Πρόεδρος Ρομά: Υπάρχουν πληροφορίες για εξαγορά ψήφων 

Ας έρθει μια βόλτα από Δροσερό μεριά και ας ρωτήσει την Σαμπιχά

Σε ερώτηση του ThessToday.gr εάν έχουν υποπέσει στην αντίληψη του καταγγελίες για χρηματισμό Ρομά από πολιτικά κόμματα είπε: “Σε αυτό το κομμάτι δεν γνωρίζω. Προσωπικά πιστεύω ότι δεν μπορεί να συμβαίνει. Πάντως, υπάρχουν κάποιες πληροφορίες από μέλη μας ότι διάφοροι συνδυασμοί τους προσεγγίζουν για να τους δώσουν χρήματα και να πάρουν την ψήφο τους, κάτι που εγώ δεν μπορώ να εξακριβώσω. Έχουμε απευθυνθεί στον Άρειο Πάγο ώστε να γίνουν όλες οι ενέργειες που πρέπει προκειμένου να μην μπορεί κανείς να εξαγοράσει ψήφους από τους αθίγγανους. Εμείς είμαστε απέναντι στον χρηματισμό”.

Μάλλον ο πρόεδρος των Ρομά δεν γνωρίζει πράγματι ή λέει ψέματα. Σε συγκεκριμένη συνοικία της Ξάνθης, Κάθε προεκλογική περίοδο  γίνεται το έλα να δεις. Σαφώς και δεν υπάρχουν αποδείξεις αλλά όταν ακούς ότι τουλάχιστον δύο υποψήφιοι δήμαρχοι της Ξάνθης έχουν προγραμματίσει ένα δυσθεώρητο “μπάτζετ” για τον προεκλογικό τους αγώνα το μυαλό σου πάει και στον χρηματισμό και εξαγορά ψήφων. Στο παρελθών οι αντίπαλες παρατάξεις, άσχετα αν σήμερα είναι μαζί,  προχώρησαν  και σε καταγγελίες για αυτό το θέμα.

Άρα ο πρόεδρος των Ρομά ή μας δουλεύει ή πράγματι δεν ξέρει τι του γίνεται. Προφανώς οι Ρομά από το Δροσερό και τις άλλες περιοχές της Θήβας που μετακινήθηκαν ως κλακαδόροι στις συγκεντρώσεις του Τσίπρα στην Λαμία, Θεσσαλονίκη και σε άλλες πόλεις, πήγαν εκεί για την μεγάλη αγάπη τους προς τον επιδοματούχο πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ και όχι γιατι χαρτζιλικώθηκαν. Προφανώς ο πρόεδρος των Ρομά ούτε αυτό γνωρίζει.

Ανεξάρτητα αν πέφτει παραδάκι για την εξαγορά των ψήφων των Ρομά οι Ξανθιώτες έχουν υποχρέωση να σηκωθούν από τον καναπέ και να ψηφίσουν όποια παράταξη θέλουν αρκεί να μην επιτρέψουν σε υποψηφίους να κυβερνήσουν με πληρωμένους ψήφους αλλοιώνοντας το τελικό αποτέλεσμα της πολιτικής τους βούλησης.

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΠΑΥΛΙΚΙΑΝΟΣ