Σιμιγδάλι με γιαούρτι, αν καλά ανακατέψεις,
με λεμόνι και μαστίχα, ΣΑΜΑΛΙ θα μαγειρέψεις.
Ζάχαρη ακόμα θέλεις, σόδα δυο κουταλάκια,
για απίθανο γλυκό, όχι για τα…΄΄μανταλάκια΄΄.
Ψήνοντας ανακαλύπτεις, αν κατέχεις μαστοριά,
το σιμιγδάλι να χαθεί, μέσα στ΄ άλλα υλικά.
Γραμμώσεις ενδιάμεσα, πριν ακόμα ξεφουρνίσεις,
γρήγορα πολύ χαράζεις, ώστε να ισορροπήσεις
ψήσιμο αριστοτεχνικό, χρώμα αισθησιακό,
όλοι να αναφωνήσουν, μπράβο ΣΑΜΑΛΙ σωστό.
Καλά ψημένο το γλυκό, ισόποσα θα απορροφήσει,
το σιρόπι που στο τέλος, την παράσταση θα κλείσει.
Περισσή υπομονή, σ΄όλους τώρα συνιστούμε,
μιας και την επόμενη, το ΣΑΜΑΛΙ θα μοιραστούμε.
Πρώτη νύχτα σα σφουγγάρια, μοιάζουν τα σιροπιαστά,
και ΄΄ τραβάνε ΄΄το σιρόπι, για να είναι γευστικά.
Στέλιος Αρσενίου