Σύλληψη 2 ατόμων για παράβαση του νόμου περί όπλων

 Κατασχέθηκε 1 πιστόλι αερίου

 Συνελήφθησαν χθες (3-5-2019) το βράδυ, στην Αλεξανδρούπολη, από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αλεξανδρούπολης,  δύο (2) ημεδαποί, ηλικίας 34 και 22 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για παράβαση του νόμου περί όπλων.

Αναλυτικότερα, σε έλεγχο που πραγματοποίησαν οι αστυνομικοί στο εσωτερικό του Ι.Χ.Ε αυτοκινήτου που επέβαιναν οι δύο δράστες, εντόπισαν ένα (1) πιστόλι αερίου.

Σημειώνεται ότι η σχετική δικογραφία περιλαμβάνει επίσης παράβαση του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας για τον 34χρονο οδηγό του οχήματος, καθόσον στερούνταν άδειας ικανότητας οδήγησης.

Κατασχέθηκαν ένα πιστόλι αερίου και ένα Ι.Χ.Ε αυτοκίνητο.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αλεξανδρούπολης, ενώ την προανάκριση ενήργησε η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Αλεξανδρούπολης.

Συνελήφθη 46χρονης για παράβαση της νομοθεσίας περί εθνικού τελωνειακού κώδικα

 Κατασχέθηκαν 1.350 γραμμάρια λαθραίου καπνού και 46 πακέτα λαθραίων τσιγάρων

Συνελήφθη προχθές (3-5-2019) το πρωί, στην Αλεξανδρούπολη, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αλεξανδρούπολης, 46χρονη ημεδαπή, σε βάρος της οποίας σχηματίσθηκε δικογραφία για παράβαση της νομοθεσίας περί εθνικού τελωνειακού κώδικα.

Ειδικότερα, οι αστυνομικοί συνέλαβαν την 46χρονη, διότι σε έρευνα που πραγματοποίησαν στην οικία της, εντόπισαν 54 συσκευασίες με καπνό, συνολικού βάρους 1.350 γραμμαρίων και 46 πακέτα τσιγάρων, για τα οποία δεν έχουν καταβληθεί στο δημόσιο οι ανάλογοι φόροι και δασμοί.

Κατασχέθηκαν  τα παραπάνω πακέτα λαθραίων τσιγάρων και οι συσκευασίες καπνού.

Η δικογραφία που σχηματίσθηκε θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αλεξανδρούπολης, ενώ την προανάκριση ενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Αλεξανδρούπολης.

Συνελήφθησαν 2 άτομα κατηγορούμενοι για παραβάσεις του νόμου περί ναρκωτικών

 Κατασχέθηκαν 193 γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης

 Συνελήφθησαν χθες (3-5-2019), στους νομούς Καβάλας και Έβρου, από αστυνομικούς των Διευθύνσεων Αστυνομίας Καβάλας και Ορεστιάδας, δύο (2) ημεδαποί, ηλικίας 43 και 19 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκαν ξεχωριστές δικογραφίες για παράβαση του νόμου περί ναρκωτικών.

Αναλυτικότερα, στην πρώτη περίπτωση, χθες το πρωί στον Κρατικό Αερολιμένα Καβάλας, αστυνομικοί του Αστυνομικού Τμήματος Αερολιμένα Καβάλας, συνέλαβαν τον 43χρονο, διότι σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε στις αποσκευές του, κατά την άφιξη του με πτήση από τις Βρυξέλλες, βρέθηκαν δύο (2) νάιλον συσκευασίες με ακατέργαστη κάνναβη συνολικού βάρους 63 γραμμαρίων.

Στη δεύτερη περίπτωση, χθες το βράδυ στον Έβρο, αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ορεστιάδας, συνέλαβαν τον 19χρονο, διότι εντόπισαν στην κατοχή και την οικία του ποσότητες ακατέργαστης κάνναβης.

Συγκεκριμένα, οι αστυνομικοί εντόπισαν τον δράστη να κινείται με Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο και να απορρίπτει στο έδαφος προ επικείμενου ελέγχου, μία (1) συσκευασία με μικροποσότητα ακατέργαστης κάνναβης, ενώ σε έρευνα που ακολούθησε στην οικία του βρέθηκαν άλλες πέντε (5) συσκευασίες με ακατέργαστη κάνναβη συνολικού βάρους 127,9 γραμμαρίων.

Κατασχέθηκαν συνολικά 193 γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης.

Οι δικογραφίες που σχηματίσθηκαν θα υποβληθούν στους αρμόδιους Εισαγγελείς, ενώ την προανάκριση ενήργησαν το Τμήμα Ασφάλειας Καβάλας η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ορεστιάδας.

Συνελήφθησαν 3 μέλη σπείρας που δραστηριοποιούνταν στην εισαγωγή ναρκωτικών από την Αλβανία και την περαιτέρω διακίνηση τους στην Ελληνική Επικράτεια

 Κατασχέθηκαν πάνω από 7 κιλά ακατέργαστης κάνναβης

 Συνελήφθησαν, χθες (3-5-2019) στους νομούς Θεσσαλονίκης και Κοζάνης,  έπειτα από συντονισμένες ενέργειες των αστυνομικών της Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών του Τμήματος Ασφάλειας Καβάλας τρία (3) μέλη σπείρας, που δραστηριοποιούνταν στην εισαγωγή ναρκωτικών από την Αλβανία και την περαιτέρω διακίνηση τους στην Ελληνική Επικράτεια.

Πρόκειται για έναν 40χρονο αλλοδαπό και δύο ημεδαπούς, ηλικίας 46 και 51 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για το αδίκημα της εγκληματικής οργάνωσης και για παράβαση του νόμου περί εξαρτησιογόνων ουσιών.

Ειδικότερα, προηγήθηκαν εμπεριστατωμένες αστυνομικές έρευνες από τις οποίες προέκυψε ότι οι τρεις δράστες αποτελούσαν μέλη σπείρας που δραστηριοποιούνταν στην εισαγωγή ποσοτήτων ακατέργαστης κάνναβης από την Αλβανία και την περαιτέρω διακίνηση τους στην Ελληνική Επικράτεια.

Επιπλέον, διακριβώθηκε ότι ο 40χρονος εισήγαγε τα ναρκωτικά και τα μετέφερε στη Θεσσαλονίκη, όπου τα παρέδιδε στους άλλους δύο δράστες, οι οποίοι με τη σειρά τους αναλάμβαναν την αποθήκευση τους στην επιχείρηση του 46χρονου και την περαιτέρω διακίνηση τους.

Ακολούθησε καλά οργανωμένη επιχείρηση, η οποία σχεδιάστηκε από τους αστυνομικούς της Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών του Τμήματος Ασφάλειας Καβάλας και συνέδραμαν αστυνομικοί της Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών του Τμήματος Ασφάλειας Κοζάνης.

Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης, στην Εγνατία Οδό Κοζάνης – Θεσσαλονίκης, εντοπίσθηκε ο 40χρονος να μεταφέρει με Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο ποσότητα ακατέργαστης κάνναβης, την οποία είχε εισάγει από την Αλβανία, προκειμένου να την παραδώσει στους άλλους δύο δράστες.

Συγκεκριμένα εντοπίστηκαν επιμελώς κρυμμένες, σε διαμορφωμένο χώρο στην πόρτα του οχήματος, 6 νάιλον συσκευασίες με ακατέργαστη κάνναβη, συνολικού βάρους 2.044 γραμμαρίων, οι οποίες και κατασχέθηκαν.

Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στην επιχείρηση του 46χρονου στη Θεσσαλονίκη, εντοπίσθηκαν οι άλλοι δύο δράστες, ενώ από το εσωτερικό της κατασχέθηκαν 14 συσκευασίες με ακατέργαστη κάνναβη, συνολικού βάρους 5.281 γραμμαρίων και 1 ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας.

Κατασχέθηκαν επίσης 1 Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο και 5 κινητά τηλέφωνα.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον αρμόδιο Εισαγγελέα, ενώ την προανάκριση ενήργησε το Τμήμα Ασφάλειας Καβάλας.