Το Ελληνικό Ινστιτούτο Μοτοσυκλέτας ΜΟΤΟΘΕΣΙΣ της ΜΟΤ.Ο.Ε. ανταποκρίθηκε στην πρόσκληση της Λέσχης Δικαιωμάτων Μοτοσυκλετιστών  Κύπρου. Η Λέσχη μοιράζεται κοινές απόψεις με την ΜΟΤ.Ο.Ε. για τα θέματα οδικής ασφάλειας βασισμένες στην εκπαίδευση των μοτοσυκλετιστών. Οι δύο φορείς μοιράζονται  κοινές  απόψεις  και σε θέματα δικαιωμάτων των μοτοσυκλετιστών  υποστηρίζοντας τις προσπάθειες της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Μοτοσυκλετιστικών Ενώσεων (F.E.M.A.).

Όσον αφορά την εκπαίδευση και ύστερα από τις σχετικές συνεννοήσεις,  δύο εκπαιδευτές του Ινστιτούτου θα βρίσκονται από 22 έως 26 Ιουλίου στην Λεμεσό της Κύπρου, φιλοξενούμενοι της Λέσχης Δικαιωμάτων Μοτοσυκλετιστών Κύπρου με σκοπό να παρουσιάσουν το εκπαιδευτικό πρόγραμμα προηγμένης οδήγησης.

Αυτό αποτελεί προάγγελο μια γενικότερης και συστηματικής προσπάθειας η προηγμένη οδήγηση να αναπτυχθεί στην Κύπρο. Θεωρούμε ότι είναι η ουσιαστική απάντηση στα θέματα οδικής ασφάλειας των μοτοσυκλετιστών, τα οποία δεν πρόκειται να λυθούν με αυξημένα πρόστιμα ή αυστηροποίηση της Νομοθεσίας αλλά με την βελτίωση των οδηγικών ικανοτήτων και μέσα από την προσωπική δέσμευση καθενός να κάνει τους δρόμους ασφαλέστερους για ΟΛΟΥΣ!

Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΤΟΥ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟΥ