Γ. Τσιτιρίδης υποτιμά την νοημοσύνη των κατοίκων του Σουνίου

 

Την Κυριακή το απόγευμα βρεθήκαμε στον οικισμό του Σουνίου διερχόμενοι προς Κομοτηνή και η φευγαλέα εικόνα που λάβαμε ήταν αυτή του δημάρχου Αβδήρων Γ. Τσιτιρίδη όρθιου να μιλά στους κατοίκους του χωριού Σούνιο που ήταν καθισμένοι στο καφενείο του χωριού και άκουγαν με προσοχή τον δήμαρχο που μιλούσε.

Εκείνη την ώρα απλά αναρωτηθήκαμε πώς ένοιωθαν οι κάτοικοι του χωριού που είχαν μπροστά τους τον δήμαρχό τους ο οποίος αγόρευε και είμαστε βέβαιοι ότι απλά τους ζητούσε την ψήφο για να τους … στηρίξει και τα επόμενα 4 χρόνια.

Η εικόνα από μόνη της ήταν το λιγότερο τραγική γιατί τυχαίνει να κάνουμε τακτικά αυτό το δρομολόγιο και κατά σύμπτωση είχαμε δει την ίδια εικόνα στην προηγούμενη προεκλογική περίοδο.

Απλά αναρωτηθήκαμε εκείνη την στιγμή πώς ένοιωσαν οι κάτοικοι του χωριού που ξαναείδαν τον δήμαρχο μετά από πέντε χρόνια στον οικισμό.

Δεν γνωρίζω αν ο Γ. Τσιτιρίδης θεωρεί ηλίθιους τους χωριανούς που τους ξαναεπισκέφτηκε, όπως ρωτήσαμε και μάθαμε από τους χωριανούς μετά από πέντε χρόνια και αυτοί τον άκουγαν.

Γιατί άραγε τον άκουγαν και απλά δεν σηκώθηκαν να φύγουν;

Σούνιο ένα χωριό που οι αναδασμοί ακόμη να τελειώσουν και ο δήμαρχος δεν άσκησε τις απαραίτητες πιέσεις στην περιφέρεια να τελειώσουν.

Ένα χωριό που όταν η λιμνοθάλασσα της Βιστωνίδας πλημυρίζει καταστρέφει τις σοδιές και τα χωράφια των χωριανών.

Ένα χωριό που μέσα στον οικισμό η άσφαλτος θυμίζει βομβαρδισμένο τοπίο.

Ένα χωριό που κάποτε έσφυζε από ζωή.

Σε αυτό το χωριό που ο δήμαρχος δεν έβαλε πενιά επί πέντε χρόνια τους επισκέφτηκε προεκλογικά  και τους έλεγε άραγε τι;  και οι δέκα κουρασμένοι χωριανοί καθισμένοι σον καφενέ άκουγαν τον μεγάλο ρήτορα. Τελικά η ο Τσιτιρίδης θεωρεί σανοφάγους τους χωριανούς ή πραγματικά οι χωριανοί είναι πολύ ευγενικοί για να μην τον πάρουν στο «κατόπι».

Για το τι ακριβώς έκανε ο Γ. Τσιτιρίδης στο χωριό Σούνιο η φωτογραφία της xanthinews είναι αδιάψευστος μάρτυρας των έργων του.

https://xanthinews.gr/%CF%80%CE%B5%CF%81%CE%B9%CE%B2%CE%B1%CE%BB%CE%BF%CE%BD%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AE-%CE%B2%CF%8C%CE%BC%CE%B2%CE%B1-%CF%83%CF%84%CE%BF-%CF%81%CE%AD%CE%BC%CE%B1-%CE%BA%CE%AC%CF%84%CF%89-%CE%B1%CF%80%CF%8C/