https://www.facebook.com/SyndiasmosNeaXanthi/videos/407996563329506/

 

Σταχυολογήσαμε  σημεία του προγράμματος του υποψηφίου δημάρχου Ξάνθης Πασχάλη Λύρατζη σε μία προσπάθεια να γίνει κατανοητό από τους Ξανθιώτες ότι αυτή την φορά τους δίνεται η ευκαιρία να στηρίξουν με την ψήφο τους μία δημοτική παράταξη που θέλει και μπορεί να κάνει πράγματα για τον δήμο.

Σύμφωνα με τον ίδιο οι δράσεις τις παράταξης του με την ανάληψη της διοίκησες του δήμου θα έχουν σε πρώτο χρόνο να κάνουν με την καθημερινότητα του Ξανθιώτη και την επίλυση προβλημάτων που συναντά κάθε μέρα ο μέσος Ξανθιώτης.

Κοινωνική πολιτική
Η Νέα Ξάνθη θα στηρίξει την ποιότητα ζωής των πολιτών, εφαρμόζοντας καινοτομίες που θα αλλάξουν την καθημερινότητά όλων μας.
Δεσμευόμαστε:
– Μειώνουμε τα δημοτικά τέλη εφαρμόζοντας αντικειμενικά κοινωνικά κριτήρια (άτομα με αναπηρία, μονογονεϊκές οικογένειες, τρίτεκνες οικογένειες, πολύτεκνες οικογένειες, οικογένειες με χαμηλό εισόδημα, μακροχρόνια άνεργοι, χαμηλοσυνταξιούχοι, άποροι, ανασφάλιστοι, κλπ).
– Μειώνουμε τα τιμολόγια της ΔΕΥΑΞ
– Καταγραφή των ανέργων, αλλά και των αναγκών των επιχειρήσεων του Δήμου μας.
– Σχεδιασμός στρατηγικής για την απασχόληση και για την καταπολέμηση της ανεργίας και ειδικότερα της νεανικής ανεργίας και της ανεργίας των ευπαθών κοινωνικών ομάδων.
– Ίδρυση Κέντρου Αλληλεγγύης για την ουσιαστική ενίσχυση και στήριξη φτωχών, αστέγων, απόρων, μονογονεϊκών και φτωχών πολυτέκνων οικογενειών.
– Προώθηση και ενίσχυση του εθελοντισμού στις γειτονιές με σχέδιο επιβράβευσης των συμπολιτών μας που προσφέρουν.
– Τεχνικές και αισθητικές παρεμβάσεις σε όλες τις υποβαθμισμένες περιοχές (Κιμμέρια, Δροσερό, Σταυρούπολη κλπ.)
– Ιδρύουμε Κοινωνικό παντοπωλείο και ενισχύουμε το κίνημα χωρίς μεσάζοντες.
– Ιδρύουμε δύο νέους παιδικούς σταθμούς.
– Ενισχύουμε τη διανομή συσσιτίων.
– Καθαρισμός και σφράγιση όλων των εγκαταλελειμμένων κτισμάτων- οικοπέδων, ώστε να σταματήσουν να είναι εστίες μόλυνσης και στέκια περιθωριακών.
– Σε συνεργασία με τον Εμπορικό Σύλλογο καθιερώνουμε κάρτα κοινωνικής βοήθειας για χαμηλού εισοδήματος συμπολίτες μας, οι οποίοι θα μπορούν να κάνουν τις αγορές τους με έκπτωση από καταστήματα του Δήμου μας.
– Έκδοση οικογενειακού εισιτηρίου σε συνεργασία με το ΚΤΕΛ.
– Εντατική εκστρατεία για κοινωνικά ζητήματα (αλκοολισμό, AIDS, ρατσισμό, ανεργία, παραβατικότητα κλπ.).
– Σεμινάρια παροχής πρώτων βοηθειών σε συνεργασία με εθελοντές.
– Πρόγραμμα επαγγελματικής ένταξης ΡΟΜΑ.
– Εφαρμογή προγράμματος εθελοντών δοτών αιμοπεταλίων. Ενίσχυση του θεσμού της αιμοδοσίας.
– Επανασχεδιασμός του αστικού λαχανόκηπου, δημιουργία ενός ακόμη νέου χώρου.
– Συμμετοχή σε συνεργασία με το Επιμελητήριο σε Ευρωπαϊκά και Εθνικά προγράμματα, σύνταξη αναπτυξιακών μελετών για τις επιχειρήσεις.
– Στήριξη της τοπικής αγοράς με καμπάνιες για προσέλευση αγοραστικού κοινού από τους διπλανούς νομούς.
– Δομή φιλοξενίας απόρων αστέγων δημοτών μας μέσω των Κ.Α.Π.Η.
– Μειώνουμε την τιμή σε όλες τις δραστηριότητες του ΚΑΠΗ διασφαλίζοντας την προσέλευση κάθε ενδιαφερόμενου.

Ο υποψήφιος δήμαρχος Ξάνθης Πασχάλης Λύρατζης θεωρεί σημαντικό ο δήμαρχος της πόλης να ακούει τους δημότες του και δεσμεύετε ότι η πόρτα του δημάρχου θα είναι ανοιχτή σε όλους. Αναφέρει χαρακτηριστικά.

Ο Πασχάλης ακούει
Όσοι με ξέρουν προσωπικά γνωρίζουν ότι είμαι άνθρωπος του διαλόγου και της ανταλλαγής απόψεων. Το κυριότερο είναι ότι ΑΚΟΥΩ.
Η συνεχής επαφή με τους δημότες της Ξάνθης όλα αυτά τα χρόνια που υπηρέτησα την τοπική αυτοδιοίκηση (στην Νομαρχία και στον Δήμο Ξάνθης) ήταν για μένα το Α και το Ω. Ας κάνουμε και την διαδικτυακή μας αρχή από εδώ.
Στείλτε μου τις προτάσεις σας ή γράψτε δημόσια τις απόψεις σας για ότι σας απασχολεί και ότι θέλετε να αλλάξουμε. Ας ξεκινήσουμε ένα «υπεύθυνο» διάλογο για μια Νέα Ξάνθη που όλοι ονειρευόμαστε και που αξίζει σε μας και τα παιδιά μας.

Ο ίδιος αναφέρει για τον εαυτό του

Είμαι ο Πασχάλης Λύρατζης Πτυχιούχος Ηλεκτρολόγος Μηχανικός, Πρόεδρος του Κέντρου Πολιτισμού του Δήμου Ξάνθης και μαζί με μια ομάδα νέων ανθρώπων πήραμε την πρωτοβουλία να αλλάξουμε την πόλη μας.
Έλα μαζί μας για να φτιάξουμε την Νέα Ξάνθη. Έλα μαζί μας για να κάνουμε όσα δεν έγιναν μέχρι σήμερα.
Αναφέρει για την παράταξη του

Η «Νέα Ξάνθη» είναι το πλέον πολυσυλλεκτικό ψηφοδέλτιο που το 75% των υποψηφίων λαμβάνει για πρώτη φορά μέρος στις εκλογές της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.
Πρόκειται για συμπολίτες μας που και ιδέες έχουν και όρεξη να βοηθήσουν τον τόπο. Φτιάχνουμε ένα ψηφοδέλτιο δουλειάς με δημότες που ζουν τα προβλήματα σε όλους τους οικισμούς και αγωνιούμε όλοι μας για την πόλη όπου μεγαλώνουν τα παιδιά μας.
Έχουμε φτιάξει μια δυνατή ομάδα και όχι μόνο σχεδιάσαμε την «Νέα Ξάνθη» αλλά με την δική σας βοήθεια θα την πραγματοποιήσουμε κιόλας.

… Για την χρήση ποδηλάτου στην πόλη. Αναφέρει χαρακτηριστικά: Ξάνθη ώρα για «ποδήλατο»: Για να αλλάξει η πόλη μας πρέπει πρώτα από όλα να αλλάξουμε εμείς οι ίδιοι. Η Νέα Ξάνθη η πόλη που θέλουμε να φτιάξουμε περιλαμβάνει την εκτεταμένη χρήση του ποδηλάτου και την αλλαγή της νοοτροπίας στις μετακινήσεις μας.
Σχεδιάζουμε ποδηλατοδρόμους, τόσο περιφερειακά όσο και στους κεντρικούς οδικούς άξονες της Ξάνθης. Στόχος η αποσυμφόρηση του κέντρου και η ποιότητα στις μετακινήσεις.

Για την παγκόσμια ημέρα της δασοπονίας δίνει το δικό του στίγμα: 21 Μαρτίου μέρα παγκόσμιας δασοπονίας. Η 21η Μαρτίου είναι η έναρξη της εαρινής ισημερίας και η πρώτη ημέρα της άνοιξης. Η ημέρα αυτή ανακηρύχθηκε ως Παγκόσμια Ημέρα Δασοπονίας για να φέρει τον άνθρωπο πιο κοντά στο δάσος.
Η «Νέα Ξάνθη» η Ξάνθη που σχεδιάζουμε δεν θα γιορτάζει την μέρα αυτή μια φορά μόνο τον χρόνο. Εντάσσουμε στο πρόγραμμά μας την πλήρη αξιοποίηση του περιαστικού άλσους της Ξάνθης με πολύπλευρη αναβάθμισή του ως «χώρο να ζεις» με παράλληλη προώθηση της περιπατητικής διασύνδεσης των δύο στενών του Κόσυνθου με την δημιουργία σύγχρονων υποδομών σε όλα τα μονοπάτια με χώρους ανάπαυσης, σήμανση και χώρους θέας.
Δημιουργούμε τον πρώτο «μεγάλο περίπατο της Ξάνθης» και τον ενώνουμε με το «μονοπάτι της ζωής». Γιορτάζουμε το Δάσος μας κάθε μέρα!

… ΓΙΑ ΤΑ ΑΔΕΣΠΟΤΑ

Μια από τις βασικές ερωτήσεις που έκανα σε όσους συζητούσαμε την συμμετοχή τους στον συνδυασμό μου ήταν αν είναι φιλόζωοι.
Και συμφωνήσαμε όλοι μαζί όσοι συμμετέχουμε στο συνδυασμό “Νέα Ξάνθη” ότι θα δώσουμε τον καλύτερό μας εαυτό για να έχουμε μία πόλη με όσο το δυνατό λιγότερα αδέσποτα, τηρώντας πάντα τους Νόμους της Πολιτείας για την προστασία των αδέσποτων ζώων.
Στόχοι μας:
– Άμεση και στενή συνεργασία με νόμιμα φιλοζωικά σωματεία του Δήμου μας.
– Άμεση ενίσχυση με νέο προσωπικό και μέσα του τμήματος διαχείρισης και φροντίδας αδέσποτων ζώων
– Περισυλλέγουμε όλα τα αδέσποτα ζώα, τα φροντίζουμε- στειρώνουμε- σημαίνουμε με τσιπ και τα προωθούμε για υιοθεσία θεσπίζοντας παράλληλα κίνητρα να μπορεί να είναι η επιδότηση τροφής ή έκπτωση στα δημοτικά τέλη, απαλλαγή τελών υδροδότησης (ΔΕΥΑΞ) κλπ ανάλογα με την περίπτωση.
– Το κυνοκομείο λειτουργεί μόνο για προσωρινή παραμονή του ζώου και μόνο κατά τη διάρκεια της θεραπείας του.
– Προχωράμε στην δωρεάν στείρωση των ιδιόκτητων ζώων, για όλους τους ιδιοκτήτες που ανήκουν σε ευπαθείς οικονομικά ομάδες, σε συνεργασία με εθελοντές Έλληνες και άλλους ευρωπαίους κτηνίατρους.
– Μέχρι τον περιορισμό των αδέσποτων, εγκαθιστούμε σε διάφορα σημεία και γειτονιές (σε συνεργασία με εθελοντές και τους κατοίκους) ταΐστρες και καθαρό νερό.
– Προωθούμε δράσεις ευαισθητοποίησης και ενημέρωσης των πολιτών για τα προγράμματα υιοθεσίας και ζωοφιλίας ειδικά στις νεότερες ηλικίες.
– Δημιουργούμε θεματικά πάρκα μόνο για κατοικίδια πλησίον του Κόσυνθου. (Πάρκο ζώων, στο οποίο θα μπορούν οι ιδιοκτήτες να αφήνουν ελεύθερα τα σκυλιά τους).
– Εγκαθιστούμε Pet Parking έξω από κάθε Δημοτικό Κτίριο, ΚΕΠ κλπ για να μπορούν οι πολίτες να αφήνουν τον σκύλος τους κατά την ώρα της εξυπηρέτησής τους.
– Προχωρούμε στην ολοκλήρωση της πενταμελούς επιτροπής για την προστασία των ζώων με τον ορισμό εκπαιδευτή ζώων και της παρέχουμε δικαιοδοσίες και πόρους.
Για την «Νέα Ξάνθη» και για μένα προσωπικά η προστασία των αδέσποτων ζώων είναι ζήτημα πρώτης προτεραιότητας.

ΕΥΚΟΛΗ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗ ΜΗΤΕΡΩΝ ΚΑΙ ΠΑΙΔΙΩΝ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Νοιαζόμαστε για τις μαμάδες και τα παιδιά και θέλουμε να κάνουμε ευκολότερη την ζωή τους και την κίνησή τους μέσα στην πόλη.
Στόχος μας:
– Πλήρης ανάπλαση όλων των πεζοδρομίων ξεκινώντας από το κέντρο και φτάνοντας ακτινικά προς τις γειτονιές.
– Ανακατασκευή και επεκτάσεις πεζοδρόμων, δημιουργία ειδικών κεκλιμένων διαβάσεων και νησίδων.
– Αυστηρή αστυνόμευση στην παράνομη στάθμευση στις ράμπες.
– Αλλαγή της κυκλοφοριακής λογικής έξω από τα σχολεία νηπιαγωγεία και παιδικούς σταθμούς της Ξάνθης, με τοποθέτηση μεταλλικών κιγκλιδωμάτων, προειδοποιητικούς φωτεινούς σηματοδότες, τοποθέτηση ορθοστατών πεζοδρομίου, νέες κατακόρυφες και οριζόντιες σημάνσεις και ηλεκτρικές πινακίδες Stop.
– Ειδική σήμανση χώρων στάθμευσης για μαμάδες με καρότσι.
– Ειδική μέριμνα σε όλα τα Δημοτικά κτίρια ΚΕΠ κλπ για «χώρους στάθμευσης» των καροτσιών κατά την εξυπηρέτηση των συμπολιτών μας.
– Καμπάνιες ενημέρωσης για σεβασμό σε μια μαμά με καρότσι από τους οδηγούς αυτοκινήτων, είτε ποδηλάτες, είτε ακόμα και πεζούς.

ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ

Στην Νέα Ξάνθη που σχεδιάζουμε, αλλάζουμε τον τρόπο που διαχειριζόμαστε όλοι τα σκουπίδια μας. Στόχος μας το 2023 να καταλήγει σε ταφή μόνο το 35% των αστικών αποβλήτων.
Εγκαθιστούμε:
1. Καφέ Κάδους για Χαρτί/Χαρτόνι κλπ
2. Μπλε Κάδους για Πλαστικές και Μεταλλικές Συσκευασίες (PMD)
3. Πράσινους Κάδους για Γυαλί
4. Μοβ Κάδους για Ρούχα, παπούτσια, τσάντες, κουρτίνες, λευκά είδη και ζώνες
5. Κάδους μπαταριών και ειδικούς κάδους για μπάζα ανά γειτονιά.
Δράσεις:
– Προχωράμε στον άμεσο επανασχεδιασμό της υπηρεσίας καθαριότητας ώστε να εξοικονομηθούν πόροι και να υπάρξει ορθολογικότερη κατανομή προσωπικού.
– Αναδιαρθρώνουμε την υπηρεσία καθαριότητας ώστε να καταστεί δυνατή η βελτίωση του επιπέδου της σε όλο το γεωγραφικό εύρος του Δήμου μας.
– Επενδύουμε στις νέες τεχνολογίες ώστε η ποιότητα της καθαριότητας να βελτιωθεί και το κόστος της να μειωθεί.
– Προωθούμε την ανακύκλωση και την κομποστοποίηση.
– Προχωρούμε στην ανακύκλωση στην πηγή.
– Εγκατάσταση έξυπνων κάδων με ασύρματη μετάδοση της πληρότητάς τους μέσω του Δημοτικού δικτύου wifi. Με βάση τα μηνύματα από τους κάδους θα τροποποιούνται αναλόγως τα δρομολόγια των απορριμματοφόρων και κατά προτεραιότητα θα αδειάζονται οι γεμάτοι κάδοι.
– Ηλεκτρονική διαχείριση στόλου απορριμματοφόρων. Δημοσίευση πλήρους προγράμματος αποκομιδής σε κάθε γειτονιά για να ξέρουν όλοι πότε θα γίνει το επόμενο δρομολόγιο.
– Πλύσιμο κάδων σε τακτικά διαστήματα
– Στοχεύουμε στην επεξεργασία των υγρών αποβλήτων για τις ανάγκες κοινοχρήστων χώρων δρόμοι πάρκα δέντρα.
– Αντικατάσταση ρυπογόνων οχημάτων με νέα απορριμματοφόρα.
– Ανακύκλωση φυτικών υλικών που προέρχονται από κλάδεμα, λαϊκές αγορές, κουζίνες, νοικοκυριών, εστιατόρια ταβέρνες.
– Εκτεταμένη χρήση μικρών κάδων σε όλα τα πεζοδρόμια, πάρκα και παιδικές χαρές
– Ειδική περισυλλογή ιατρικών αποβλήτων σε συνεργασία με τον οδοντιατρικό και τον Ιατρικό σύλλογο Ξάνθης
Τέλος έχουμε προγραμματίσει δράσεις για την ευαισθητοποίηση του κοινού και τη δημοσιότητα του προγράμματος ανακύκλωσης (σεμινάρια στα σχολεία, Περιβαλλοντική εκπαίδευση, διαφήμιση, δημιουργία ιστοσελίδας κλπ.)
Θέλουμε μια καθαρή πόλη και μπορούμε να την φτιάξουμε.

ΠΡΩΤΑ ΝΑ ΚΑΘΑΡΙΣΕΙ Η ΠΟΛΗ

Βασική προτεραιότητα για να ξεκινήσει να αλλάζει η Ξάνθη είναι η αντιμετώπιση των προβλημάτων της καθημερινότητας. Πρώτο μέλημα μου την επόμενη μέρα των εκλογών θα είναι να καθαριστεί η Ξάνθη οι γειτονιές και τα πάρκα από τα σκουπίδια. Άμεσα αλλάζουμε τα δρομολόγια και εκσυγχρονίζουμε τον τρόπο που επικοινωνούν οι δημότες με την υπηρεσία καθαριότητας.

Δέσμευση: Ανοίγουμε ΟΛΕΣ τις παιδικές χαρές του Δήμου μας, την επόμενη μέρα των εκλογών. Μητέρες και παιδιά είναι ΠΡΩΤΗ προτεραιότητα για τον συνδυασμό «Νέα Ξάνθη»

Αθλητισμός


Την αγάπη μου για τον αθλητισμό την γνωρίζετε όλοι σας. Και πραγματικά στον τομέα αυτό τα τελευταία χρόνια υστερούσαμε ως Δήμος. Οι υποδομές μας δεν συντηρήθηκαν όπως έπρεπε, δεν δόθηκαν κίνητρα στου συλλογικούς φορείς ούτε στους ιδιώτες, ώστε να κάνουμε βήματα μπροστά.
Στόχοι μας :
– Καθιέρωση αγώνων και τουρνουά με σκοπό την ανάδειξη της πόλης ως αθλητικού προορισμού της περιοχής.
– Προσπάθεια καθιέρωσης 3ήμερου τουρνουά μπάσκετ με ομάδες Α κατηγορίας από τα Βαλκάνια. Είναι πολύ σημαντικό ως αθλητικό γεγονός για την προσέλκυση κόσμου και επισκεπτών.
– Ποδηλατικοί αγώνες ανωμάλου δρόμου. Αξιοποιώντας τα μοναδικά μονοπάτια που έχουν στην ορεινή μας περιοχή μπορεί να δημιουργηθεί μια πολύ σημαντική διοργάνωση σε συνδυασμό με τον αθλητικό τουρισμό.
– Ανάπτυξη τουριστικού αθλητισμού στην Σταυρούπολη με πεδία καταρρίχησης και αγώνες βουνού.
– Κολυμβητήριο: Δέσμευσή μας η επίσπευση των εργασιών για την άμεση επαναλειτουργία του κολυμβητηρίου, με προσωπική δέσμευσή μου ότι δεν θα χαθεί άλλος πολύτιμος χρόνος. Ανάδειξη και στήριξη των κολυμβητικών συλλόγων με στόχο τη δημιουργία προγραμμάτων για όλες τις ηλικίες, αλλά και τις ευπαθείς ομάδες.
– Γήπεδο Ασπίδας: Άμεση αποκατάσταση του ταρτάν και των οργάνων, νέοι πυλώνες φωτισμού, άνοιγμά του για το κοινό 365 μέρες το χρόνο.
– Άμεση αποκατάσταση όλων των υποδομών των γηπέδων του δήμου μας.
– Διοργάνωση αγώνων για Φιλανθρωπικούς σκοπούς.
– Διοργάνωση ενδοδημοτικών σχολικών πρωταθλημάτων.
– Βραβεύσεις διακριθέντων αθλητών, αλλά και βετεράνων πρωταθλητών.
– Νέα προγράμματα μαζικού αθλητισμού.
– Εξειδικευμένα προγράμματα άθλησης, που απευθύνονται σε κατηγορίες πολιτών με αναπηρία.
ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΤΩΝ ΤΣΙΓΓΑΝΩΝ

Η 8η Απριλίου αποτελεί μέρα γιορτής για τους τσιγγάνους όλου του κόσμου, εις ανάμνηση του Πρώτου Παγκόσμιου Συνεδρίου τους, που έγινε στο Λονδίνο στις 8 Απριλίου του 1971 και έθεσε τις βάσεις για τη διεκδίκηση των δικαιωμάτων τους από τη διεθνή κοινότητα. Οι Τσιγγάνοι (Ρομά, όπως αυτοαποκαλούνται) είναι ένα έθνος 15.000.000 ψυχών, χωρίς κρατική υπόσταση, με βαρύ φόρο αίματος στα ναζιστικά στρατόπεδα συγκέντρωσης και ρατσιστική αντιμετώπιση στα μέρη όπου ζουν.
Η «Νέα Ξάνθη», η Ξάνθη που σχεδιάζουμε, σέβεται τους κατοίκους του Δροσερού και τις ανάγκες τους. Δίνει το δικαίωμα στην εργασία, ώστε να ενταχθούν στην κοινωνία της Ξάνθης, σεβόμενοι και αυτοί με τη σειρά τους, τους συμπολίτες τους. Όχι στην ανομία, ναι στην ισονομία! Όλοι μαζί για μια ΝΕΑ ΞΑΝΘΗ!!!

Αυτοί είναι μερικοί από τους στόχους του υποψηφίου δημάρχου Πασχάλη Λύρατζη που είναι ενσωματωμένοι στο πρόγραμμα της παράταξης.

Ανθρωποκεντρική αντίληψη – άτομα με αναπηρία

Δημιουργούμε ασφαλές, φιλικό και προσβάσιμο περιβάλλον που θα ανταποκρίνεται στις ανάγκες των ατόμων με αναπηρία.
Εξασφαλίζουμε ράμπες ΑΜΕΑ σε όλα τα δημόσια κτίρια και σε όλα τα πεζοδρόμια- πάρκα, ακόμα και στις γειτονιές.
Ηχητικά συστήματα σε όλες τις διαβάσεις πεζών.
Συγκροτούμε επιτροπή εθελοντών με σκοπό την κατά περίπτωση εξέταση αιτημάτων και παροχή κάθε είδους βοήθειας σε άτομα με αναπηρία.
Προχωράμε στην έκδοση ονομαστικής κάρτας ατόμων με αναπηρία με την οποία διατίθεται μεταξύ άλλων και η δωρεάν είσοδος δύο ατόμων (άτομο με αναπηρία και συνοδου) σε όλες τις καλλιτεχνικές και πολιτιστικές εκδηλώσεις του Δήμου.
Στο πλαίσιο αναδιαμόρφωσης των παιδικών χαρών, θα προβούμε και στη δημιουργία ορισμένων παιδικών χαρών ως φιλικών για παιδιά με ειδικές ανάγκες.
Διοργανώνουμε δύο εκδηλώσεις το χρόνο, (Χριστούγεννα – Πάσχα) με προσφορά συμβολικών δώρων.
Δημιουργούμε κατάλληλες δημόσιες τουαλέτες σε τουλάχιστον 3 σημεία (παλιά πόλη, κεντρική πλατεία, Παζάρι) στις οποίες θα εισέρχονται μόνο άτομα με αναπηρία με τη χρήση ειδικής κάρτας.

Τα στελέχη της μετά και την επίσημη ανακοίνωση της παράταξης θα γυρίσουν πόρτα πόρτα την Ξάνθη για να ενημερώσουν τους συνδημότες μας γιατί θα πρέπει να στηρίξουν μία παράταξη που θέλει και μπορεί να δημιουργήσει την ΝΕΑ ΞΑΝΘΗ με την υπογραφή του υποψηφίου δημάρχου Ξάνθης Πασχάλη Λύρατζη.