Θ. Λουκμακιάς: «Εγώ είμαι εκεί για να σε υπηρετώ και δεν έχεις καμία υποχρέωση»

 

Αφορμή για αυτό το άρθρο δόθηκε η κατά την διάρκεια της συνάντησης μας με τον πρώην αντιδήμαρχο της διοίκησης του Θ. Μίχογλου Θανάση Λουκμακιά και εκ νέου υποψήφιο Δημοτικό Σύμβουλο με την παράταξη του Άγγελου Κηλικιώτη. Η συνομιλία του με κάποιον συντοπίτη του μας  έβαλε σε σκέψεις.

Xanthi Times.gr: Συναντηθήκαμε τυχαία με τον Θανάση Λουκμακιά στην Κεντρική Πλατεία της Ξάνθης και κατά την διάρκεια της συνομιλίας μας, μας πλησίασε κοντοχωριανός του ο οποίος διατηρεί μία μικρή κτηνοτροφική μονάδα στα περίχωρα του Ευλάλου. Ο κτηνοτρόφος, αφού επί σειρά ετών, ζητούσε από την δημοτική αρχή  ένα γκρέιντερ να του ανοίξει το δρόμο για να πηγαίνει στην στάνη του, αυτό δεν έγινε και πριν από ένα χρόνο που αντιδήμαρχος ήταν ο Θ.  Λουκμακιάς τον βρήκε στο δρόμο και του εξήγησε το πρόβλημά του.

Ο Θανάσης Λουκμακιάς ως αντιδήμαρχος βρήκε τρόπο και ένα κομμάτι του δρόμου περίπου 100 μέτρων που λίμναζε το νερό και οι λάσπες  εμπόδιζαν τον κτηνοτρόφο να πάει στην δουλειά του αποκαταστάθηκε.

Από τότε πέρασε περίπου ένας χρόνος – αυτό καταλάβαμε από την μεταξύ τους συζήτηση – ο συντοπίτης του τον ευχαρίστησε για την εξυπηρέτηση που του έκανε ο τότε αντιδήμαρχος.

Ο Θανάσης Λουκμακιάς είπε στον συνομιλητή του. «Άκουσε μπάρμπα … Χ… κάνεις λάθος δεν έκανα καμία απολύτως εξυπηρέτηση. Με ψηφίσατε για αυτόν τον λόγο. Με ψηφήσατε για να σας υπηρετώ και όχι για να σας εξυπηρετώ».

Ειπώθηκαν μερικά ακόμη και ο συντοπίτης του απομακρύνθηκε και ρωτήσαμε τον Θανάση Λουκμακιά αν αυτό που είπε το εννοεί.

-Σαφέστατα και το εννοώ. Σαφέστατα και αυτή είναι η δουλειά του Αντιδημάρχου. Σαφέστατα θα λύσει στο πλαίσιο των δυνατοτήτων του αυτά τα προβλήματα. Προφανώς δεν γνωρίζεις τι σημαίνει να μην μπορείς να πάς στην στάνη σου, στο μεροκάματο σου, στο ψωμί της οικογένειας σου γιατί υπάρχει ένα σημείο στην διαδρομή που δεν είναι βατός ο δρόμος. Εγώ είμαι κτηνοτρόφος και γνωρίζω πολύ καλά τι σημαίνει αυτό, τι σημαίνει να μην έχεις νερό να ποτίσεις τα ζωντανά σου ή κοινόχρηστο χώρο για να ταΐσεις το κοπάδι σου. Το κεφάλαιο σου.

-Να υποθέσουμε, ρωτήσαμε τον υποψήφιο Δημοτικό σύμβουλο με τον Άγγελο Κηλικιώτη, ότι αυτές θα είναι η προτεραιότητες της δημοτικής αρχής;

Θ. ΛΟΥΚΜΑΚΙΑΣ: Ακριβώς,  μπαίνει στο πρόγραμμα της παράταξης. Ναι θα στηρίξουμε τον πρωτογενή παραγωγό. Δεν γίνεται να μην υπάρχουν δρόμοι να πηγαίνει ο αγρότης στο χωράφι ή την στάνη του. Δεν μπορεί ο ψαράς να μην έχει κάπου να δέσει την βάρκα του με ασφάλεια και τρέχει στα λιμάνια του Πόρτο Λάγους και όπου βρει. Δεν γίνεται να μην στηρίζονται έργα για να υπάρχει καθαρό νερό και όχι υφάλμυρο για να ποτιστούν τα χωράφια και τα ζωντανά. Δεν γίνεται να υπάρχουν σκιές σε οικόπεδα του δήμου όπου δραστηριοποιούνται οι κτηνοτρόφοι και οι αγρότες. Αυτά πρέπει να ξεκαθαριστούν μια και έξω. Τέλος δεν γίνεται να μην τελειώνουμε με τους αναδασμούς να έχει μαζεμένα τα χωράφια του, την περιουσία του ο γεωργός σε ένα σημείο στον 21ο αιώνα.

Xanthi Times.gr: Απομακρυνθήκαμε από τον υποψήφιο δημοτικό σύμβουλο Θανάση Λουκμακιά κρατώντας την φράση του. «Εγώ, είμαι εκεί για να σας υπηρετώ και όχι για να σας εξυπηρετώ».

Πλούσια σε λέξεις η Ελληνική γλώσσα και στα σημεία των καιρών χάνουν τις έννοιες τους. Όμως κάποιοι – ευτυχώς ακόμα-  χρησιμοποιούν τις λέξεις με την πραγματική τους έννοια και μάλλον την λέξη «υπηρετώ» θα πρέπει πρώτα να την κατανοήσουν οι πολιτικοί που διεκδικούν την ψήφο μας.