριακή Αλατζά: Είμαι ένας άνθρωπος που η λέξη αγώνας, είναι απόλυτα ταυτισμένη με τη φύση μου.

 «Είμαι η κόρη μιας καθαρίστριας και ενός κτηνοτρόφου και σύζυγος ενός αγρότη», λέει με περηφάνια η Αντιπεριφερειάρχης Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφέρειας ΑΜΘ και εκ νέου υποψήφια με την παράταξη Χ. Μέτιου

Το βιογραφικό της υποψηφίας Περιφερειακής Συμβούλου με την παράταξη Νέα Περιφερειακή Αναγέννηση με επικεφαλής τον Χ. Μέτιο, έτσι όπως η ίδια μας το παρουσιάζει στην συνέντευξη που παραχώρησε στην Ηλεκτρονική Εφημερίδα XanthiTimes.gr και στον δημοσιογράφο Αλέξανδρο Παυλικιάνο.

ΚΥΡΙΑΚΗ ΑΛΑΤΖΑ: “Είμαι ψυχολόγος,, Αντιπεριφερειάρχης Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφέρειας ΑΜΘ, Εντεταλμένη Σύμβουλος Διεθνών Σχέσεων της Περιφέρειας, Αντιπρόεδρος της Οικονομικής Επιτροπής της ΠεριφέρειαςΑ.Μ.Θ, Τακτικό μέλος του Δ.Σ του Περιφερειακού Ταμείου Ανάπτυξης της Α.ΜΘ, εκπρόσωπος της Περιφέρειας Α.Μ.Θ στη CPMR( Διάσκεψη των παράκτιων Περιφερειακών περιοχών), μέλος του Δ.Σ στον Πολυχώρο Τέχνης και Σκέψης Χατζηδάκειο και σε άλλες επιτροπές και διοικητικά συμβούλια. Άφησα τελευταίο τον πιο σημαντικό κατά τη γνώμη μου τίτλο: Πρόεδρος των εργαζομένων «Βοήθεια στο Σπίτι» Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.

Σεμνά, ταπεινά και χωρίς τα φώτα της δημοσιότητας πάνω της η Αντιπεριφερειάρχης κα Κυριακή Αλατζά, πορεύθηκε την πενταετία σε σημαντικά «πόστα» της Διοίκησης της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης. Δεν επιζήτησε ποτέ την δημοσιότητα για το παραγόμενο πολιτικό και κοινωνικό της έργο και ζητά από τους Ξανθιώτες να της δώσουν για μία ακόμη φορά την ευκαιρία να τους υπηρετήσει, όπως το έκανε εδώ και πέντε χρόνια με πράξεις και όχι λόγια.

Το γεγονός και μόνο ότι οι συνάδελφοί της, εργαζόμενοι στο «Βοήθεια στο Σπίτι» από όλη την Ανατολική Μακεδονία και Θράκη (από το Ορμένιο του Έβρου μέχρι το Νευροκόπι της Δράμας και από τη Σαμοθράκη μέχρι τη Θάσο)την ψηφίζουν για πρόεδρο για Πρόεδρο επί σχεδόν δέκα έτη με συντριπτικά ποσοστά αποτελεί κάτι ξεχωριστό για τα συνδικαλιστικά δρώμενα της περιοχής, –  αυτό το γεγονός από μόνο του πρέπει να πει κάτι στην κοινωνία του Νομού Ξάνθης που καλείται να επιλέξει Περιφερειακούς Συμβούλους τον Μάιο.

Η Κυριακή Αλατζά, μακριά από τα πολιτικά συμπλέγματα και τις «ανωτέρου» πολιτικού επιπέδου γνωριμίες, κοίταζε απλά την δουλειά της, προστατεύοντας με την ιδιότητα της συνδικαλίστριας τα συμφέροντα των συναδέλφων της και με  αυτή της πολιτικού τα συμφέροντα της κοινωνίας.

Αυτό στάθηκε η αφορμή,  ο αείμνηστος Γ. Παυλίδης,  να την τιμήσει τοποθετώντας την στο ψηφοδέλτιο του  στις εκλογές του 2014 όπου εκλέχτηκε με την στήριξη των συναδέλφων της υπαλλήλων στους Δήμους και την Περιφέρεια αλλά και όλων των απλών πολιτών.«Η λέξη αγώνας είναι απόλυτα ταυτισμένη με την ζωή μου. Είμαι η κόρη μιας καθαρίστριας και ενός κτηνοτρόφου. Δεν το ξεχνάω! Όταν ξεχνάει κανείς την “αρχή του” και τις καταβολές του,είναι βέβαιο πως θα χάσει και τον προσανατολισμό του”.

 

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΠΑΥΛΙΚΙΑΝΟΣ: Μπαίνεις για δεύτερη φορά στην ετυμηγορία των Ξανθιωτών, είσαι μακριά από την δημοσιότητα και τα πολιτικά «τζάκια» πώς βλέπεις την συνέχεια;

ΚΥΡΙΑΚΗ ΑΛΑΤΖΑ: Δεν είχα ποτέ υψηλές γνωριμίες και δεν τις επιδιώκω. Δεν σκέφτηκα ποτέ τι θα κερδίσω και τι θα χάσω από την συμμετοχή μου στα κοινά. Είμαι ένας άνθρωπος που η λέξη αγώνας, είναι απόλυτα ταυτισμένη με τη φύση μου, με την ζωή μου ολόκληρη. Στηρίζομαι σε αυτούς τους απλούς ανθρώπους από τους οποίους προέρχομαι και εγώ η ίδια.

Α.Π. Γιατί αποφάσισες να ακολουθήσεις τον Χ. Μέτιο;

ΚΥΡΙΑΚΗ ΑΛΑΤΖΑ: Ήμουν από τους πρώτους που τον στήριξαν  μετά τον χαμό του αείμνηστου Γ. Παυλίδη και το έκανα για τους παρακάτω λόγους: α)Πρόκειται για έναν άνθρωπο ηθικό και  έντιμο  β)Έχει την απαιτούμενη Αυτοδιοικητική Εμπειρία την οποία θεωρώ απαραίτητη για κάποιον που επιδιώκει να καθίσει στην καρέκλα του Περιφερειάρχη! γ)Έχει  πανεπιστημιακή μόρφωση με μεταπτυχιακές σπουδές. Προσωπική μου άποψη είναι ότι ο κάθε υποψήφιος που φιλοδοξεί να γίνει Περιφερειάρχης, θα πρέπει να έχει μία στοιχειώδη μόρφωση. Η μόρφωση προστιθέμενη στα παραπάνω χαρακτηριστικά προσδίδει κύρος και έχει να κάνει με τον τρόπο που σε αντιμετωπίζει ο συνομιλητής σου. Μην ξεχνάμε ότι ο Περιφερειάρχης βρίσκεται στην θέση ενός μικρού Πρωθυπουργού. Συνομιλεί καθημερινά με πολίτες όχι μόνο  της Περιφερειας μας ή της χώρας μας, αλλά και με εκπροσώπους και πρέσβεις άλλων χωρών! δ) Ο Χρήστος Μέτιος είναι από τους ανθρώπους που μπορεί  κάποιος να συνεννοηθεί μαζί του. Δεν λέει σήμερα άλλα και αύριο πράττει άλλα. Για όλους τους παραπάνω λόγους αλλά και λόγω του ότι, αν θέλετε από διορατικότητα, είχα προβλέψει πως οι υπόλοιποι υποψήφιοι δεν θα έφταναν μέχρι τις εκλογές, επέλεξα να σταθώ στο πλευρό του κόσμουσημερινού Περιφερειάρχη.

Α.Π. Λόγου εργασιακού αντικειμένου, γνωρίζεις πολύ καλά τα θέματα υγείας στην Περιφέρεια και ειδικότερα στην Ξάνθη, πώς πιστεύεις ότι μπορεί η παράταξη σου και με την δική σου συνδρομή να βελτιώσει την εικόνα προς όφελος των πολιτών;

ΚΥΡΙΑΚΗ ΑΛΑΤΖΑ: Σε ότι με αφορά η  εργασιακή μου εμπειρία 16 ετών σε Κοινωνική Δομή είναι σίγουρα χρήσιμη και βοηθητική αλλά είναι απαραίτητη προϋπόθεση να υπάρχει αγαστή συνεργασία με το κεντρικό κράτος και την κεντρική διοίκηση για έχουμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.

Α.Π. Εκλέγεσαι στον Νομό Ξάνθης και με δεδομένο ότι λόγω δουλειάς και πολιτικής παρουσίας γνωρίζεις τα προβλήματα της Ξάνθης, ποιες πιστεύεις ότι πρέπει να είναι οι προτεραιότητες της νέας περιφερειακής Διοίκησης στην οποία θα συμμετέχεις;

ΚΥΡΙΑΚΗ ΑΛΑΤΖΑ: Δεν θα πρέπει να λησμονούμε ότι η Περιφέρεια και ειδικότερα ο Νομός Ξάνθης είναι μία κατ εξοχήν αγροτική περιοχή και απευθυνόμαστε κυρίως σε αγρότες και κτηνοτρόφους. Θεωρώ πολύ σημαντικό να τρέξουν οι αναδασμοί. Πιστεύω πως με την ολοκλήρωση των μελετών που ήδη εκπονούνται για τους αναδασμους στην Π.Ε Ξάνθης(Εράσμιο, Κουτσό, Σούνιο) θα  μπορούμε να μιλάμε πιο συγκεκριμένα. Επίσης θα πρέπει να γίνει σωστή διαχείριση των υδάτινων πόρων.

Α.Π. Πάμε στον άλλον οικονομικό πυλώνα της Περιφέρειας τον τουρισμό. Πιστεύεις ότι υπηρετείται σωστά ο Τουρισμός στην ΑΜΘ;

ΚΥΡΙΑΚΗ ΑΛΑΤΖΑ: Πιστεύω ότι ο θεματικός Αντιπεριφερειάρχης  Κ. Αντωνιάδης κάνει εξαιρετική δουλειά. Συμμετέχουμε σε όλες τις εκθέσεις  από όπου μπορούμε σαν Περιφέρεια να έχουμε μια προστιθέμενη αξία και όπου επίσηςμπορούμε να προβάλουμε το τουριστικό προϊόν μας το κάνουμε με μεγάλη επιτυχία. Ο καθένας κρίνεται από τα αποτέλεσματα και το  αποτέλεσμα του Κ. Αντωνιάδη είναι εξαιρετικό.

Α.Π. Με το θέμα των κουνουπιών στην Περιφέρεια αλλά ειδικότερα στον νομό Ξάνθης πως αντιμετωπίζεται;

ΚΥΡΙΑΚΗ  ΑΛΑΤΖΑ: Έχουν ξεκινήσει ήδη οι επίγειοι ψεκασμοί πήραμε και τις απαιτούμενες εγκρίσεις για τους αεροψεκασμούς. Όπως γνωρίζετε  οι αεροψεκασμοί επιτρέπονται για ένα εξάμηνο και σε αυτόν τον τομέα κινούμαστε με σύνεση για να μπορέσουμε να τους χρησιμοποιήσουμε σε περιόδους έξαρσης.  Θα πρέπει να προσθέσουμε στα συν αυτής της διοίκησης ότι έχουμε εγκρίνει ένα τριετές πρόγραμμα για την καταπολέμηση των κουνουπιών. Με αυτόν τον τρόπο δεν οι υπάρχουν καθυστερήσεις  στους διαγωνισμούς που παρατηρούνταν τα προηγούμενα χρόνια και από προηγούμενες διοικήσεις. Θα ήθελα με την ευκαιρία να ευχαριστήσω τις υπηρεσίες υγείας της Περιφέρειάς μας και προσωπικά τον Γενικό Διευθυντή Δημόσιας Υγείας τον κ. Λουκά Γεωργίου για την εκπόνηση και επεξεργασία (σε συνεργασία με τη διοίκηση) του συγκεκριμένου προγράμματος για το οποίο έχει ήδη πάρει τα εύσημα από τη διοίκηση του ΚΕΕΛΠΝΟ.

Xanthi Times.gr. Αυτή είναι σε αδρές γραμμές η δράση της Αντιπεριφερειάρχου Κυριακής Αλατζά. Ενός ανθρώπου που αγωνίζεται από τα παιδικά της χρόνια. Μιας επιστήμονος που αφιερώνει απλόχερα την επιστήμη της στους Ξανθιώτες και τους πολίτες της Περιφέρειας. Μιας πολιτικού που παλεύει έμπρακτα μέσα από τα διοικητικά μετερίζια με ευθύνη απέναντι στους Ξανθιώτες και τους πολίτες της Περιφέρειας.

Την εμπιστεύονται τόσα χρόνια οι συνάδελφοι της. Την εμπιστεύθηκε ο Περιφερειάρχης Χ. Μέτιος. Την εμπιστεύτηκαν με την ψήφο τους ήδη μια φορά οι Ξανθιώτες, εσείς;

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΠΑΥΛΙΚΙΑΝΟΣ